Έλληνας Αιρετός παρέστη στη γενική συνέλευση παρακρατικής δομής στην Τουρκία

27 Φεβρουαρίου 202310:37

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Η παρακρατική δομή της Τουρκίας γνωστή ως “Σύλλογος Αλληλεγγύης των Τούρκων της Δυτικής Θράκης” (BTTDD), αυτή που θεωρεί την Θράκη ως ¨τουρκικό βιλαέτι”αποτελεί σημείο αναφοράς για την Προξενική Μειονότητα των εγκαθέτων της Άγκυρας στην Ελλάδα.

Η “κρήνη της Φιλύρας” θέμα σε εκδήλωση του BTTD Προύσσας

Ο υποψήφιος δήμαρχος δήμου Ελληνικής Επικρατείας του Ν. Ροδόπης κι επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δήμο Αρριανών ο Ερντέμ Χουσεΐν από τα Αρριανά, ακολουθεί τα βήματα του Οντέρ Μουμίν μιλώντας σε γενική συνέλευση του αλυτρωτικού συλλόγου BTTD της Προύσσας με φόντο τις σημαίες και τα χρώματα της “ανεξάρτητης Δυτ. Θράκης”.

Υποψήφιος Δήμαρχος επισκέφθηκε αλυτρωτικό σύλλογο στην Προύσσα

Το παράρτημα Προύσσας BTTDD Bursa πραγματοποίησε την 28η τακτική γενική του συνέλευση την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Bursa Merinos Orhangazi με την συμμετοχή περίπου 1000 μελών.

Ο Hasan Karaömer εξελέγη Πρόεδρος του Παραρτήματος Προύσας στην 28η Τακτική Γενική Συνέλευση του Παραρτήματος Προύσας του Συνδέσμου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTDDD).

Ο Hasan Karaömer, ο οποίος έζησε στην Προύσα για πολλά χρόνια και διετέλεσε δεύτερος πρόεδρος της ένωσης την προηγούμενη θητεία, κατάγεται από το χωριό Αμάραντα του Δήμου Μαρωνείας Σαπών και συνεχίζει να εργάζεται στην κλωστοϋφαντουργία ως επιχειρηματίας στην Προύσα .

Ο Δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου Προύσας Alinur Aktaş, ο δήμαρχος Bursa Osmangazi Mustafa Dündar, ο δήμαρχος Bursa Yıldırım Oktay Yılmaz, ο Πρόεδρος του Κέντρου Εφαρμογών και Ερευνών Rumeli University Rumeli της Κωνσταντινούπολης Halit Eren, Αντιπρόεδρος του AK Party της επαρχίας Προύσας Şakir Emin, BBP Αναπληρωτής Πρόεδρος BBP Ekrem Al BATIS Ερ, ο Επίτιμος Πρόεδρος της ABTTF Cafer Alioğlu και τοπικοί διαχειριστές, καθώς και ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Αρριανών Erdem Hüseyin.

Το BTTD Προύσσας ενημέρωσε το τουρκικό ΥΠ.ΕΞ. για την Θράκη…

Αρθρογράφος