Το lubentv ανέδειξε το “πολιτικό έλλειμμα” της ΔΕΕΠ Ν. Ροδόπης;

16 Ιανουαρίου 202300:19

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Όσα δεν καταφέραμε εμείς από το Komotinipress με τα αναλυτικά μας κείμενα, το πέτυχε ο Μπιλ “Μπακ” Μπακάλης της ομάδας του Luben και της διαδικτυακής late night ομάδας “Τρία Μούτρα” με το viral -πλεόν- βίντεο από το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής που επεσκίασε την μεγαλειώδη συγκέντρωση των 1.500 ατόμων της Νέας Δημοκρατίας και του Κυρ. Μητσοτάκη.

Εμείς στο Komotinipress, ωστόσο, θα σταθούμε στην πολιτική ανάλυση και θα επιμείνουμε στο εμφανέστατο “πολιτικό έλλειμμα” της ΔΕΕΠ Ν. Ροδόπης που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε κεντρικό επίπεδο στο στρατηγείο της ΝΔ και τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού, που αντιλαμβάνονται ότι ο “περίεργος” μηχανισμός της τοπικής οργάνωσης δεν “τραβάει”.

Έχουμε αρκετές φορές διατυπώσει ,μέσα από το ρεπορτάζ, τις αστοχίες της ΔΕΕΠ Ν.Ροδόπης η οποία έχει εξελιχθεί σε μία παρέα πολιτικών φίλων της ΝΔ, σε έναν όμιλο πολιτικής στήριξης, όπου τα μέλη μοιράζονται κοινές ανησυχίες και αναδιανέμουν ρόλους και ιδιότητες σε μία κατ’επίφαση αναδιοργάνωση και πολιτική δράση.

Σε τοπικό επίπεδο, από τα στελέχη της τοπικής Νέας Δημοκρατίας εξ’αρχής είχαν εκφρασθεί αμφιβολίες για τον “διορισμό” του κ. Γιάννη Τζαμπάζη στην τοπική ΔΕΕΠ μιλώντας για “πρωτοφανή δικτατορισμό” και “ουσιαστική προσβολή” προς τους πολίτες οι οποίοι τιμούν με την ψήφο τους όλα αυτά τα στελέχη.

Τα εκλεγμένα και διορισμένα μέλη της ΔΕΕΠ Ροδοπης (συνολικά 14) δεν εμφανίζουν την αναγκαία πολιτική και κοινωνική δράση και παρεμβατικότητα, και μόνον 5 μέλη εξ αυτών φαίνεται ότι βρίσκονται σε μία διαδραστική σχέση με την τοπική κοινωνία. Ενδεικτικό είναι, ίσως, το γεγονός ότι μέχρι σήμερα η ΔΕΕΠ Ροδόπης δεν έχει γραφεία και όλες οι πολιτικές δράσεις της έχουν ως βάση την αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Κομοτηνής.

Παρακολουθώντας τις προετοιμασίες για την προχθεσινή μεγαλειώδη εκδήλωση του Κυρ. Μητσοτάκη, είχαμε αναφερθεί στην αδιάφορη στάση τόσο των συνεργατών του ΠΑΜΘ κ. Χρ. Μέτιου όσο και στην αφελή απάθεια της ΔΕΕΠ Ν. Ροδόπης που στο πρόσωπο του Προέδρου της αντανακλάται μία εγωϊστική και υπεροπτική στάση ο οποίος , διαφαίνεται ότι δραστηριοποιείται στα πλαίσια μία διεκπεραιωτικής διαδικασία. Ενδεχομένως, να προσδοκά κάποια ανταποδοτικα οφέλη από την επιφανειακή ενασχόλησή του με τα τοπικά δρώμενα.

Έτοιμη η Κομοτηνή να υποδεχθεί τον Κυρ. Μητσοτάκη….

Μεγάλη η ευθύνη και του Ευρ. Στυλιανίδη ο οποίος έχει απωλέσει το παλαιότερο ευδιάκριτο πολιτικό στίγμα του , συνεχίζει ν’αδικεί τον εαυτό του και περιορίζεται σε εμφανίσεις καλεσμένου – έκπληξη στην ΔΕΕΠ Ροδόπης προσπαθώντας να στηριχθεί σε έναν προσωποπαγή μηχανισμό πολιτικής, κομματικής και πελατειακής στήριξης.

Οι παραπάνω διαπιστώσεις, ίσως, ώθησαν τον κεντρικό μηχανισμό της Νέας Δημοκρατίας από την Αθήνα να στηριχθεί στην “τοπική γαλάζια γενιά” , εκτός σχημάτων νεότευκτης πολιτικής διαπλοκής, προκειμένου να στεφθεί με επιτυχία η “Κυβερνητική Απόβαση” στην Ροδόπη και να τελεσφορήσει το δύσκολο εγχείρημα της ομιλίας του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μουσικής.

Κυρ. Μητσοτάκης: “η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης αρνείται να γίνει άβουλο πιόνι στην σκακιέρα της διχόνοιας”

Η ανυπαρξία της τοπικής ΔΕΕΠ Ν. Ροδόπης φαίνεται και από την επισημανθείσα σιωπή της ΔΕΕΠ Ροδόπης σε αυτό όπως και σε πολλά άλλα ζητήματα της περιοχής και αναδεικνύει ένα σοβαρό δομικό πρόβλημα για τη ΝΔ στην περιοχή και μάλιστα με δεδομένο τον ρόλο του Τουρκικού Προξενείου.

Χαρακτηριστική της ανυπαρξίας της ΔΕΕΠ Ν. Ροδόπης είναι και η αφωνία της στην υπόθεση του Ιάσμου αλλά και η αδιαφορία της για μια σειρά άλλων ζητημάτων , των οποίων η επίλυση απαιτεί απλή πολιτική παρέμβαση και συντονισμό τοπικού επιπέδου ή και άμεση ενημέρωση σε κεντρικό επίπεδο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κατάληψη της Πρυτανείας , που αναστάτωσε το πρόγραμμα της επίσκεψης του Πρωθυπουργού αλλά και ανέδειξε τις αδυναμίες πολλών επιμέρους τοπικών μηχανισμών. Και να επισημανθεί ότι δεν είναι τυχαίος και ο χρόνος λήξης της κατάληψης!

Αντί επιλόγου, ας εκφράσουμε την ευχή να προσφέρει και η ΔΕΕΠ Ν. Ροδόπης την υπέροχη Μπουγάτσα Κομοτηνης στον Κυρ. Μητσοτάκη, στην επόμενη επίσκεψή του στην Ροδόπη.

Ο ex officio νέος πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ροδόπης και η “Γέφυρα του Γκαράνη”

Αρθρογράφος