Η αντιδιπλωματική στάση της ΑΕ κ. Çağatay Erciyes και η Θράκη

16 Δεκεμβρίου 202214:15

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Όπως είχαμε επισημάνει και σε προηγούμενο κείμενό μας , η ΑΕ κ. Çağatay Erciyes κι επισήμως διορίζεται Πρέσβης στην Αθήνα σύμφωνα με το ΦΕΚ της τουρκικής προεδρίας ενώ αναμένεται και ο διορισμός των Προξένων των οποίων τα ονόματα έχουν διαρρεύσει..

Ο γιος του Αμπιντίν Ουνάλ διορίσθηκε νέος Πρόξενος στην Κομοτηνή

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο κ. Çağatay Erciyes διατηρεί μία προκλητικά αντιδιπλωματική στάση, καθώς πολύ πριν την επίδοση των διαπιστευτηρίων του φροντίζει να μας καταστήσει γνωστή την στάση της Τουρκικής Διπλωματίας σε μία σειρά ζητημάτων διμερούς ενδιαφέροντος.

Η κοινή του φωτογράφιση με μέλη ενός αλυτρωτικού συλλόγου και η παρουσία στην συνάντηση Τούρκου ΥΠ.ΕΞ. με μέλη των εγκαθέτων του Προξενείου στην Άγκυρα μπορεί να μην έγινε εν κρυπτώ αλλά σίγουρα δίνει το στίγμα για την αποστολή στην Ελλάδα και σίγουρα αυτή δεν αποσκοπεί στην διεύρυνση των διμερών σχέσεων και την εξεύρεση ενός modus vivendi συνύπαρξης και αλληλοκατανόησης.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ εξέθεσε κι επισήμως στην ιστοσελίδα του τα μέλη της Προξενικής Μειονότητας τα οποία και αποδέχθηκαν την “Λίστα Τσαβούσογλου” , κάτι που θα τους ακολουθεί στην επόμενη φάση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Οι Αιρετοί της Θράκης υιοθετούν την “λίστα Τσαβούσογλου” κατά της Ελλάδας ;

Η συγκεκριμένη συνάντηση συνδέεται και με το εν ισχύ δόγμα εθνικής ασφαλείας της Τουρκίας , όπως διαμορφώθηκε την 1/12/2022 σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας υπό την προεδρία του Τούρκου Προέδρου κ. Ρ. Τ. Ερντογάν και συνοψίζεται στην φράση “τους κινδύνους τους εντοπίζουμε εκτός συνόρων και τους εξαφανίζουμε” με τον Ελληνισμό ν’αντιμετωπίζει πλέον μία ολιστικού τύπου πολεμική και διπλωμαιτκή απειλή.

Στην Θράκη , όλα δείχνουν ότι η τουρκική διπλωματία θα εφαρμόσει μία τακτική τριών σημείων που ενδέχεται να σχετίζονται με ένα στάδιο προπαρασκευής μιας μελλοντικά πιο εκτεταμένης κρίσης με έντονα τοπικά χαρακτηριστικά.

Αντί επιλόγου να επισημάνουμε ότι ο κ. Çağatay Erciyes,ασχολείται με τις καταδύσεις και την υποβρύχια φωτογράφιση εμπνεόμενος από τον Ζακ Κουστώ την περίοδο που σπούδαζε πολιτικές επιστήμες Εχει υπηρετησει σε ΟΗΕ και σε αποστολες στην Αλβανία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Η “προεκλογική διπλωματία” του Ρ.Τ. Ερντογάν

Αρθρογράφος