Η παθητική ανοχή της τοπικής ΝΔ στα παιχνίδια του τουρκικού Προξενείου

24 Νοεμβρίου 202206:25

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Παρακολουθώντας τις τοπικές πολιτικές εξελίξεις, διαπιστώνεται ότι στο Ν.Ροδόπης το κόμμα της ΝΔ αλλά και η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ δεν εκπροσωπούνται!

Το καθαρτήριο κάλεσμα του Κυρ. Μητσοτάκη στην Θράκη – Το Ουλάν Μπατόρ μονόδρομος για τον Μουράτ Ομέρογλου;

Έχουμε αρκετές φορές διατυπώσει ,μέσα από το ρεπορτάζ, τις αστοχίες της ΔΕΕΠ Ν.Ροδόπης η οποία έχει εξελιχθεί σε μία παρέα πολιτικών φίλων της ΝΔ, σε έναν όμιλο πολιτικής στήριξης, όπου τα μέλη μοιράζονται κοινές ανησυχίες και αναδιανέμουν ρόλους και ιδιότητες σε μία κατ’επίφαση αναδιοργάνωση και πολιτική δράση.

Όπως είχε προβλεφθεί,η ΔΕΕΠ Ν. Ροδόπης λειτουργεί υπό την σκιά του κυβερνητικού βουλευτή κ.Ευρυπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος έχει απωλέσει το παλαιότερο ευδιάκριτο πολιτικό στίγμα του , συνεχίζει ν’αδικεί τον εαυτό του και περιορίζεται σε εμφανίσεις καλεσμένου – έκπληξη προσπαθώντας να στηριχθεί σε έναν προσωποπαγή μηχανισμό πολιτικής, κομματικής και πελατειακής στήριξης.

ΔΕΕΠ Ροδόπης: Αγνοείται….

Δυστυχώς τα τοπικά δεδομένα έχουν αλλάξει και η υπομονή του κόσμου, του εκλογικού σώματος αλλά και των πολιτικών του φίλων έχει εξαντληθεί.

Χαρακτηριστική εικόνα της σύγχυσης που επικρατεί, αφορά στην πρόσφατη είδηση για την εκλογή του κ. Ευρ. Στυλιανίδη στην Εκτελεστική Γραμματεια της ΝΔ η οποία και παρουσιάσθηκε από τον ίδιο με διθυραμβικό τρόπο υπονοώντας ότι ο Πρωθυπουργός (ξαφνικά) στηρίζει Στυλιανίδη-Ροδόπη και έσπευσαν τα στελέχη της ΔΕΕΠ να συγχαίρουν και να αλληλοσυγχαίρονται.

Για τους αμύητους στα εσωκομματικά οργανωτικά ζητήματα του κόμματος, η Εκτελεστική Γραμματεία είναι το ανώτερο καθοδηγητικό και εκτελεστικό Όργανο του Κόμματος μεταξύ δύο συνεδριάσεων της Πολιτικής Επιτροπής. Είναι διαρκές Όργανο, που υλοποιεί τις αποφάσεις του Κόμματος και είναι αρμόδιο για όλα τα θέματα που δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα άλλων Οργάνων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού. Μέλη της είναι τα ex officio και τα αιρετά, τα οποία στην συγκεκριμένη συνεδρίσα ανεδείχθησαν δια βοής , καθώς ο αριθμός των υποψηφίων αιρετών μελών ήταν ίσος με τον αριθμό των υπό εκλογή θέσεων μελών της Εκτελεστικής Γραμματείας.

Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ δεν υποκαθιστά την Επιτροπή Εκλογικού αγώνα του κόμματος και να επισημάνουμε ότι η ομάδα κρούσης για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων αποτελείται από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννη Μπρατάκο, τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Παύλο Μαρινάκη και τον στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, Θανάση Νέζη, που ήδη έχει μελετήσει πληθώρα βιογραφικών και πραγματοποιεί σειρά συναντήσεων.

Σε αυτό το πλαίσιο η υποτιμητική αναφορά του κ. Ευρ. Στυλιανίδη στο πρόσωπο του κ. Μουσταφά Κατραντζή σε συνέντευξή του στον Παρατηρητή Θράκη (” ο κ. Μουσταφά Κατραντζή «που ήταν και την προηγούμενη φορά υποψήφιος και πήγε καλά”)αποτελεί μάλλον μία ακόμη αστοχία του απομακρυσμένου βουλευτή από την περιφέρειά του, ενώ η σιωπή της ΔΕΕΠ Ροδόπης σε αυτός όπως και σε πολλά άλλα ζητήματα της περιοχής αναδεικνύει ένα σοβαρό δομικό πρόβλημα για τη ΝΔ στην περιοχή και μάλιστα με δεδομένο τον ρόλο του Τουρκικού Προξενείου.

Στα Αμάραντα δείπνησε η κ. Ντόρα Μπακογιάννη με στελέχη της ΝΔ

Ο κ Μουσταφά Κατραντζή , χαμηλών τόνων και αρκετά προσεκτικός, διαλέγεται με τους μηχανισμούς του Προξενείου ενώ προσφάτως είδαμε και την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του κ. Ταρκάν Μουλταζά με σαφείς προξενικές αναφορές , όπως και οι επαφές του κ.Αχμέτ Ιμπράμ στην Τουρκία , χωρίς όμως να έχουμε αντίδραση ή απάντηση στα ερωτηματα που θέσαμε δημόσια από τους αρμοδίους.

Πρόσφατη είναι και η εκφρασθείσα επιθυμία του κ. Ευρ. Στυλιανίδη ν’αποτελέσει δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ των δύο χωρών.

Εάν τώρα στην εξίσωση βάλουμε και τον Χρήστο Μέτιο και τους συνεργάτες του τότε αναρωτιέται κανείς για το τί συμβαίνει στην τοπική ΝΔ …

Εκτός κι αν όλοι θέλουν μία θέση στην “λίστα Ομέρογλου”

Ετοιμάζεται η “Λίστα Ομέρογλου”;΄- Και οι “17” παρόντες!

Αρθρογράφος