Που θα βρεθούν 11.000 ευρώ για το αυτοκίνητο της ΕΟΔ – Παράρτημα Ροδόπης; – Γιατί κωφεύει (και) ο Δήμος Κομοτηνής;

16 Σεπτεμβρίου 202314:43

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Κατά την διάρκεια επιχειρήσεων κατάσβεσης πυρκαγιάς στον ορεινό όγκο του Παπικίου Όρους στον νομό Ροδόπης τον Νοέμβριο του 2022 https://www.komotinipress.gr/kegete-gia-17i-imera-to-papikio-oros-komvikos-o-rolos-ton-ethelonton/ το πυροσβεστικό όχημα της ομάδας δέχτηκε χτυπήματα από πτώση δέντρων με αποτέλεσμα την καταστροφή της οροφής του και με υλικές ζημιές στο υπόλοιπο σώμα του οχήματος. Για την αποκατάσταση των ζημιών απαιτείται ένα κόστος της τάξεως των 10.900€.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, δύο δέντρα καταπλάκωσαν το όχημα της ομάδας, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός εθελοντή.

«Όλη η ομάδα τού εύχεται ταχεία ανάρρωση. Συνεχίζουμε την προσπάθεια και ελπίζουμε η φωτιά σύντομα να τεθεί υπό έλεγχο», τόνιζε , τότε, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Ροδόπης.
https://www.komotinipress.gr/atixima-se-ethelonti-tis-ellinikis-omadas-diasosis-rodopis/

Ο εθελοντικός χαρακτήρας του Συλλόγου δεν παρέχει την δυνατότητα στα μέλη του να διαθέσουν ένα τόσο μεγάλο χρηματικό ποσό, για αυτό τον λόγο και αναζητούν χορηγού
ς με σκοπό την αποκατάσταση των ζημιών του οχήματος με κοινά ανταποδοτικά οφέλη για την τοπική κοινωνία του νομού Ροδόπης.

Καλούμασε ,λοιπόν, να στηρίξουμε την προσπάθειά αυτή με οποιοδήποτε μικρό ή μεγάλο ποσό είναι δυνατόν!

Την στιγμή που ο Δήμος Κομοτηνής ενισχύει το παράρτημα του Ερυθρού Σταυρού (που διαθέτει 3 αυτοκίνητα) δεν πράττει το ίδιο για την ΕΟΔ-Παράρτημα Ροδόπης , τα μέλη της οποίας διαθέτουν εκπαίδευση και τεχνογνωσία εφάμιλλη των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Θα μπορούσαν λχ οι πολιτικές παρατάξεις, αντί να πετάνε τόσα άσκοπα χρήματα σε φυλλάδια και κάρτες να συνεισφέρουν στην αποκατάσταση της λειτουργίας του οχήματος της ΕΟΔ που μπορεί να φανεί χρήσιμο σε κάθε δύσκολη αποστολή.

Χαρακτηριστικό Παράδειγμα η Θεσσσαλία:

Οι εθελοντές τηςΕλληνικής Ομάδας_Διάσωσης επιχειρούσαν επί τέσσερα συνεχόμενα 24ωρα, συνδράμοντας στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΜΑΚ, του στρατού και των Tοπικών Aρχών, πραγματοποιώντας επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στις περιοχές της Λάρισας, Φαρκαδόνας, Γιάννουλης και Τρικάλων.
⭕ Ο απολογισμός της δράσης μας σε αριθμούς είναι:
✔️Διασώστες: 109
✔️Διασωστικές λέμβοι: 13
✔️Αντλητικά συγκροτήματα: 13
✔️Σύνολο διασωθέντων: 338
✔️Σύνολο διασωθέντων ζώων: 14
✔️Μεταφορά φαρμάκων και ειδών ανάγκης: 68
✔️Αντλήσεις υδάτων: 42
✔️Διανομή μερίδων φαγητού: 570
🔴 Οι επιχειρήσεις διάσωσης και έρευνας αγνοουμένων συνεχίζονται στον Βόλο.

Όπως λένε και τα ίδια τα μέλη της ΕΟΔ:
Είμαστε παρόντες σε κάθε μεγάλη καταστροφή.
Διαθέτουμε τον χρόνο, την ενέργεια, την εξειδίκευση, μα πάνω από όλα τον εαυτό μας, για να προστατεύσουμε όσους κινδυνεύουν, όσους χρειάζονται βοήθεια, όσους υποφέρουν.
❤️ Για να το καταφέρουμε, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σου!
👍 Μπορεί να μην είσαι #διασώστης, αλλά μπορείς να βοηθήσεις έναν διασώστη να εξοπλιστεί με ό,τι χρειάζεται, για να σώσει έναν συνάνθρωπό μας.
❤️ Κάνε μια #δωρεά και υποστήριξε τη δράση μας! Με τη δική σου συνεισφορά ένας ακόμα εθελοντής μας θα εξοπλιστεί και θα συνεχίσει την αποστολή του!
🔴 Κάνε μία δωρεά εδώ 👉 https://gogetfunding.com/eod-rodopis-amaksi/?fbclid=IwAR1z-JrVkGjQJ3Wqn1EiOLcEuuRKk8pU6-5rWCx_g5xoJ4X1Z4EfIkKSmBs
Να θυμήσουμε ότι η ΕΟΔ -Παράρτημα Ροδόπης τιμήθηκε για την προσφορά του από το ΠΣ

 

Αρθρογράφος