Σε διαρκή και …σιωπηλή επαγρύπνηση οι “Μαχητές του Έβρου”

14 Μαΐου 202016:07

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Τις τελευταίες ώρες δημοσιεύματα και πληροφορίες αναφέρονται σε “θερμό” επεισόδιο στην περιοχή “Μελισσοκομείο” στις Φέρες Έβρου όπως επίσης και στην ετοιμότητα των δυνάμεων ασφαλείας που περιπολούν νυχθημερόν στην περιοχή του Ν.Έβρου προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις καθημερινές προκλήσεις όσων επιβουλεύονται την εδαφική ακεραιότητα και Εθνική Ανεξαρτησία μας.

Οι αθηνοκεντρικές ιστοσελίδες και μέσα ενημέρωσης αποφεύγουν ή δεν γνωρίζουν ότι σήμερα η Θράκη τιμά κι εορτάζει τα “100 Χρόνια Ελευθερίας κι Απελευθέρωσης” της , φαίνεται όμως ότι η προκλητικότητα του προαιώνιου Εχθρού της Ελλάδας συνδέεται με εμβληματικές επετείους των οποίων την μνήμη προσβάλλει και προσπαθεί να ακυρώσει.

Το Komotinipress παρακολουθεί τις συνδυαστικές υβριδικές απειλές που φαίνεται ότι εκπορεύονται από συγκεκριμένο κέντρο με συντονισμό και στόχευση με τη χρήση προπαγάνδας, παραπληροφόρησης, επικοινωνιακής επιρροής, δολοφονία χαρακτήρων, εκφοβισμό αλλα και δράση στο πεδίο, με σκοπό την δημιουργία κλίματος ηττοπάθειας και υπαναχώρησης που σε αυτή τη φάση διακρίνεται να είναι ο κύριος ενδιάμεσος στόχος του τουρκικού καθεστώτος.

Το τί έγινε ακριβώς στην περιοχή Μελισσοκομείο των Φερών και το “Κτήμα Μιχαηλίδη” που καλύπτει μία έκταση περίπου 30 στρεμμάτων, δεν αφορά άμεσα το ευρύ κοινό, (το οποίο άλλωστε δεν κατανοεί και την γεωμορφολογία της περιοχής) και η αναφορά μας σε αυτό το περιστατικό γίνεται μόνον για να τονίσουμε ότι “Η Τουρκία μεθοδευμένα ετοιμάζει ήσσονος και μείζονος έντασης επεισόδια σε Αιγαίο και Έβρο ενώ ήδη προσφεύγει στην Χάγη για να αμβισβητήσει ελληνικό έδαφος”

Ενώ η ελληνική πλευρά ανέστειλε την διεξαγωγή  της ναυτικής άσκησης “ΚΑΤΑΙΓΙΣ”  η τουρκική πλευρά μέσω 100 ΜΚΟ ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά και να προσφύγει στη διεθνή δικαιοσύνη διεκδικώντας την «επιστροφή» της Κρήτης και κάποιων νησιών του Αιγαίου στην Τουρκία, όπως αναφέρει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας, “Αναντολού”, σε άρθρο του την Τετάρτη 13 Μαΐου.

Ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, Ιλίας Τοπσακάλ, και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αλληλεγγύης και Αλληλοστήριξης του Τουρκικού Κόσμου, Χαλίτ Κανάκ, μιλώντας στο τουρκικό πρακτορείο σχετικά με την προσφυγή που ετοιμάζεται ενώπιον της διεθνούς δικαιοσύνης, εξηγούν ότι ο «γείτονας» που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο είναι η Ελλάδα, η οποία καταστρατηγώντας το διεθνές δίκαιο, έχει μεταφέρει στρατεύματα σε 12 νησιά.Σύμφωνα με τον Τοπσακάλ, πάνω από 100 μη κυβερνητικές οργανώσεις που έχουν τη στήριξη του Συνδέσμου Αλληλεγγύης και Αλληλοστήριξης του Τουρκικού Κόσμου αποφάσισαν να διεκδικήσουν δικαστικώς τα ελληνικά νησιά.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο διευθυντής της Yeni Safak, Ιμπραΐμ Καραγκιούλ, ισχυρίζεται “Τώρα όλο το CHP (σ.σ. Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα) θα βρεθεί στο πλευρό της Ελλάδας και θα επιτεθεί στην Τουρκία! Οι MKO της Τουρκίας, των Τουρκικών Δημοκρατιών και των Βαλκανίων ξεκινούν δικαστικό αγώνα για την παράδοση στην Τουρκία 12 νησιών. Η Αθήνα μετατρέποντας τα νησιά σε στρατιωτικές βάσεις, παραβίασε τον όρο περί ‘αφοπλισμού’. Άρα τώρα ήρθε η σειρά μας. Μετά τη Μεσόγειο το Αιγαίο!”

Στην Κομοτηνή μία νέα πραγματικότητα φαίνεται να διαμορφώνεται με την ποιοτική αναβάθμιση της υβριδικής απειλής που έχει αναπτυχθεί στον χώρο της Θράκης με κύριο μοχλό την διατάραξη της αρμονικής συμπόρευσης των σύνοικων στοιχείων με την δραστηριοποίηση νέων δρώντων.

Οι χαμηλές πτήσεις του ζεύγους των μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Ομάδας ΖΕΥΣ, και ενός ζεύγους ελικοπτέρων τύπου APACHE στον ουρανό της Κομοτηνής με αφορμή τον εορτασμό των 100 Ετών Ελεύθερης κι Απελευθερωμένης Θράκης σε συνδυασμό με την πλήρη σιωπηλή επαγρύπνηση των ΕΔ και των ΣΑ σε όλη την Θράκη, δίνουν την απαραίτητη απάντηση, και είναι η μόνη που καταλαβαίνει ο θρασύς και πρωτόγονος γείτονας!

Αρθρογράφος