Ο Διαμαντής Μασούτης συνεχίζει τις εξαγορές

12 Μαρτίου 201313:00

Μολονότι εξέταζε δύο εξαγορές, τελικά οι πληροφορίες που έχει toxrima.gr τονίζουν ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα προχωρήσει σε μία εξαγορά, θεωρώντας ότι είναι και πιο συμφέρουσα επιλογή και με λιγότερα προβλήματα.

Ο λόγος για τη λιανεμπορική αλυσίδα Μασούτη που αποτελεί τη μεγαλύτερη λιανεμπορική αλυσίδα της Βορείου Ελλάδος. Προτεραιότητα της διοίκησης και τη φετινή περίοδο είναι η περαιτέρω επέκτασή της με νέα σημεία πώλησης. Πέρυσι εγκαινίασε 9 καταστήματα δαπανώντας κεφάλαια της τάξεως των 25 εκατ. ευρώ περίπου.

Σε οικονομικό επίπεδο και με δεδομένο τον φετινό Ιανουάριο, η διοίκηση της αλυσίδας εκτιμά ότι ο τζίρος θα ενισχυθεί στα 760 εκατ. ευρώ από περίπου 734 εκατ. ευρώ το 2012.

Ποιος είναι ο Διαμαντής Μασούτης

Ο Διαμαντής Μασούτης, ιδρυτής της μεγαλύτερης αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη Βόρεια Ελλάδα, δεν σπούδασε σε πανεπιστήμιο, δεν φοίτησε ούτε στο γυμνάσιο.

Μεγάλωσε σε μια αγροτική οικογένεια στο Άδενδρο της Θεσσαλονίκης και έπρεπε από μικρή ηλικία να βοηθά τους γονείς του στο βαμβάκι και στο σιτάρι. Δεν ήθελε όμως να ακολουθήσει την αγροτική ζωή. « Ήμασταν ακτήμονες και η επιβίωση ήταν σκληρή. Γι’ αυτό αποφάσισα να πάω στην πόλη, για να βρω δουλειά και να ξεφύγω», λέει.

Μέσω της αδελφής του γνωρίζει τη δεκαετία του 1960 τον αντιπρόσωπο της εταιρείας απορρυπαντικών ΤΡΥΛΕΤ.

Εκείνος όμως δίσταζε αρχικά να τον προσλάβει ως πωλητή. Προτιμούσε να βρει κάποιον με πτυχίο. Τελικά του εμπιστεύεται μια θέση και ο Διαμαντής Μασούτης κάνει αυτή τη δουλειά τεσσεράμισι χρόνια.

Το 1969 δανείζεται από συγγενείς του 55.000 δραχμές, αγοράζει ένα αυτοκίνητο και ασχολείται με το εμπόριο απορρυπαντικών και σαμπουάν στα Λαδάδικα. Αξιοποιεί τις γνωριμίες του στην αγορά από την προηγούμενη δουλειά και το χονδρεμπόριο πάει καλά.

Το 1976 ανοίγει στην οδό Κ. Κρυστάλλη, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας του, η οποία σήμερα αριθμεί 243 καταστήματα, 224 σούπερ μάρκετ και 19 καταστήματα χονδρικής Cash & Carry, καλύπτει γεωγραφικά όλες τις περιφέρειες της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και τα νησιά Λήμνο και Λέσβο. Απασχολεί περισσότερους από 5.900 εργαζόμενους, οι οποίοι κατά τη θερινή περίοδο 2012 έφτασαν τους 6.050.

Η εταιρεία είναι αμιγώς ελληνική, έχει οικογενειακό χαρακτήρα και εφαρμόζει πρότυπη στρατηγική ανάπτυξης που χαρακτηρίζεται από σταθερά και μεθοδικά βήματα εξέλιξης, δηλώνοντας ότι έχει ως επίκεντρο το ανθρώπινο δυναμικό και το συμφέρον του καταναλωτή.

 

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr