Ποιές εντολές πήρε ο Παραμουφτής στην Άγκυρα;

15 Δεκεμβρίου 202209:07
Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης
 
Μετά την επίσκεψή τους στην Άγκυρα, οι εγκάθετοι του Προξενείου προφανώς έλαβαν οδηγίες για τον τρόπο που θα δράσουν στο προσεχές διάστημα επί ελληνικού εδάφους. Πρώτα δείγματα γραφής πήραμε από τον Πρόεδρο του ΣΕΜ κ. Χ. Μπαλτατζή και ακολούθησε ο ετεροπροσδιορισθείς Πρόεδρος της παράνομης βάσει της Ελληνικής Νομοθεσίας (παρ)άτυπης ΑΣΕΜΤΔΘ εκτελών χρέη παραμουφτή κ. Ιμπραήμ Σερήφ.
 
Σε σημερινή (προπαγανδιστικού χαρακτήρα) ανάρτηση στα μκδ ο Παραμουφτής αναφέρεται στην προσφυγή του στο ΕΔΑΔ ( περιπτώσεις Μεχμέτ Εμίν Αγγά και Ιμπραήμ Σερήφ) απευθυνόμενος σε ακροατήριο κι αναγνώστες που αγνοούν την ιστορική, νομική και κοινωνική πραγματικότητα.
 
 
Υπάρχουν ωστόσο ορισμένα σημεία που καλό είναι να θυμόμαστε και γιατί όχι να θέσουμε προς συζήτηση, όπως:
 
  • α) η τότε ποινική καταδίκη του Παραμουφτή ΔΕΝ συνδεόταν με τις διατάξεις του ν.2345/1920 περί εκλογής Μουφτήδων ούτε με τη Συνθήκη Ειρήνης των Αθηνών, καθώς ο μεν νόμος 2345/1920 είχε περιπέσει σεαχρησία, οι, δε, διατάξεις της Συνθήκης των Αθηνών είχαν ήδη αντικατασταθεί υποχρεωτικά από τις διατάξεις της Συνθήκης των Σεβρών για την Προστασία των Μειονοτήτων στην Ελλάδα και της Συνθήκης της Ειρήνης της Λωζάννης, οι οποίες αποτέλεσαν και αποτελούν το ισχύον διεθνές νομικό πλαίσιο για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Δυτική Θράκη.
  • β)Οι προαναφερθείσες, δε, Συνθήκες δεν περιλαμβάνουν καμία πρόβλεψη για την εκλογή των Μουφτήδων και οι διατάξεις της Συνθήκης της Ειρήνης των Αθηνών, που είχε συναφθεί όταν η Θράκη δεν αποτελούσε τμήμα της Ελλάδας, ήταν πλέον άνευ αντικειμένου, μετά την υποχρεωτική ανταλλαγή πληθυσμών του 1923.
  • γ) Οι ενέργειες του κράτους απορρέουν απο την υποχρεωση του να επιδιώκει την προστασία των διεθνών σχέσεων της χώρας
  • δ) Αποσιωπάται η παράνομη διαδικασία της τοποθέτησης των Παραμουφτήδων. Να θυμήσουμε ότι ο αείμνηστος Αχμέτ Μετέ “εξελέγη” το 2007 διαδεχόμενος τον Μεχμέτ Εμίν Αγά, με μία παρόμοια διαδικασία, στην οποία σύμφωνα με τους τότε διοργανωτές, είχαν συμμετάσχει 9567 άρρενες πιστοί από τους οποίους 5.137 είχαν στηρίξει την υποψηφιότητα Μετέ και οι 4.430 τον ανθυποψήφιό του Αχμέτ Χραλογλου. Συνεπώς, τούτες δεν υπήρξαν αποτέλεσμα μιας δημοκρατικής διαδικασίας, αλλά οι προσφεύγοντες αποτέλεσαν ανδρείκελο των μουσουλμάνων βουλευτών για πολιτικούς λόγους.
  • ε) Το ίδιο συνέβη και φέτος με το “φιάσκο Τράμπα” αφού στηνδιαδικασία-παρωδία ανάδειξης δια βοής και διά ανατάσεως των χειρών έλαβαν μέρος στην πραγματικότητα περίπου 4.000 άτομα εκ των οποίων το 15% ήταν ανήλικοι ενώ διαπιστώθηκε και η χρήση “επιστολικής” ή “εξουσιοδοτημένης” ψήφου.
  • στ) Η καταδίκη των παραμουφτήδων είναι αναγκαία στα πλαίσια της σύγχρονης δημοκρατικης κοινωνίας, καθώς οι πράξεις του υπονομεύουν τις ρυθμίσεις που έχει θεσπίσει το Κράτος για την οργάνωση της θρησκευτικής ζωής της μουσουλμανικής κοινότητας της περιοχής επιδιώκοντας την προστασία του θεσμού του Μουφτή στην Ελλάδα και τη διατήρηση των ισορροπιών μεταξύ των σύνοικων στοιχείων αλλά και των μελων της τρίπτυχης Μειονοτητας
  • ζ)Οι παραμουφτείες είναι η κορυφή της πυραμίδας των παρακρατικών δομών που λειτουργούν στην Θράκη με την χρηματοδότηση της Τουρκίας μέσω των δομών του Προξενείου που χρηματοδοτούν ένα παραθρησκευτικό σύστημα που προωθεί το πολιτικό ισλάμ της παραερντογανικής παρακρατικής σέκτας στην Θράκη.
  • η) Οι Βουλευτές που συμμετέχουν στο σύστημα των παραμουφτειών προσβάλλουν ευθέως την ελληνική έννομη τάξη και το Σύνταγμα της Ελλάδας στο οποίο έχουν ορκισθεί.
  • θ) Η συναντηση των παραμουφτήδων στην Άγκυρα με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, τον δεύτερο τη τάξει Πρόεδρο Εθνοσυνελευσης ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΖΟΜΕΝΟ ΠΡΕΣΒΗ στην Αθήνα έχει την δική της σημειολογία
  • ι) Άραγε οι Παραμουφτήδες σχετίζονται κι αυτοί με το νέο δόγμα εθνικής ασφαλείας της Τουρκίας;

Αρθρογράφος