Στην Γερμανία αργούν να φθάσουν οι ειδήσεις…

7 Απριλίου 202312:00

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Η ΕΟΤΔΘ μας απάντησε και η τουρκόφωνη μειονοτική ενημερωτική ιστοσελίδα Γκιουντέμ φιλοξένησε το σχετικό κείμενο, ως απάντηση σε πρόσφατο δημοσίευμά μας στο  Komotinipress σχετικώς με  την προοπτική συνεργασίας ΜέΡΑ25 και τινών εκ των Εγκαθέτων!!

“Γραμμή” για ψήφο στο ΜέΡΑ25 δίνει η “ΕΟΤΔΘ” – Το σενάριο της “επόμενης μέρας”

Όταν γράφαμε το συγκεκριμένο κείμενο , ήδη κυκλοφορούσε στο παραπολιτικό ρεπορτάζ η είδηση ότι η συνεργασία ΜέΡΑ25 και με τους υπαλλήλους του Προξενείου “ναυάγησε” και βρίσκεται σε φάση εξέλιξη το επόμενο σενάριο.

Ο κ. Χαλήτ Χαμπίπογλου, ως μόνιμος κάτοικος Γερμανίας ,κινούμενος στον χώρο της παραδιπλωματίας των ΜΚΟ δεν ενημερώνεται άμεσα για το τί διαμείβεται στα “αλώνια” της Θράκης.

Αυτόνομη κάθοδος του ΚΙΕΦ/DEB

Στον βασικο πυρήνα του κειμένου είναι ξεκάθαρη η αναφορά στην  πολιτικά αυτόνομη κάθοδο του ΚΙΕΦ/DEB στις προσεχείς εκλογές με την προτροπή να ξεφύγει από την τακτική φολκλόρ (γλέντια, πανηγύρια, συναυλίες) και να διεκδικήσει έναν πιο διαπραγματευτικό ρόλο στην πολιτική ζωή της περιοχής,κάτι που είχε επισημανθεί σε προηγούμενα άρθρα του Komotinipress.

Έντονες, ωστόσο, είναι οι φήμες που παρουσιάζουν τους Χουσεΐν Μπαλτατζή και τον Μουσταφά Αλή Τσαβούς  έτοιμους να κατέλθουν στον εκλογικό πολιτικό στίβο ως ανεξάρτητοι υποψήφιοι υπό την αιγίδα του ακροδεξιού εθνικιστικού ισλαμοφασιστικού ΚΙΕΦ/DEB.

Σε αυτή την περίπτωση θα αλλάξουν τα δεδομένα και στους συσχετισμούς στην κατανομή της κατευθυνόμενης ψήφους ενώ ανοίγει ο δρόμος για την επόμενη φάση των σχεδίων του αποσχιστικού εθνικιστικού σχεδίου της παρακρατικής σέκτας που ελέγχει το Προξενείο.

Αναμένονται εξελίξεις!

 

 

Αρθρογράφος