Τα πολλαπλά μηνύματα από την παρουσία του κ. Ιλχάν Αχμέτ στο Π/Β ΑΕΤΟΣ

5 Οκτωβρίου 201908:56

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Με ανάρτησή του στο facebook Ο Βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής κ. Ιλχάν Αχμέτ μας ενημέρωσε ότι παρακολούθησε την τελική φάση της διακλαδικής στρατιωτικής άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2019!

Κατ’αρχήν η συμμετοχή κοινού, επισήμων, ξένων διπλωματών και της στρατιωτικής ηγεσίας σε τέτοιας κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις εντάσσεται στην τακτική δημοσιότητας, δημιουργίας εντυπωσεων και πρακτικές στρατιωτικής διπλωματίας, στο βαθμό που αυτές εφαρμόζονται, και δεν χάνεται αυτή η ευκαιρία αμφίδρομης επικοινωνίας, κοινού, κοινής γνώμης και Ηγεσίας σε συμπεριφορές φολκλόρ.

Η παρουσία του κ. Ιλχάν Αχμέτ, ενός προβεβλημένου και με τεράστια δυναμική και έυρος πολιτικής ευελιξίας εκπροσώπου των Μουσουλμανικών Μειονοτήτων που ζουν στην Θράκη, έχει ιδιαίτερη αξία και νόημα ως προς την δεδηλωμένη προσήλωση της Ελληνικής Πολιτείας στις Αρχές της Ισονομίας και της Ισοπολιτείας χωρίς αγκυλώσεις και αναχρονιστικές συμπεριφορές.

Βεβαίως, ο παρατηρητικός αναγνώστης θα θυμάται ότι στην επίσκεψή του στην Κομοτηνή τον 12/2017 ο τούρκος Πρόεδρος κ. Ρ. Τ. Ερντογάν είχε απευθυνθεί στους Έλληνες Μουσουλμάνους Βουλευτές λέγοντας: “Η Ελλάδα είναι γείτονάς μας, η Τουρκία είναι γείτονας της Ελλάδας. Ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα υπάρχουν σχεδόν 150 προβλήματα”, “Εσείς συμπατριώτες μου είστε μια γέφυρα ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα, έτσι σας βλέπουμε”.

“Αυτή τη στιγμή έχουμε τέσσερις βουλευτές στην ελληνική Βουλή, 3+1” είπε ο κ. Ερντογάν αθροίζοντας τους τρεις μουσουλμάνους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη (Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Ροδόπης, Μουσταφά Μουσταφά, Ροδόπης, Ζεϊμπέκ Χουσεϊν, Ξάνθης) με τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Ροδόπη Ιλχάν Αχμέτ, οι οποίοι ήταν όλοι παρόντες στην ομιλία του προέδρου της Τουρκίας στην Κομοτηνή.

“Αυτοί οι τέσσερις βουλευτές πρέπει να κάνουν πολλά πράγματα στη Βουλή” επέμεινε ο Ταγίπ Ερντογάν. “Πρέπει να παρουσιάσετε τα προβλήματά σας, υπάρχουν κάποια βήματα που χρειάζεται να κάνετε” κατέληξε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Ο κ. Ιλχάν Αχμέτ έχει δείξει αρκετές φορές ότι προσπαθεί να γίνει η γέφυρα ανάμεσα σε χώρες, πρακτικές και συστήματα ενώ η εναλλαγή σχημάτων που πλαισιώνει την πολιτική του πορεία τον αναδεικνύουν σε μία προσωπικότητα ευρύτερης αποδοχής κάτι που του αυξάνει τα όρια χειρισμών και κινήσεων.

Οι φωτογραφίες του κ. Ιλχάν Αχμέτ με το Εθνόσημο και τα διακριτικά του ΕΣ θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν είναι αποτέλεσμα μιας στιγμής ευφορίας ή προσχεδιασμένης πολιτικής (αυτο)προβολης αλλά μια ειλικρινής συμβολική πράξη σεβασμού ως προς το Εθνόσημο και την έννοια του Ελληνικού Κράτους που προετοιμάζεται να αποκρούσει κάθε απειλή που προτίθεται να εξαπολύσει ο προαιώνιος εχθρός της Ελλάδος.

Θα μπορούσε επίσης να είναι και το μήνυμα προς όλους εμάς μιας νέας εποχής για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις με πρώτο βήμα την μελλοντική συμμετοχή στην επόμενη αντίστοιχη τουρκική άσκηση Mavi Vatan και των Ελλήνων ταγών κι εκπροσώπων της Ελληνικής Μειονότητας στην Τουρκία.

Θα έχει λυθεί έτσι 1 από τα 150 προβλήματα των διμερών σχέσεων!

Meriç bölgesinde gerçekleştirilen “Velisarios 2019” askeri tatbikatının gece bölümünü Meclis Dışişleri ve Savunma…

Gepostet von Ilhan Ahmet am Donnerstag, 3. Oktober 2019

Αρθρογράφος