Χοροστασία Μητροπολίτη Μαρωνείας στο Ιερό Εξωκκλήσι του Αγίου Νικολάου Μολυβωτής

23 Μαΐου 202314:41

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού επί τη εορτή της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Νικολάου στο Ιερό Εξωκκλήσιο του Αγίου Νικολάου Μολυβωτής το απόγευμα της Παρασκευής 19 Μαΐου 2023.

Περίπου 200 Κοσμιώτες, πιστοί κι επισκέπτες συμμετείχαν τόσο στον Εσπερινό όσο όσο στην Πανηγυρική Ακολουθία του Σαββάτου, όπου μερίμνη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Κοσμίου και του Τοπικού Συμβουλίου αλλά και των Συλλόγων του οικισμού τηρήθηκαν όλα τα έθιμα και οι παραδόσεις. (προσφορά κερασμάτων, παρασκευή λουκουμάδων, κουρμπάνι)

Η ΔΚΕΠΠΑΚ με την αμέριστη βοήθεια της Προέδορυ κ. Νατάσσας Λιβεριάδου διέθεσε λεωφορείο για την δωρεάν μεταφορά των επισκεπτών.

Τον Δήμαρχο Κομοτηνής εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννης Μουρτίδης.

Ο κ. Βασίλης Τσομπανγιοβάννης, μέλος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου του Κοσμίόυ δήλωσε στο Komotinipress:

Για ακόμη μία φορά οι Κοσμιώτες, ο Πολιτιστικός σύλλογος γυναικών Κοσμίου και ο Θρησκευτικός σύλλογος γυναικών με την βοήθεια των τοπικών αρχών και την Ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος, κατέβαλλαν προσπάθειες για να τηρηθούν οι παραδόσεις, ν’αναβιώσουμε τα ιστορικά ήθη κι έθιμα της περιοχής μας και να ξαναβρούμε τον ρυθμό μας ως κοινωνία και ως οικισμός μετά τα δύσκολα χρόνια και τους περιορισμούς της πανδημίας. Τους ευχαριστούμε όλους, και ιδιαίτερα την ΔΕΚΠΠΑΚ και τον κ. Γιάννη Μουρτίδη για την στήριξη που μας παρείχαν.

 

 

Αρθρογράφος