Φυγομαχεί ή ανασυντάσσεται ο Λ. Σαδίκ;

15 Ιανουαρίου 202021:11

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Για τις 29 Σεπτεμβριου 2020 αναβλήθηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ροδόπης η εκδίκαση της αγωγής εναντίον του συνταξιούχου (πλέον) εκδότη κ. Αμπντουλαχίμ Ντεντέ, κατόπιν αιτήματος του εγκαλούντος και πολιτικού ενάγοντος Λεβέντ Σαδίκ…

Αυτά ως προς το τυπικό της υπόθεσης διότι από άποψη ουσίας ο Λ. Σαδίκ και οι ομόφρονές του συνεχίζουν τις τακτικές εκφοβισμού κι εκβιασμού εναντίον δημοσιογράφων που δεν συναλλάσσονται, δεν δελεάζονται ή δεν υποκύπτουν στις έμμεσες απειλές που κατ’αρχάς εκτοξεύονται μέσω εξωδίκων και κατευθυνομένων δημοσιευμάτων.

Ο επί 36 χρόνια εκδότης κ. Αμπ. Ντεντέ με έντονη παρουσία στα τοπικά δρώμενα της Θράκης βρέθηκε στο στόχαστρο ενός ολόκληρου συστήματος παραλλήλων δομών και παρατύπων εκπροσώπων τους όταν κατήγγειλε τις πρακτικές εξωχωρίων δομών που βρήκαν τον εκτελεστικό τους βραχίονα στους μηχανισμούς του Τουρκικού Προξενείου, τον καταδικασθέντα πλέον Αχμετ Μετέ και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Ζεϊμπέκ.

Η οικογένεια Σαδίκ συνδέεται με μία μακρά ιστορία αμφισβήτησης της Ελληνικής Κυριαρχίας στην Ελληνική Θράκη καλλιεργώντας κλίμα συγκρουσιακού εθνικισμού, μισαλλοδοξίας και φανατισμού απειλώντας και την αρμονική συνύπαρξη των σύνοικων στοιχείων της Θράκης.

Μέχρι σήμερα όποιος δεν συνδιαλέγεται ή δεν υποτάσσεται στην παραπάνω πρακτική στοχοποιείται από το εν Ελλάδι τουρκικό παρακράτος και “μπαίνει” στις μαύρες λίστες προξενείου ξένης χώρας, με την Ελληνική Πολιτεία να παρατηρεί (στην καλύτερη περίπτωση) την πορεία των πραγμάτων…

Ας μη μας διαφεύγει ότι ο κ.Α. Ντεντέ κατήγγειλε ουσιαστικά το παράλληλο “μειονοτικό” οικονομικό σύστημα που επιδιώκει να επιβάλλει στην περιοχή το τουρκικό παρακράτος.

Ο Λεβέντ Σαδίκ, κληρονομικώ δικαίω, έδειξε να θέλει να είναι ο εκπρόσωπος του τουρκισμού στην Ελληνική Θράκη και το τελευταίο χρονικό διάστημα (από το 2016 περίπου) με αδιαφανή οικονομική στήριξη επιδιώκει να αναδειχθεί σε επιχειρηματία στη Θράκη, υποσχόμενος ότι μπορεί να απορροφήσει την ετήσια παραγωγή καπνών, κερασιών και του βαμβακιού της περιοχής.

Οι χρηματοδότες του Λεβέντ Σαδίκ αποσκοπούν μάλλον στην επιβολή μιας ιδιότυπης ομηρείας στη μουσουλμανική μειονότητα, ειδικά εκείνων που ανήκουν στον πρωτογενή τομέα της αγροτικής παραγωγής, που πλέον θα εξαρτώνται αποκλειστικά από τον Λ. Σαδίκ, ο οποίος και εξελίσσεται σε εναν ιδιότυπο νεομερκαντιλιστή!

Οι καταγγέλοντες τις παραπάνω πρακτικές αντιμετωπίζουν αμέσως εξώδικα, αγωγές και μηνύσεις από το σύστημα Σαδίκ, όπως στην περίπτωση του κ. Αμπ.Ντεντέ από τον οποίον ο Λ. Σαδίκ ζητούσε αποζημίωση 50.000 ευρώ σε μία απόπειρα φίμωσής του και οικονομικής του εξόντωσης.

Τέλος, από αυτό το σημείωμα, δεν θα μπορούσε να λείψει και η αναφορά σε μία άλλη “αστοχία” (κατά τη γνώμη μας) που διέπραξε και ο ΙΣΧΥΡΟΣ βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ. κ.Ιλχάν Αχμέτ όταν υπέβαλε μήνυση κατά δύο μπλόγκερς, των Μουσταφά Τσολάκ και Καμίλ Σιτζακεμίν με τον ισχυρισμό περί προσβολής ζητώντας από τον καθένα τους 20.000 ευρώ για βλάβη στην τιμή και την υπόληψη του.

Είναι σίγουρο ότι δεν θα ήθελε να ταυτισθεί ο κ. Ιλχάν Αχμέτ με τις πρακτικές του συντοπίτη του Λ. Σαδίκ και την συμπεριφορά του πολιτικού του αντιπάλου στην Ξάνθη Χ. Ζεϊμπέκ, μέρες που είναι…

Όσον αφορά στην απάντηση του αρχικού ερωτήματος θα δούμε εάν στο μέλλον ο Λ. Σαδίκ θα περιορισθεί στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες ή θα συνταχθεί με εκείνους τους μηχανισμούς που ίσως ετοιμάζουν το πολλαπλό χτύπημα στην καρδιά της Ελληνικής Θράκης

Αρθρογράφος