Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής: Χριστιανοί παρόντες, Μουσουλμάνοι απόντες, οι 2 Έλληνες Στρατιωτικοί Αιχμάλωτοι…

24 Μαΐου 201800:15

Όπως αναφέρει στο περιεκτικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ η κ. Αμαλία Γαρυφαλλίδου “Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε το ψήφισμα που πρότεινε ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης υπέρ της αποφυλάκισης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές Ανδριανούπολης και το οποίο μεταξύ άλλων ανέγραφε ότι συμφωνεί μετ ις ενέργειες της ελληνικής κυβέρνησης.

Λίγο νωρίτερα είχε καταθέσει ψήφισμα η δημοτική παράταξη “Σπάρτακος” ,που δεν έγινε δεκτό από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου και προκάλεσε την αντίδραση των συμβούλων της μειονότητας, οι οποίοι έστειλαν στο δημοτικό συμβούλιο ένα κείμενο με 10 υπογραφές΄ στο οποίο ανέγραφαν ότι δεν συμφωνούν με το ψήφισμα του “Σπάρτακου¨λέγοντας “δεν θα επιτρέψουμε να γίνει το δημοτικό συμβούλιο πολιτική αρένα “ και δηλώνοντας απόντες.

Ωστόσο 3 μειονοτικοί δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης “ Πολιτική Ανατροπή” της κας Λαφτσή απέστειλαν δικό τους ψήφισμα ζητώντας την αποφυλάκιση των δυο Ελλήνων στρατιωτικών αλλά διαφωνούσαν με το ψήφισμα που κατέθεσε η δημοτική παράταξη ‘Σπάρτακος” μάλιστα στη συζήτηση παρίστατο ένας δημοτικός σύμβουλος ο κ Χα σαν Χα σαν ο οποίος δήλωσε την συμπαράσταση του στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς αλλά αποχωρεί γιατί στοχοποιούνται από την παράταξη “Σπάρτακος “ οι υπόλοιποι 10 μειονοτικοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τελικά κατατέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο 3 ψηφίσματα ενώ η αντιπολίτευση τόνισε ότι “άλλο η διπλωματία των κρατών κι άλλο η διπλωματία των πολιτών.”

Επίσης κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε και το ψήφισμα που καταδίκαζε την επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης”

 

Αρθρογράφος