Πολιτικό ισλάμ Θράκης: “Χαράμ” ο γάμος ομοφυλοφίλων για το ισλάμ

17 Φεβρουαρίου 202408:38

Το πολιτικό ισλάμ της Θράκης αντίθετο με την υιοθέτηση της νομοθεσίας για την ισότητα στον γάμο – “Χαράμ” ο γάμος ομοφυλοφίλων για το ισλάμ – Η μειονότητα αντίθετη με το νόμο – Επιβάλλονται κυρώσεις από το Κοράνιο- Το πολιτικό ισλάμ της Θράκης αντιδρά με εσχατολογίες για τους ομοφυλόφιλους

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Ενδιαφέρουσες είναι οι εξελίξεις στα ενδομειονοτικά παρασκήνια, καθώς οι συντηρητικοί μηχανισμοί του πολιτικού ισλάμ στην Θράκη , δια των βασικών εκπροσώπων τους, εξέφρασαν συντονισμένη αντίθεση με την υιοθέτηση της νομοθεσίας για την ισότητα στον γάμο και την αναγνώριση των ομόφυλων οικογενειών.

Οι συγκεκριμένες αντιδράσεις, όπως μεταφέρονται από τους προκαθημένους παρακρατικούς εκπροσώπους του πολιτικού ισλάμ, θεωρούνται ως απευθείας μήνυμα του παραερντογανικού καθεστώτος κατά της Κυβέρνησης Κυρ. Μητσοτάκη.

Με τις διατυπωθείσες θέσεις και την αποχή των τριών Εγκαθέτων βουλευτών του Προξενείου (Οζγκιούρ Φερχάτ, Χουσεΐν Ζεϋμπέκ και Μπουρχάν Μπαράν) το καθεστώς Ερντογάν εξακολουθεί να παρεμβαίνει στην Μειονότητα, να αντιτίθεται στην εσωτερική έννομη τάξη της Ελλάδας, ν’αμφισβητεί τις επιλογές του Έλληνα Πρωθυπουργού και να εμποδίζει την κοινωνική χειραφέτηση της Μειονότητας.

Αμφότεροι οι παρακρατικοί και παραθρησκευτικοί Εγκάθετοι του τουρκικού παρακράτους -όπως διαβάζουμε στα τουρκόφωνα μειονοτικά μέσα ενημέρωσης- εξέφρασαν την αντίθεσή τους με την ψήφιση του νομοσχεδίου, με το ετεροπροσδιοριζόμενο πρόεδρο της παράτυπης παρακρατικής δομής ΑΣΕΤΜΔΘ και παραθρησκευτικό ψευδομουφτή Κομοτηνής κ. Ιμπραήμ Σερήφ να τονίζει ότι “η τουρκική μειονότητα της δυτικής Θράκης” δεν αποδέχεται το νομοσχέδιο γιατί αντιβαίνει τις εθνικές και θρησκευτικές της αξίας και δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι είναι “χαράμ” (απαγορευμένη) η ομοφυλοφιλία στο ισλάμ.

Πιο σκληρή η τοποθέτηση του παρακρατικού παραθρησκευτικού ψευδομουφτή Ξάνθης κ. Μουσταφά Τράμπα που τόνισε εμφατικά ότι ” η ομοφυλοφιλία είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους που απειλούν τον θεσμό της οικογένειας” και χαρακτήρισε ως “μοιχεία” τις σεξουαλικές σχέσεις εκτός της γαμήλιας σχέσης ανδρός-γυναικός που οδηγεί στην απώλεια της ανθρώπινης αίσθησης της ζωής, κατί για το οποίο επιβάλλονται κυρώσεις από το Κοράνι.

“Η ανθρωπότητα θα παρασυρθεί στην καταστροφή με την πάροδο του χρόνου” προέβλεψε ο παρακρατικός και παραθρησκευτικός εκπρόσωπος του πολιτικού ισλάμ κ. Μουσταφά Τράμπα και προέτρεψε την “τουρκική μειονότητα” να μεταφέρει την έννοια της πυρηνικής οικογένειας και τα παραδοσιακά πρότυπα συμπεριφοράς και στα παιδιά.

Αρθρογράφος