Ο απολογισμός από τις πρώτες πυρκαγιές στη Ροδόπη (video)

23 Ιουνίου 202419:03

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Και η σημερινή πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ξυλαγανή στις 11.30 περίπου αντιμετωπίσθηκε άμεσα και oριοθετήθηκε λίγο πριν τις 13:30 το μεσημέρι της Κυριακής.

Η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση με 22 πυροσβέστες και έντεκα οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποίησε τέσσερα αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Η φωτιά έκαψε χαμηλή βλάστηση πριν τελικά να οριοθετηθεί.

Σχετικά με την χθεσινή πυρκαγιά στην δασική περιοχή στους Ασκητές Ροδόπηςο α απολογισμός δείχνει ότι κάηκαν 750 στρέμματα δάσους και 75 στρέμματα πουρνάρι

Και στα δύο περιστατικά διαπιστώνεται η ετοιμότητα και ο συντονισμός των εμπλεκομένων φορέων σε ζητήματα πολιτικής προστασίας.

Σε σχετική ανάρτησή του ο Δήμαρχος Μαρωνείας-Σαπών κ. Απόστολος Ιωάννου τονίζει:
‼️Ένα δύσκολο 24ωρο για τον Δήμο μας έφτασε στο τέλος του με την οριστική κατάσβεση της φωτιάς στον οικισμό των Ασκητών.
❗️Η σημερινή μέρα μας δίδαξε πολλά. Μας δίδαξε την αξία και τη σημασία της συλλογικής δράσης, της συνεργασίας καθώς και τον καθοριστικό ρολο της πρόληψης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
🔸 Επιχείρησαν 5 εναέρια μέσα, εκ των οποίων 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
🔹Θα ήθελα να απευθύνω τις ευχαριστίες μας προς όλους όσους κινητοποιήθηκαν άμεσα και συνέβαλαν τα μέγιστα στην αντιμετώπιση του πύρινου μετώπου.
🔹Την πυροσβεστική υπηρεσία η οποία έδρασε με αστραπιαία αντανακλαστικά και συνέβαλε στην κατάσβεση της φωτιάς με πάνω από 40 πυροσβέστες🚒
🔹 Στον συντονιστή επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υποστράτηγο κ. Κοσμίδη Θεόδωρο
🔹Στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ.Χριστόδουλος Τοψίδης, και τους Αντιπεριφερειάρχες κ. Manolis Tapatzas και κ. Nikos Efkarpidis, που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο της επιχείρησης
🔹 Τον Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο κ. Σταύρο Παπασταθόπουλο και τον Ταξίαρχο οι οποίοι διέθεσαν δυνάμεις και μηχανήματα του στρατού τα οποία επιχειρούν ακόμα και τώρα στην περιοχή δημιουργώντας αντιπυρικές ζώνες
🔹Τον Δήμο Αρριανών και τον Δήμαρχο κ.Erdem Huseyin για την άμεση υποστήριξη του με πυροσβεστικά οχήματα και μηχανήματα έργου
🔹 Τους Αντιδημάρχους του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών τους Δημοτικούς μας συμβούλους,τους Προέδρους μας καθώς και τις Υπηρεσίες του Δήμου,που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο πεδίο και συνέβαλαν με ότι κάθε μέσο στην διαδικασία της κατάσβεσης υπερβάλλοντας ευατόν!
🔹Τον Ερυθρό Σταύρο ⛑️για την αμέριστη συμπαράσταση και παρουσία του καθόλη την διάρκεια των επιχειρήσεων
‼️ Και δεν θα παραλείψω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους εθελοντές,συνδημότες μας που για άλλη μια φορά απάδειξαν την ανιδιοτελή αγάπη τους για τον τόπο αυτό.

Αντί Επιλόγου

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στην Ξυλαγανή – Η ανάρτηση της κ.Σιμπέλ Μουσταφάογλου

66 αγροτοδασικές πυρκαγιές ξέσπασαν στις 22/6 – Σε ύφεση η πυρκαγιά στους Ασκητές Ροδόπης

Αρθρογράφος