Webinar “Γκρίζων Λύκων” για την Θράκη με προσκεκλημένο τον Ιμπραήμ Σερήφ…

2 Δεκεμβρίου 202019:06

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Από την ροή ειδήσεων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης μάθαμε ότι την Πέμπτη 3/12/2020 στις 19.30 θα διεξαχθεί τηλεδιάσκεψη με διοργανωτή τους Γκρίζους Λύκους του Εσκή Σεχήρ και προσκεκλημένο τον Έλληνα πολίτη, Ιμπραήμ Σερήφ, μουσουλμάνο θεολόγο και αυτοαπασχολούμενο (παρ)άτυπο θρησκευτικό λειτουργό.

Θέμα της τηλεδιάσκεψης (σε ελεύθερη απόδοση) είναι  ο (εκ)τουρκισμός της (Δυτικής) Θράκης χθες και σήμερα….

Αναρωτιέται κανείς αν πρόκειται για ένα τυχαίο γεγονός ή εντάσσεται σε μια διαδικασία προπαρασκευής για μελλοντικές εξελιξεις .

Καλό είναι, πάντως , να έχουμε υπόψη μας τα παρακάτω:

Η Αυστριακή Κυβέρνηση έχοντας ενημερωθεί από τις αρμόδιες αρχές ασφαλείας ότι έχει εντοπισθεί δίαυλος επικοινωνίας και επιρροής από την Άγκυρα σε τουρκικής καταγωγής πολίτες που ζουν στην Αυστρία και με την εργαλειοποίησή τους η Άγκυρα απειλεί τους Κούρδους που ζουν στην χώρα προέβη σε έντονα διαβήματα και προειδοποιήσεις προς την Τουρκία τον περασμένο Ιούλιο, χωρίς αποτέλεσμα.

Στις 20/10/2020 σύμφωνα με πληροφορίες από την Βιέννη, υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις ότι οι “Γκρίζοι Λύκοι” επιδιώκουν την δολοφονία της κ.Berivan Aslan, αυστριακής πολιτικού κουρδικής καταγωγής.Ήδη από τις 15/9/2020 η αυστριακή αστυνομία της διέθεσε προσωπική φρουρά και ετέθη υπό πλήρη προστασία.

Η φύλαξη της κ. Berivan Aslan κρίθηκε απαραίτητη μετά από τα εύρηματα της BVT (αυστριακή αντιτρομοκρατική υπηρεσια) σύμφωνα με τα οποία συνελήφθη 53χρονος ιταλός υπήκοος τουρκικής καταγωγής γνωστός ως Feyyaz O., πράκτορας της τουρκικής ΜΙΤ που είχε λάβει εντολές για πολιτικές δολοφονίες στην Αυστρία από το δίκτυο των “Γκρίζων Λύκων” στα Βαλκάνια που έχουν ως έδρα το Βελιγράδι.

Υπό το πρίσμα αυτών των εξελίξεων, στις 4/11/2020 με απόφαση του γαλλικού υπουργικού συμβουλίου και μετά την σχετική εντολή του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν διαλύθηκε η το γαλλικό παράρτημα της οργάνωσης “Γκρίζοι Λύκοι” μέλη της οποίας ενεπλάκησαν και σε πρόσφατες βίαιες ενέργειες κατά της αρμενικής κοινότητας στην Γαλλία.

Σύμφωνα με το σχετικό διάταγμα “Το κίνημα των Γκρίζων Λύκων διαλύθηκε κατά το υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με τις εντολές του προέδρου της Δημοκρατίας”, ανακοίνωσε ο Ζεράλ Νταρμανέν, προσθέτοντας ότι η οργάνωση “υποκινούσε τις διακρίσεις και το μίσος και είχε εμπλακεί σε βίαιες ενέργειες”. “Πολλοί πυρήνες αυτού του κινήματος έχουν εντοπισθεί στο γαλλικό έδαφος και τα μέλη του συμμετέχουν σε στρατόπεδα εκπαίδευσης. Οι Γκρίζοι Λύκοι προωθούν μία ιδεολογία διακρίσεων έως πρόκλησης βίας κατά ατόμων κουρδικής ή αρμενικής καταγωγής”. Στο κείμενο αναφέρεται μεταξύ άλλων και μία κατασκήνωση στρατιωτικής εκπαίδευσης στην περιοχή της Αρντές όπου τον Δεκέμβριο 2019, «ένοπλες διαδηλώσεις» έβαλαν κατά μειονοτήτων, όπως στην Ρεν τον Νοέμβριο 2016 και στην Ντεσίν-Σαρπιέ, τον περασμένο Ιούλιο. Νέες βίαιες ενέργειες των Γκρίζων Λύκων κατά της αρμενικής κοινότητας σημειώθηκαν στα τέλη Οκτώβρη στην Βιέν και την Ντιζόν με το πρόσχημα του πολέμου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν, που υποστηρίζει η Τουρκία.

 

Η Τουρκία προειδοποίησε ότι θα “απαντήσει αποφασιστικά” στη διάλυση από τη Γαλλία της οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων, χαρακτηρίζοντας τη συγκεκριμένη απόφαση “πρόκληση”. “Υπογραμμίζουμε ότι είναι απαραίτητο να προστατεύσουμε την ελευθερία της έκφρασης και της συνάθροισης των Τούρκων της Γαλλίας και ότι θα απαντήσουμε με τον πιο σθεναρό τρόπο σε αυτή την απόφαση”, δήλωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση.

Σε ένα σπιράλ εξελίξεων, στις 18/11/2020 η γερμανική βουλή ενέκρινε την Τετάρτη το βράδυ πρόταση ψηφίσματος των ΚΟ των δύο χριστιανικών κομμάτων CDU / CSU, των Σοσιαλδημοκρατών, των Φιλελευθέρων και των Πράσινων, με το οποίο καλείται η κυβέρνηση να εξετάσει την απαγόρευση οργανώσεων που πρόσκεινται στο κίνημα Ülkücü (Ιδεαλισμός), που είναι γνωστότερο ως Γκρίζοι Λύκοι.Στη Γερμανία αρμόδιο για την απαγόρευση εξτρεμιστικών οργανώσεων είναι το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με την αιτιολόγηση των κομμάτων το κίνημα είναι ρατσιστικό, αντισημιτικό, αντιδημοκρατικό και συνιστά απειλή για την εσωτερική ασφάλεια της Γερμανίας. “Η καταπολέμηση του ακροδεξιού εξτρεμισμού, είτε είναι γερμανικής είτε ξένης προέλευσης, θα πρέπει σε μια χώρα με τη δική μας ιστορία, να ανήκει στη λογική του κράτους (raison d’ état)”, αναφέρει το αίτημα.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος (BfV) υπολογίζει τον αριθμό των τούρκων ακροδεξιών στη Γερμανία στα 11.000 άτομα. Εκτός από οργανώσεις όπως η «Ομοσπονδία των Τουρκικών Δημοκρατικών Ιδεαλιστικών Συλλόγων στη Γερμανία» (ADUTDF) και η «Ένωση των Τουρκικών Ισλαμικών Πολιτιστικών Συλλόγων στην Ευρώπη» (ATIB) υπάρχουν και οπαδοί του κινήματος που δραστηριοποιούνται αυτόνομα στο διαδίκτυο και στα κοινωνικά μέσα. H μυστική υπηρεσία BfV καταλογίζει στους Γκρίζους Λύκους ότι προπαγανδίζουν την ιδεολογία τους με έναν μαχητικό και βίαιο τρόπο, ότι εκφοβίζουν και απειλούν πολιτικούς τους αντιπάλους. «Κατά αυτό τον τρόπο», επισημαίνεται στο ψήφισμα της βουλής, «το κίνημα Ülkücϋ στρέφεται ενάντια στην ένταξη πολιτών τουρκικής καταγωγής στη Γερμανία και στοχεύει στον διχασμό της κοινωνίας».

Με αφορμή τα παραπάνω ευλόγως διατυπώνονται τα ακόλουθα αναλυτικά ερωτήματα:
1. Έχοντας ως δεδομένη την στάση των ευρωπαϊκών αρχών ασφαλείας,τί προτίθεται να πράξει η Ελληνική Κυβέρνηση αναφορικά με την δράση τουρκικών εθνικιστικών δικτύων στην περιοχή της Θράκης (και όχι μόνον)
2. Έχουν γνώση οι αρμόδιες υπηρεσίες για την ενεργό συμμετοχή Ελλήνων μουσουλμάνων πολιτών σε δραστηριότητες και δράσεις των Γκρίζων Λύκων σε βάρος της Χώρας μας;
3. Ο αυτόκλητος παρατυπος θρησκευτικός λειτουργός Ιμπραήμ Σερήφ πώς δικαιολογεί την συμμετοχή του σε σεμινάριο και εκδηλώσεις ακραίων εθνικιστικών οργανώσεων που χαρακτηρίζονται μάλιστα ως τρομοκρατικές από ευρωπαϊκές χωρες;
4.Γνωρίζει ο Ιμπραήμ Σερήφ ότι πλέον αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να προσαχθεί ως ύποπτος για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση σε μελλοντικό ταξίδι του στη Γαλλία ή τη Γερμανία;
5. Ασπαζεται ο Ιμπραήμ Σερήφ τις θέσεις του παντουρκισμού των Γκρίζων Λύκων και μήπως αυτά κηρύττει και στους ακολούθους του τους οποίους και παραπλανά ως παράτυπος παραθρησκευτικός λειτουργός;
5.Ποιά είναι η επίσημη θέση της Ελληνικής Κυβέρνησης απέναντι στη δραστηριότητα των δομών του πολιτικού ισλάμ στην Θρακη;Μήπως πρέπει να εξετασθεί το ενδεχόμενο ότι  ΜΕΤΑΤΟΠΙΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ Η ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΚΥΚΛΩΝ;

Την συγκεκριμένη χρονική στιγμή που οι υπηρεσίες ασφαλείας τριών χωρών της ΕΕ (Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία) έχουν αποφασίσει την πλήρη αποδόμηση της συγκεκριμένης οργάνωσης , η Ελληνική Κυβέρνηση θα μπορούσε να βρει πρόσφορο έδαφος για να εκριζώσει το δίκτυο εκείνο των Τούρκων εθνικιστών που δρα στην Ελληνική Θράκη σε πολλαπλά επίπεδα.
.

Αρθρογράφος