ryzogalo

Κουβανέζικο ρυζόγαλο

11 Σεπτεμβρίου 201116:26

ryzogaloΑπό ό,τι φαίνεται δεν ήξερε μόνο η γιαγιά μας να φτιάχνει το …παραδοσιακό ρυζόγαλο


Τι θα χρειαστούμε:

1½ κούπες ρύζι.
1¼ κούπες λευκή ζάχαρη.
8 κούπες γάλα.
3 κούπες νερό.
Ξύσμα μιας φλούδας λεμονιού.
2 λουβιά βανίλια.
1 κλαράκι κανέλας (10 εκατοστά).
Τριμμένη κανέλα.
Αλάτι.

Πώς θα το κάνουμε:
Πρώτα καθαρίζουμε και πλένουμε το ρύζι. Μετά βράζουμε το ρύζι όπως θα κάναμε και για ένα οποιοδήποτε άλλο πιάτο: Βάζουμε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με 3 κούπες νερό και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Μαζί ρίχνουμε και μια πρέζα αλάτι. Μόλις το νερό αρχίσει να κοχλάζει, κατεβάζουμε τη θερμοκρασία, βάζουμε το καπάκι για 5 λεπτά και μετά ανακατώνουμε για άλλα 10 με 15 λεπτά όπου το νερό θα έχει εξατμιστεί και το ρύζι θα είναι έτοιμο.
Χαμηλώνουμε λίγο ακόμη τη φωτιά (για να μην κολλήσει) και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ξύσμα της φλούδας του λεμονιού και το κλαράκι της κανέλας. Αμέσως προσθέτουμε λίγο – λίγο και το μισό γάλα (δηλαδή 4 κούπες). Μόλις ρίξουμε όλο το γάλα ρίχνουμε και τα δύο λουβιά βανίλια ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε και σιγά – σιγά ρίχνουμε και το υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε να έχουμε το νου μας και να ανακατεύουμε για να μην μας κολλήσει για 45 με 50 λεπτά ακόμη ή ώσπου το ρύζι να απορροφήσει όλο το γάλα (υπενθυμίζουμε ότι η κατσαρόλα είναι σε χαμηλή φωτιά). Μόλις γίνει αυτό αφιαρούμε το κλαράκι της κανέλας και ρίχνουμε σιγά – σιγά μέσα στην κατσαρόλα τη ζάχαρη ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε καλά το μίγμα. Σε 5 λεπτά το πολύ το κουβανέζικο ρυζόγαλό μας θα είναι έτοιμο. Σερβίρεται με κανέλα!

http://www.tsoukali.gr


Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr