Ο ΣΥΡΙΖΑ τί λέει για την “υποταγή” του κ. Οζγκιούρ Φερχάτ στο πολιτικό ισλάμ;

28 Φεβρουαρίου 202315:57

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Μέχρι σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ (σε κεντρικό ή τοπικό επίπεδο), δεν έχει πάρει θέση για την σχέση των στελεχών του με το εισαγόμενο πολιτικό ισλάμ , ήδη από την εποχή που το παράτυπο παραθρησκευτικό όργανο του τουρκικού παρακράτους Αχμέτ Μετέ, του αειμνήστου παράτυπου ψευδομουφτή Ξάνθης, συνεπικουρούμενο από τον Έλληνα Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη κ. Χουσεΐν Ζεϋμπέκ, έδειχνε να εμμένει σε πρακτικές ρητορικής μίσους που δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές σε μια χώρα που επιδιώκει την αρμονική συμβίωση όλων των πολιτών της ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής ή θρησκείας.

Στο Komotinipress έχουμε ιδιαιτέρως αναφερθεί και στις σχέσεις που έχει αναπτύξει ο κ. Οζγκιούρ Φερχάτ, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ροδόπη με τους εγκαθέτους του Προξενείου και την άτυπη, παράνομη και υποστηριζόμενη από την Τουρκία παράλληλη θρησκευτική δομή γνωστή κι ως “ψευδομουφτεία Κομοτηνής“ με αυτούς δηλ. που υποτίθεται ότι υπερασπίζονται μειονοτικά δικαιώματα όταν αμφισβητούν το δικαίωμα στο να δεχτούν την πιο σκληρή κριτική για την δική τους υποταγή στους πιο αντιδραστικούς μηχανισμούς εξουσίας που στραγγαλιζουν το δικαίωμα της Μειονότητας στην κατάκτηση της δικής της κοινωνικής απελευθέρωσης.

Ως εκ τούτου, ΔΕΝ μας προκάλεσε έκπληξη η χρήση απο τον κ. Οζγκιούρ Φερχάτ σε σχολιασμό του στα μκδ, όρων που χρησιμοποιούνται από οπαδούς του πολιτικού ισλάμ στην Τουρκία και των ισλαμιστών του ερντογανικού καθεστώτος καθώς φαίνεται ότι εξελίσσεται σε νεοφώτιστο, προσήλυτο του ριζοσπαστικού ισλάμ χρησιμοποιώντας φράσεις κι εκφράσεις λέγοντας ότι ΘΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΟ ΘΕΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ( halka ve hakka hizmet – Η υπηρεσία στα κοινά είναι υπηρεσία στον Θεό).

Η συγκεκριμένη φράση χρησιμοποιείται τόσο από τον ίδιο τον Ρ. Τ. Ερντογάν όσο και από στελέχη του κόμματός του ΑΚΡ και μάλιστα αποτελεί και βασικό σύνθημα στελεχών του κόμματος της “Μητέρας Πατρίδας” του Ερμπακάν.

Προσφάτως το ακούσαμε από τον Τούρκο Προεδρο όταν απαριθμούσε τους ερντογανικούς στόχους του 2023 (αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης) , του 2053 (600 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης) και του 2071 (1.000 χρόνια από τη μάχη του Ματζικέρτ και την είσοδο των Τούρκων στη Μικρά Ασία επεκτεινόμενοι σε μη μουσουλμανικά εδάφη νικώντας τη μεγαλύτερη χριστιανική δύναμη της εποχής).“Βλέπουμε το μοναδικό μας καθήκον να υπηρετούμε τον Θεό και τον λαό” τονίζει συχνά ο Ρ. Τ. Ερντογαν κάνοντας το σήμα της Rabia: πρόκειται για το σύμβολο ενός έθνους, μιας σημαίας, μιας πατρίδας, ενός κράτους

Ακριβώς την ίδια φράση χρησιμοποιει και ο Προϊστάμενος των Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας κ. Αλί Ερμπάς (DIYANET) τόσο στις επισκέψεις του στο εσωτερικό της Τουρκίας όσο και στις ομιλίες του σε κρατικές υπηρεσίες αλλά και σε επίσημες στρατιωτικές τελετές διαβάζοντας προσευχές στα στελέχη των τουρκικών ΕΔ και ΣΑ.. Όταν η αντιπολίτευση αντιδρά σε αυτή την κατάσταση επειδή είναι μια αντικοσμική πρακτική και η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τη θρησκεία για πολιτική, οι ελίτ του κυβερνώντος κόμματος τονίζουν ότι η αντιπολίτευση δεν αισθάνεται άβολα με τον επικεφαλής των Θρησκευτικών Υποθέσεων αλλά με την ίδια τη θρησκεία. Αυτό το επιχείρημα έχει σίγουρα μεγάλη υποστήριξη από την κομματική βάση.

Και φθάσαμε σήμερα εν έτει 2023, στην Θράκη, όπου βλέπουμε ότι ο (μισός)ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΘ εξισώνει τα μειονοτικά δικαιώματα με την ισλαμο-εκτουρκισμένη αριστερά και θεωρεί ότι η υπεράσπιση των μειονοτικών δικαιωμάτων περνάει μέσα από νόθευση αποτελεσμάτων.Πρόκειται, λοιπόν, για μια σέχτα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ , ένα παράκεντρο που υλοποιεί πολιτική μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ σε ισλαμοσυντηρhτικο κόμμα πλήρως προσδεδεμένο στην πολιτική ατζέντα του προξενείου.

Ακόμη, χειρότερα, τα παραπάνω δεν γίνονται αντικείμενο ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ στην κοινωνία της Θράκης αλλά ούτε και στα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου, που φαίνεται να ενοχλείται μόνον από τον “Πολακισμό” αλλά όχι από τον “τουρκοισλαμισμό” του Οζγκιούρ Φερχάτ ο οποίος είναι σίγουρο ότι θα “εξαργυρώσει” τα γραμμάτια της προξενικής υποστήριξης ακολουθώντας τα βήματα του κ. Χουσεΐν Ζεϋμπέκ, εφόσον εκλεγεί στην Ελληνική Βουλή.

Αντί επιλόγου, ας θυμηθούμε ξανά το μνημείο εξισλαμισμού της τοπικής αριστεράς, για το οποίο οι σύντροφοι του Οζγκιούρ Φερχάτ εξακολουθούν να σιωπούν!!!

Αυτός, λοιπόν , θα εκπροσωπήσει τους Θρακιώτες στην Ελληνική Βουλή;

Ο θεομπαίχτης και θεοτούμπης Ομέρογλου , οι “Ηρακληδείς της Ημισελήνου” και το πολιτικό ισλάμ στην Θράκη (video)

Έλληνας Αιρετός παρέστη στη γενική συνέλευση παρακρατικής δομής στην Τουρκία

Αρθρογράφος