Η τοποθέτηση της κ. Φ. Καζάκου για τους δύο Έλληνες Στρατιωτικούς

23 Μαΐου 201822:40

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ

Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό και ευαίσθητο θέμα που απασχολεί την τοπική αλλά και όλη την Ελληνική κοινωνία.

Ένα  περιστατικό, που προκαλεί όξυνση και ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στις δύο γείτονες χώρες. Ένα θέμα που αφορά την εξωτερική πολιτική των δυο χωρών και για το οποίο γνωρίζουμε πως είναι σε εξέλιξη  μια πολύ μεγάλη διπλωματική προσπάθεια από μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και διεθνών οργανισμών προκειμένου να υπάρξει αίσιο τέλος.

Δηλώνουμε την συμπαράσταση μας στις οικογένειες των ελλήνων στρατιωτικών και επιθυμούμε οι έλληνες αξιωματικοί να επιστρέψουν το ταχύτερο δυνατόν στις οικογένειες τους και τα καθήκοντα τους.

Εμείς πιστεύουμε στην διπλωματία των κρατών.Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έρχεται να λειτουργήσει συμπληρωματικά και να συμβάλει στην ταχύτερη δυνατή λύση του προβλήματος.

Με αυτή την έννοια θεωρώ ότι πρέπει γύρω από αυτό το θέμα να υπάρξει πράγματι μια σοβαρή αντιμετώπιση του θέματος, με σεβασμό όλων.

Δεν χρειάζονται ακρότητες καιπροκλήσεις που να προσβάλουνκαι να δημιουργούν εντάσεις.

Μοναδικός μας στόχος είναι η επίλυση του συγκεκριμένου θέματος. Οποιεσδήποτε άλλες αναφορές που αποκλείουν αυτού και θέτουν το θέμα με τέτοιο τρόπο, που προκαλεί ή διχάζει μας βρίσκουν αντίθετους.

Για το λόγο αυτό νομίζω ότι πρέπει να υπάρξει ομόφωνη  θέση του Δημοτικού Συμβουλίου και όλης της τοπικής κοινωνίας που θα αποτυπώνει τον ρόλο μας, τις αξίες μας, την διαφύλαξη όλων όσων έχουμε χτίσει τα τελευταία χρόνια πάντα μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες.  

 

Για τη Δημοτική Παράταξη

«Εμείς …η πόλη»

Καζάκου Φελίνα

Αρθρογράφος