Το (παραμελημένο) ΔΣ Κοσμίου πάει γερά και στην ανακύκλωση

28 Νοεμβρίου 202120:59

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Κοσμίου συμμετέχουν στον 3ο Σχολικό Μαραθώνιο Ανακύκλωσης ”Πάμε Ανακύκλωση”.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί νηπιαγωγείων και δημοτικών καλούνται να ανακυκλώσουν χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο (μόνο δημοτικά), μπαταρίες και ένα ακόμη ρεύμα από φέτος, το τηγανέλαιο. Εκτός από τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά, θα συμβάλλουν στη δράση και τα γυμνάσια του Δήμου, τα οποία με τη σειρά τους θα ανακυκλώνουν σε ειδικούς κάδους χαρτί και μπαταρίες.

Οι γονείς, για ακόμη μία φορά, θα είναι συνοδοιπόροι στην προσπάθεια των μαθητών, καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης, ενισχύοντας τα παιδιά με ανακυκλώσιμα υλικά που συλλέγουν στο σπίτι και δωρίζοντας πόντους στα σχολεία, μέσω της δημοτικής πλατφόρμας Followgreen. Οι επιδόσεις κάθε σχολείου θα καταγράφονται ηλεκτρονικά, στη σελίδα «ΣΧΟΛΕΙΑ».

Το παραμελημένο κτιριακά Δημοτικό Σχολείο Κοσμίου συνεχίζει και φέτος να ξεχωρίζει σε δράσεις συμπεριληπτικής, βιωματικής και διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και σε αγαστή συνεργασία Εκπαιδευτικών , Γονεών και μαθητών διακρίνεται και σε δράσεις οικολογικής αφύπνισης και περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Είναι ενδεικτικό ότι ένα σχολείο με 85 μαθητές ανταγωνίζεται άλλα μεγαλύτερα σχολεία στα πλαίσια της ευγενούς άμιλλας και αυτή τη στιγμή είναι 3ο στη γενική κατάταξη της δημοτικής πλατφόρμας followgreen.

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η προμετωπίδα στην διαδικτυακή σελίδα του followgreen δείχνει την εξωτερική εικόνα του σχολείου (παραμελημένη, ασοβάτιστη, μουχλιασμένη, άβαφη) δυσφημίζοντας το έργο που παράγεται εντός αυτού.

Ας ελπίσουμε ότι ο Δήμαρχος Κομοτηνής , οι συνεργάτες του, οι φίλοι και συνοδοιπόροι του θα βρουν τον δρόμο μέχρι το Κόσμιο και να δουν από κοντά τα προβλήματα του Σχολείου!

Διεκδικώντας το αυτονόητο για τα παιδιά του Κοσμίου

 

Αρθρογράφος