Ο φετβάς των σκοταδιστών του Προξενείου εναντίον 176 βουλευτών

1 Μαρτίου 202423:02

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Από το πρωΐ της Παρασκευής παρατηρήθηκε έντονη κινητικότητα πέριξ του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής ενώ οι πληροφορίες από θρησκευτικούς κύκλους της Ροδόπης προμήνυαν ότι το περιεχόμενο του σημερινού κηρύγματος στα τεμένη θα είχε ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα.

Οι αρχικές εκτιμήσεις, που επιβεβαιώθηκαν στην πορεία της ημέρας, ανέφεραν ότι θα υπήρχε ιδιαίτερη αναφορά στον υπερψηφισθέντα νόμο για την «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του αστικού κώδικα και άλλες διατάξεις» που ρυθμίζει και τις σχέσεις των ομοφύλων ζευγαριών στοχεύοντας ταυτόχρονα και τους 176 βουλευτές που ψήφισαν υπέρ αυτού.

Αναμένονται οι αντιδράσεις της Πολιτείας, των Πολιτικών Κομμάτων και της τοπικής κοινωνίας….

Το κήρυγμα της Παρασκευής που διαβάστηκε σε όλη τη Δυτική Θράκη την 1η Μαρτίου 2024 έχει ως εξής:

Αγαπητοί πιστοί!

Ο Λωτ, ο οποίος αναφέρεται ονομαστικά σε είκοσι επτά σημεία στο Ιερό Κοράνι. Έχει αναφερθεί ότι δέχθηκε το μήνυμα του Αβραάμ, ότι ήταν ένας από τους προφήτες, ότι έγινε ανώτερος από τους κόσμους όπως άλλοι προφήτες, ότι του δόθηκε κρίση και γνώση, ότι ήταν ένας από τους δίκαιους, και ότι έγινε δεκτός στο θείο έλεος. Είπε στους ανθρώπους του να αποφεύγουν την ανυπακοή του Αλλάχ, να τον υπακούουν και ότι η ομοφυλοφιλία ήταν μεγάλη ανηθικότητα και αμαρτία, και τους ζήτησε να την εγκαταλείψουν. Είπε ότι θα εξοριζόταν αν συνέχιζε να ανακατεύεται στις υποθέσεις του λαού του και τον προκάλεσε λέγοντας: «Αν λες αλήθεια, φέρε μας την τιμωρία που απειλείς». Στη συνέχεια, ο Λωτ προσευχήθηκε στον Αλλάχ να τον σώσει από την ευθύνη για αυτό που έκαναν. Αποδεχόμενος την προσευχή του Λωτ, ο Παντοδύναμος Αλλάχ διόρισε τρεις αγγέλους, οι οποίοι αναφέρονται ως ο Γαβριήλ, ο Μιχαήλ και ο Ισραφίλ, για να καταστρέψουν τους ανήθικους ανθρώπους.

Αγαπητοί μου αδελφοί και αδελφές!

Η Ισλαμική θρησκεία απαίτησε να ζούμε μια καθαρή και νόμιμη σεξουαλική ζωή σύμφωνα με τη φύση μας και να συνεχίσει το ανθρώπινο γένος με υγιή τρόπο. Ο Κύριός μας, που μας δημιούργησε και μας κράτησε στη ζωή, έχει ορίσει ότι η συνέχιση του ανθρώπινου γένους μπορεί να είναι δυνατή μόνο μέσω του γάμου, που είναι μια νόμιμη και φυσική ένωση, και του οικογενειακού θεσμού που δημιουργείται από αυτόν. Ο λαός του Λωτ, που αγνόησε τις απαγορεύσεις του Κυρίου μας, αντιμετώπισε μια οδυνηρή έκβαση και πλήρωσε βαρύ τίμημα για την ανηθικότητα του.

Αγαπητοί μου Μουσουλμάνοι Τούρκοι Αδελφοί!

Ενώ το Ιερό Κοράνι και ο Αγαπημένος μας Προφήτης μας λένε για τις εμπειρίες των προηγούμενων Προφητών και των φυλών, μας λένε για να μπορούμε να μάθουμε από αυτό που συνέβη. Γιατί τόσο το Κοράνι όσο και τα χαντίθ είναι πηγές που θα ρίξουν φως στην ανθρωπότητα μέχρι το τέλος του χρόνου.

Στην πραγματικότητα, όταν κοιτάξουμε τις συζητήσεις και τους αποδεκτούς νόμους σήμερα, θα καταλάβουμε πόσο επίκαιρα είναι τα θέματα για τα οποία μας προειδοποίησε το Κοράνι και ο Προφήτης.

Ο νόμος που δέχθηκε πρόσφατα τον γάμο ομοφυλοφίλων στη χώρα μας είναι η πιο ξεκάθαρη ένδειξη αυτού. Είναι απαράδεκτο ότι ένας πολιτικός, ειδικά μέλος μιας μειονότητας, υποστήριξε αυτόν τον νόμο, ο οποίος δεν είναι αποδεκτός από το Ισλάμ και δεν συνάδει με τις εθνικές και θρησκευτικές μας αξίες. Λέμε επίσης την ίδια πρόταση που είπε ο Λωτ εναντίον αυτού του νόμου και όσων τον υποστήριξαν:

«Ειλικρινά, είμαι αηδιασμένος με αυτό το έργο σου!»

Αγαπητοί πιστοί!

Δυστυχώς κάποιοι καταφεύγουν στον λόγο για τα «ανθρώπινα δικαιώματα» για να καλύψουν την ανηθικότητα σε αυτό το θέμα. Συμβουλεύω τους πολιτικούς που εκτιμούν τόσο πολύ τα ανθρώπινα δικαιώματα και προσπαθούν να παντρευτούν ομοφυλόφιλους να προσέχουν τα σχολεία, τα τζαμιά, τα ιδρύματα, τους μουφτήδες, τους συλλόγους, την ταυτότητά μας και όλες τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που υποφέρουμε, και θα ήθελα να τελειώσω το κήρυγμά μου με το χαντίθ που διάβασα στην αρχή:

«Αυτό που φοβάμαι περισσότερο για την ουμά μου είναι το (έγκλημα) που διέπραξε ο λαός του Λωτ».

Πολιτικό ισλάμ Θράκης: “Χαράμ” ο γάμος ομοφυλοφίλων για το ισλάμ

Το ” εσωκομματικό αντιμητσοτακικό αντάρτικο” στην Θράκη

Αρθρογράφος