Επιστολή Τάκη Χαρίτου περί μέτρων ανακούφισης επιχειρήσεων

1 Απριλίου 202012:41

Επιστολή βουλευτή Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Χαρίτου προς τους υπουργούς

  • Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα
  • Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη
  • Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννη Βρούτση
  • Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο

 

Κύριοι υπουργοί,

Σε αυτήν την πράγματι δύσκολη περίοδο για την χώρα, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οι επιπτώσεις στη μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα που δραστηριοποιείται στη Ροδόπη είναι απρόβλεπτες.

Οι επιχειρήσεις και όλος ο επαγγελματικός κόσμος βρίσκονται σε δραματική κατάσταση, είτε λόγω της απόφασης της Πολιτείας για αναστολή της λειτουργίας τους, είτε λόγω της μεγάλης συρρίκνωσης του τζίρου όσων λειτουργούν, λόγω των περιοριστικών μέτρων και του κλίματος που έχει διαμορφωθεί. Ενώ τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν αδυνατούν να ανακόψουν τις αρνητικές επιπτώσεις που θα εμφανιστούν στη λειτουργία και τη βιωσιμότητα τους στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Οι συνέπειες όλων αυτών θα είναι ακόμη πιο επώδυνες για τη λειτουργία των επιχειρήσεων στη Ροδόπη, γιατί ήδη βίωναν μια χειμάζουσα πραγματικότητα λόγω της πίεσης που δέχονται από τον αθέμιτο ανταγωνισμό και το λαθρεμπόριο από τις γειτονικές χώρες.

Κύριοι υπουργοί σας ζήτω να λάβετε σοβαρά υπόψη σας τις δυσκολίες που βιώνει η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα στη Ροδόπη, όπου δυστυχώς αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, θα βρεθεί σε αδυναμία να επανέλθει σε τροχιά βιωσιμότητας το επόμενο χρονικό διάστημα. Η άμεση λήψη μέτρων, όπως μεταξύ άλλων, σας κοινοποίησε η ΟΕΒΕΣ Ροδόπης, δεν είναι απλά μέτρα εισοδηματικής ανακούφισης, αλλά πρωτίστως μέτρα που θα συμβάλλουν στην στήριξη και στην ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας.

Με εκτίμηση

Βουλευτής Ροδόπης ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Χαρίτου

 

 

Επισυνάπτεται επιστολή της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης

Αρθρογράφος