Ο Εγκάθετος Οζάν Αχμέτογλου σε διατεταγμένη ανθελληνική αποστολή στο Στρασβούργο

22 Νοεμβρίου 202310:41

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτη

Ο Έλληνας πολίτης ,δημοσιογράφος στην εφημερίδα GUNDEM, Πρόεδρος της παράνομης πρώην ΤΕΞ και Νο 10 διώκτης εκ των 17 της ελεύθερης δημοσιογραφίας στην Θράκη, κ. Οζάν Αχμέτογλου μετά του νομικού παραστάτη του κ. Ιλκέρ Τσαβούσογλου, μετέβησαν στο Στρασβούργο (εξ) υπηρετώντας μία ακόμη αποστολή του τουρκικού παρακράτους στην Θράκη στα πλαίσια καλλιέργειας κλίματος αποσχιστικού εθνικισμού.

Οι εγκάθετοι του Προξενείου καλλιεργούν κλίμα αποσχιστικού εθνικισμού στον ΟΗΕ (video)

Ο κ. Οζάν Αχμετογλου προκειμένου να συνδράμει στις προσπάθειες του τουρκικού παρακράτους για την κατασυκοφάντηση της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εν όψει της συζήτησης της υπόθεσης (Bekir-Ousta and Others and Emin and Others) στις 5 και 6/12/2023 κατηγορώντας την Χώρα του ότι κακώς έκλεισε την Τουρκική Ενωση Ξάνθης και δεν ενέγραψε στα μητρώα της αντιστοιχες τουρκικές ενώσεις ((Bekir-Ousta and Others and Emin and Others)!

Να επισημάνουμε ότι σύμφωνα με τη απόφαση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου Ευρώπης (αρμόδιο όργανο για την ορθή εκτέλεση των αποφάσεων του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) θα συνεχισθει η εξέταση αυτής της ομάδας υποθέσεων κατά την 1483η συνεδρίασή τους (Δεκέμβριος 2023)  και σε περίπτωση που δεν σημειωθεί απτή πρόοδος μέχρι τότε, έχει εκφρασθεί η ετοιμότητά τους να αναλάβουν νέα δράση για να εξασφαλίσουν ότι ” το εναγόμενο κράτος συμμορφώνεται πλήρως και αποτελεσματικά από τις υποχρεώσεις του που απορρέουν” από τις αποφάσεις του Δικαστηρίου.

Από την τουρκική προπαγάνδα και τους εγχώριους υποστηρικτές της, αποσιωπάται το γεγονός ότι “το δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι, υπόκειται σε περιορισμούς, ιδίως αν με τη λειτουργία του νομικού προσώπου προσβάλλεται η δημόσια τάξη και ασφάλεια. ή τα χρηστά ήθη” όπως στην περίπτωση των παρανόμων μειονοτικών σωματείων που έχουν ως στόχο την αναθεώρηση της Σύμβασης της Λωζάννης και της τουρκοποίησης της τρισυπόστατης Μειονότητας σε αντίθεση με την ελληνική έννομη τάξη.

Χαρακτηριστική είναι και η τοποθέτηση επί του ζητήματος του διαπρεπούς Καθηγητή Νομικής και πρώην ΠτΔ κ. Προκοπίου Παυλοπούλου, την οποία φιλοξενούμε σήμερα στο Komotinipress

«Η Συνθήκη της Λωζάνης και το ζήτημα των Μειονοτήτων : Η διεθνώς προκλητική παραβατικότητα της Τουρκίας»,

Αρθρογράφος