Φ. Γεννηματά: Οι 150 προτάσεις του ΚΙ.ΝΑΛ. για όλα τα θέματα είναι εδώ! (video)

14 Ιουλίου 202015:59

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη, δεύτερη μέρα της περιοδείας της στην ΠΑΜΘ, την Κομοτηνή, όπου είχε συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη, τον Δήμαρχο, φορείς της πόλης και στελέχη του Κινήματος συνοδευόμενη απο τον Βουλευτή ΚΙΝΑΛ Ν. Ροδόπης κ. Ιλχάν Αχμέτ.

Τα βασικά σημεία των δηλώσεών της συνοψίζονται στα εξής:

  1. Άστοχη η απόφαση της κυβέρνησης για την διαχείριση των συνόρων. Θα μπορούσαμε να ανοίξουν και άλλες πύλες όπως στην Θράκη οργανωμένα και με κυβερνητικό σχέδιο που δυστυχώς δεν υπήρξε.
  2. Θα μπορούσε η πύλη της Νυμφαίας εξαρχής να είναι ανοιχτή. Με διάλογο, εμπιστοσύνη και ενημέρωση με την αυτοδιοίκηση. Με τον τρόπο αυτό δυσφημιστηκε η χώρα και υπάρχουν τρομερές επιπτώσεις στην οικονομία.
  3. Να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού το πετυχημένο κεκτημένο της διαχειριστικής της πανδημίας του πρώτου τριμήνου. Γι αυτό η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη να ανατάξει αυτή την εικόνα.
  4. Αν η οικονομία καταρρεύσει σε ποιο περιβάλλον θα έρθουν οι πόροι των 32 δις από την Ευρώπη; Πάνω σε ερείπια;
  5. Λέμε ναι σε διακομματική επιτροπή για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και όχι μόνο για την Θράκη γιατί η περιφέρεια είναι ενιαία. Αλλά δεν θέλουμε διακομματική μια από τα ίδια. Να μπορεί να εντοπίσει και να επιλύσει χρόνια αναπτυξιακά ζητήματα

Αναλυτικότερα:

Είμαστε πολύ υπερήφανοι γιατί εδώ στη Θράκη έχουμε ένα παγκόσμιο παράδειγμα ειρηνικής συμβίωσης Χριστιανών και Μουσουλμάνων. Με απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων όλων των πολιτών. Αυτό που δυστυχώς δεν συμβαίνει στη γειτονική μας Τουρκία και ιδιαίτερα μάλιστα μετά από την τελευταία ενέργεια για την Αγιά Σοφιά, που είναι και πρέπει να παραμείνει ένα σύμβολο παγκόσμιου πολιτισμού, που ανήκει σε ολόκληρη την ανθρωπότητα. Όλος ο πολιτισμένος κόσμος, ανεξάρτητα από θρησκευτικές πεποιθήσεις, οφείλει να αντιδράσει τώρα ώστε να αλλάξει αυτή η απαράδεκτη απόφαση, που είναι και προσβλητική και προκλητική από την πλευρά του κ. Ερντογάν.

Για τα προβλήματα της περιοχής

Τώρα, όσον αφορά την περιοχή, μια περιοχή με σημαντικά προβλήματα, μια περιοχή στην οποία το ΠΑΣΟΚ αλλά και ο Γιώργος Γεννηματάς είχαν σκύψει όχι μόνο με αγωνία, αλλά με προτάσεις, με κίνητρα, με συγκεκριμένες μελέτες για την ανάπτυξή της, είναι μια περιοχή που και πάλι δοκιμάζεται από τις άστοχες, καθυστερημένες και λανθασμένες αποφάσεις της κυβέρνησης.

Για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και την είσοδο των τουριστών

Η κυβέρνηση στη δεύτερη φάση της πανδημίας έδωσε το μήνυμα και το σήμα της χαλάρωσης, στη συνέχεια πήρε αποφάσεις να κλείσει διόδους χωρίς κανένα σχεδιασμό και άνοιξε μία δίοδο προς τη χώρα, χωρίς να έχει προαπαιτούμενο να υπάρξει υγειονομικό πρωτόκολλο και συγκεκριμένες απαιτήσεις για όσους εισέρχονται στον τόπο. Το αποτέλεσμα ήταν να έχουμε και νέα κρούσματα. Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρχει σοβαρότατο οικονομικό πρόβλημα και επιπτώσεις στην περιοχή, πέρα από τις αρχικές. Και βεβαίως, τώρα τρέχει και δεν φτάνει η κυβέρνηση να επιβάλλει εκ των υστέρων υγειονομικά μέτρα.

Η χώρα δεν αντέχει νέο lock-down, ούτε γενικό, ούτε τοπικό. Και γι’ αυτό ακριβώς, το Κίνημα Αλλαγής από την αρχή είχε προτείνει να υπάρξουν υγειονομικά πρωτόκολλα, διμερείς συμφωνίες, να είναι υποχρεωτική η αρνητική απόδειξη εξέτασης στον κορωνοϊό πριν μπουν οι τουρίστες στη χώρα και βεβαίως κινητά συνεργεία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας με πολλά τεστ, έτσι ώστε να μπορούν να εντοπίζουν το πρόβλημα εγκαίρως, να γίνεται σοβαρή και αξιόπιστη ιχνηλάτηση και άρα περιορισμός των κρουσμάτων, που είναι και το ζητούμενο για όλους μας.

Για τη στήριξη της οικονομίας και τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής

Και ταυτόχρονα, είναι φανερό ότι τα μέτρα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, των μικρομεσαίων, του τουρισμού, των αγροτών είναι ανεπαρκή, καθυστερημένα και υλοποιούνται με ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι αναγκάστηκε ο πρωθυπουργός, όταν ήρθε στη Βουλή να απαντήσει στην ερώτησή μου να ανακοινώσει επιπλέον μέτρα. Αποδέχθηκε ότι τα όσα μέχρι τώρα είχε αποφασίσει η κυβέρνηση δεν ήταν αρκετά. Και το γεγονός ότι ανακοίνωσε μέτρα για τον τουρισμό μέσα στην πρώτη βδομάδα του Ιουλίου δείχνει πόσο μεγάλη ήταν η καθυστέρηση της αντίδρασης. Και το τονίζω αυτό γιατί το που θα φτάσει η ύφεση και η ανεργία για φέτος, εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το τι θα μπορέσει να σώσει η χώρα μας από αυτή τη σεζόν του τουρισμού.

Οι προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής είναι εδώ. 150 προτάσεις για όλα τα θέματα. Και για την υγειονομική θωράκιση της χώρας, αλλά και για την ανάπτυξη και για το να κρατήσουμε ζωντανή την οικονομία. Είναι εδώ και προσφέρουν λύσεις. Η κυβέρνηση δεν έχει παρά να τις υιοθετήσει.

Αρθρογράφος