ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Πρόταση ψηφίσματος για τους δύο Έλληνες Στρατιωτικούς

23 Μαΐου 201823:50

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, υπολοχαγό Άγγελο Μητρετώδη και ΕΠ.ΟΠ. Δημήτριο Κούκλατζη, οι οποίοι, από την 1η Μαρτίου 2018, κρατούνται σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη της Τουρκίας, καθώς και στις οικογένειές τους.

Η σύλληψη και η παράνομη κράτησή τους επί δυόμιση μήνες χωρίς να τους απαγγελθεί καν κατηγορία, δεν υπονομεύει απλώς κάθε προσπάθεια για διμερείς σχέσεις συνεργασίας και καλής γειτονίας αλλά και αποκαλύπτει τον αληθινό χαρακτήρα του τουρκικού καθεστώτος.

Οι δημότες της Κομοτηνής έχουν αφήσει σε μεγάλο βαθμό πίσω τις περιόδους έντασης και καχυποψίας και με το παρόν ψήφισμα το επιβεβαιώνουν και οι εκπρόσωποί τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στη βάση των αξιών της δημοκρατίας, της ελευθερίας, του δικαίου και του ανθρωπισμού καλούμε τον πρόεδρο Ερντογάν, που επισκέφθηκε την περιοχή μας προ πενταμήνου με λόγια συμφιλίωσης και συνύπαρξης, να τα επικυρώσειι εμπράκτως, παρέχοντας στους δύο στρατιωτικούς μας το δικαίωμα σε μια άμεση, δίκαιη δίκη ώστε να επιστρέψουν επιτέλους στην πατρίδα μας.”

Αρθρογράφος