Τελικά (μήπως, πώς, πόσο, πότε) πλημμύρισε το αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής;

1 Δεκεμβρίου 202315:13

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Περίεργη σιωπή υπάρχει σχετικά με την πλήρη καταστροφή όπως ακούγεται (αυτό μπορεί να είναι και υπερβολή) του αμφιθεάτρου του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής από πλημμύρες που προκλήθηκαν λόγω ακαταλληλότητας στέγης.

Οι φήμες παρουσιάζουν τον εξοπλισμό του αμφιθεάτρου να έχει πλήρως καταστραφεί και να έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές στην σκηνή και τις ξύλινες εγκαταστάσεις.

Δεν έχουμε κάποια ανακοίνωση από Συλλόγους Διδασκόντων και Γονέων, από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης δεν έχουμε επίσης κάποια αναφορά (αν υπάρχει να την επισημάνουμε) ενώ σιωπά ο Δήμαρχος, η Τεχνική Υπηρεσία και οι λοιποί εμπλεκόμενοι.

Γνωρίζουμε, όμως , ότι η διεύθυνση του σχολείου ήδη προ ημερών (και πριν προκληθεί η -όπως λέγεται- “τεράστια καταστροφή”του αμφιθεάτρου) προσπαθούσε να ενημερώσει τον Δήμο.

“Ο Δήμος Κομοτηνής εδώ και δύο χρόνια ενημερώνεται για τα προβλήματα υδατοπερατότητας ή με στεγανότητας και δεν πράξει τιποτα απολύτως” σύμφωνα με τα όσα μας λένε γονείς που είχαν διατελέσει και μέλη προηγουμένων διοικητικών συμβουλίων του Συλλόγου Γονέων.

Η παρέμβαση συντήρησης του ΕΣ …

Πριν απο ένα χρόνο (ακριβώς) η διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου Κομοτηνής, ευχαρίστησε θερμά την ΧΧΙ Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία «Ταξιαρχία Ιππικού Πίνδος», για την ανταπόκρισή της στο αίτημα τους για βαφή 15 αιθουσών και χώρων του σχολείου, όπως τον διάδρομο του 2ου ορόφου, το γραφείο της Διεύθυνσης καθώς και τον χώρο υποδοχής του σχολείου.

Εάν ήταν κάποιο σχολείο της παραμεθορίου ή απομακρυσμένο το καταλαβαίνουμε…Ωστόσο , πρόκειται για Εμβληματικό Σχολείο του Μητροπολιτικού Δήμου της ΑΜΘ.

Ο Δήμος Κομοτηνής με τα χρήματα που έχει δεν είναι σε θέση να συντηρήσει κανένα σχολείο διότι προφανώς τα ξοδεύει αλλού.

Εν ετει 2023 το ίδιο σχολείο υπέστη ένα τεράστιο λειτουργικό πλήγμα αφού πλημμύρισε το Αμφιθέατρο και μέχρι τον Μάρτιο εκτιμάται ότι δεν θα μπορέσει να γίνει καμία παρέμβαση (περιμένουμε διάψευση ή σχετική ανακοίνωση από τους αρμοδίους)
Να υπενθυμισουμε ότι και στο Μουσικό Γυμνάσιο Λύκειο είχαμε την μαγική δημιουργία γηπέδου με μπατανόβουρτσα…

Η Διοίκηση Γιάννη Γκαράνη είναι υπεύθυνη για ημιτελή κι ανασφαλή έργα στα σχολεία του Δήμου Κομοτηνής;

Πολλά είναι τα ερωτήματα που διατυπώνονται, τα οποία και συνοψίζονται στα ακόλουθα:

  • Τι θα συνέβαινε εάν είχαμε ατύχημα την ώρα που τα παιδιά του σχολείου έκαναν πρόβα ή κατά την διάρκεια κάποια εκδήλωσης;
  • Που κατευθύνονται οι πόροι για την συντήρηση των σχολείων;
  • Πότε θα βγάλει ανακοίνωση η Σχολική Επιτροπή;
  • Πότε θα βγάλει ανακοίνωση ο Σύλλογος Γονέωνς και Κηδεμόνων;
  • Πότε θα βγάλουν ανακοινώσεις οι δημοτικές παρατάξεις;
  • Πότε θα ενημερωθούν οι βουλευτές;
  • Θα παρέμβει Εισαγγελέας για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διερευνηθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της παραβίασης κανόνων οικοδομικής;

Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα , με την προϋπόθεση βεβαίως ότι ισχύουν οι φήμες……

Το σίγουρο είναι πάντως ότι κάτι συμβαίνει, καθώς οι Χορωδιακές Εκδηλώσεις που είχαν προγραμματισθεί για τις 13/12/2023 στον χώρο του Αμφιθεάτρου, τελικά θα λάβουν χώρα στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης

Αρθρογράφος