Πώς η κ. Ζωή Κοσμίδου μετέτρεψε το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής σε “Μέγαρο Ελπίδας”

25 Αυγούστου 202309:51

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με εντολή του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου, βάσει του σχεδιασμού εκτάκτου ανάγκης και διαχείρισης κρίσης της ΠΑΜΘ, ανακοίνωσε από την πρώτη στιγμή, ότι το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής είναι ανοιχτό και διαθέσιμο για όλους όσους μετακινούνται από τις εκκενωμένες και φλεγόμενες περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης για όσο διάστημα χρειαστεί.

Χωρίς τυμπανοκρουσίες, selfies και άσκοπες δηλώσεις, η “Κυρία του Μεγάρου” Ζωή Κοσμίδου μέσα σε λίγες ώρες μετέτρεψε το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής σε “Μέγαρο Ελπίδας” με την αποτελεσματική βοήθεια τουλάχιστον 50 Εθελοντών (τόσους μέτρησε το Komotinipress, αλλά διαρκώς αυξάνονται οι άνθρωποι της προσφοράς και του εθελοντισμού) ενώ εξασφαλίσθηκε η σίτιση των φιλοξενουμένων με περίπου 7 τόνους αγαθών (μετρήσαμε 7 παλέτες τροφίμων)

Όπως αναφέρει και η κ. Ζωή Κοσμίδου σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

“Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ΑΜΘ είναι στον αγώνα για την κατάσβεση της φωτιάς σε όλο το φλεγόμενο μέτωπο, ενώ φιλοξενούνται ήδη όσοι συντοπίτες μας έχουν ανάγκη σε ξενοδοχεία της Ροδόπης και σε συνεργασία με τις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων. Ήδη οι προσφορές των ιδιωτών είναι συγκινητικές!!!

Μεγάλη είναι η συμμετοχή των εθελοντών σε προσφορές ειδών, χρόνου και έργου σε ανταπόκριση της πρόσκλησης της Περιφέρειας ως προσφορά στον αγώνα που ό
λοι κάνουμε. Πάνω από πενήντα εθελοντές οργανώθηκαν στα Μέγαρο στα πλαίσια της προσπάθειας αυτής άμεσα ,πέραν των ανωτέρω και στην φιλοξενία όσων βρέθηκαν και βρίσκονται σε ανάγκη…

Μόνο χθες βράδυ δύο λεωφορεία του ΚΤΕΛ Έβρου με επιβάτες που είχαν εγκλωβιστεί στη περιοχή, ξεκουράστηκαν και διανυκτέρευσαν στο Μέγαρο, καθώς και πενταμελής οικογένεια από το Αρσάκειο…
Μεγάλες ποσότητες νερού και ξηράς τροφής διατέθηκαν τέσσερις φορές σε δομή του δήμου Σαππών, στην Συκορραχη, στο Χαμηλό στην Γρατινή , στα Κασιτερα, στο Αρσάκειο , στο Σωστη, Πολυανθο και Ίασμο , Προσκυνητές και όπου αλλού χρειάζεται σε συνεργασία με τους προέδρους…

Σπουδαία η συμμετοχή του ΚΤΕΛ, ομάδων , συλλόγων, φίλων και άλλων φορέων,οι υπηρεσίες της ΠΑΜΘ και των Δήμων, της
Εκκλησίας και άλλων…

Τα εύσημα στην Πυροσβεστική την οποία τροφοδοτουμε με υλικά και εθελοντές, στο Στρατό με την βοήθεια του οποίου οργανώσαμε κοιτώνα, την αστυνομία και σε όλους όσους μας πλαισίωσαν, στην Πολιτική Προστασία φυσικά με την οποία είχαμε συνεχή επικοινωνία!!!

Φαγητό, καθαριότητα, πλήθος από χορηγίες ακόμη και από Ξάνθη..
Όλα βρήκαν τον τόπο τους και αξιοποιήθηκαν κατάλληλα!!!

Συνεχίζουμε όλο το εικοσιτετράωρο μέχρι το τέλος της δοκιμασίας αυτής .

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε !!!

Και με την βοήθεια του Θεού μια που επιτέλους βρέχει!!!!

Μπράβο σε όλους !!!!

Οι ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστών, του στρατού και της αστυνομίας μας καθώς και των εθελοντών μας ευχόμαστε να έχουν σύντομα αίσια κατάληξη… Καλή δύναμη σε όλους!!!”

Εμείς να προσθέσουμε ότι το έργο της κ. Ζωής Κοσμίδου και των Εθελοντών που την περιστοιχίζουν, διανθίζεται από τον Τεό και την Αννούλα, δύο υπέροχα παιδιά της Ροδόπης με “μαγικές ιδιότητες” που στέλνουν το μήνυμα της άσβεστης ελπίδας και της άοκνης προσπάθειας των Ηρώων της Ανθρωπιάς και της Δοτικότητας στην Ροδόπη.

Αρθρογράφος