Τίμησαν το Εθνόσημο (και) στο πύρινο μέτωπο…

2 Οκτωβρίου 202300:36

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

1.100 χλμ, 6 (η)μερόνυχτα, 50 Εθνοφύλακες από τα 3 ΤΕΘ Ροδόπης ήταν παντού!! Δεν τους “διέταξε” κανείς, αλλά και δεν “λούφαραν” περιμένοντας κάποια διαταγή. Βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή πυρός.

Πρότυπο αλληλεγγύης, αυταπάρνησης και εθελοντισμού έθεσαν εαυτούς, υλικό και οχήματα στην διάθεση του συντονιστικού οργάνου και με την εμπειρία, την εκπαίδευση αλλά και την γνώση του αναγλύφου συνέδραμαν αποφασιστικά στην διαχείριση των καταστάσεων στα πύρινα μέτωπα.

Το ίδιο έπραξαν και οι Εθνοφύλακες του Έβρου!

Οι Εθνοφύλακες της Ροδόπης συνδράμουν σε δράσεις πυροπροστασίας

Ο “δικός” τους ήρωας ήταν ο κ. Βασίλης Δαλλίδης , του οποίου η οικία καταστράφηκε στον Σώστη , την στιγμή που ο ιδιος το απόγευμα της Δευτέρας (21/8),συμμετείχε στο έργο της Πυροσβεστικής προκειμένου η φωτιά να μην φτάσει στο πρατήριο υγρών καυσίμων που βρίσκεται στην επαρχιακή οδό Ληνού – Πολυάνθου και προκληθεί έκρηξη.

Ο Βασίλης γνώριζε εκείνη τη στιγμή ότι το σπίτι του απειλούνταν από τις φλόγες, όμως έχοντας μάθει να προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, απαρνήθηκε το δικό του.

Στο πρόσωπο του Βασίλη θα έπρεπε να τιμηθούν όλοι οι Εθνοφύλακες που με ανιδιοτέλεια και θάρρος έπραξαν αυτό για το οποίο εκπαιδεύονται σε καιρό ειρήνης και πολέμου!

 

Αρθρογράφος