Ν.Δ. Ροδόπης: Φτιάχνοντας ψηφοδέλτιο με μηχανή Singer

7 Φεβρουαρίου 202310:22

Αυτοχειρία της ΝΔ Ροδόπης ένα αδύναμο ψηφοδέλτιο

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

 

Εμείς στο Komotinipress, έχουμε αρκετές φορές διατυπώσει ,μέσα από το ρεπορτάζ, τις αστοχίες της ΔΕΕΠ Ν.Ροδόπης η οποία έχει εξελιχθεί σε μία παρέα πολιτικών φίλων της ΝΔ, σε έναν όμιλο πολιτικής στήριξης, όπου τα μέλη μοιράζονται κοινές ανησυχίες και αναδιανέμουν ρόλους και ιδιότητες σε μία κατ’επίφαση αναδιοργάνωση και πολιτική δράση.

Έχουμε επισταμένα αναφερθεί στο εμφανέστατο “πολιτικό έλλειμμα” της ΔΕΕΠ Ν. Ροδόπης που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε κεντρικό επίπεδο στο στρατηγείο της ΝΔ και τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού, που αντιλαμβάνονται ότι ο “περίεργος” μηχανισμός της τοπικής οργάνωσης δεν “τραβάει”.

Σε τοπικό επίπεδο, από τα στελέχη της τοπικής Νέας Δημοκρατίας εξ’αρχής είχαν εκφρασθεί αμφιβολίες για τον “διορισμό” του κ. Γιάννη Τζαμπάζη στην τοπική ΔΕΕΠ μιλώντας για “πρωτοφανή δικτατορισμό” και “ουσιαστική προσβολή” προς τους πολίτες οι οποίοι τιμούν με την ψήφο τους όλα αυτά τα στελέχη.

Πέρα από την πολιτική ανάλυση, υπάρχει , όμως, και ο πραγματιστικός στόχος των εκλογών κι όπως είναι αναμενόμενο, ο “αστερισμός Ευρ. Στυλιανίδη” είναι αυτός που αναδειχθεί  ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ως το κεντρικό θέμα στην τοπική Νέα Δημοκρατία.

Στο βωμό της εύκολης επανεκλογής Ευριπίδη Στυλιανιδη επιλέγονται άξια μεν στελέχη που όμως αμφισβητείται κατά πόσο επιτυγχάνουν την μέγιστη συσπείρωση του κόμματος.

Σε αυτόν τον βωμό, επίσης, ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ η «αστική πτέρυγα» της παράταξης  και τα νεώτερα πληθυσμιακά στρώματα στα οποία έχουν -πλέον- μεγαλύτερη αγωγιμότητα άλλα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που είναι ΠΑΡΟΝΤΕΣ στην Ροδόπη και όχι ΑΠΟΝΤΕΣ όπως ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης από την τοπική πραγματικότητα.

Ο Ευρ. Στυλιανίδηςπρέπει να αντιληφθεί ότι ήρθε η στιγμή να αναλάβει τις δικές του ιστορικές ευθύνες, να κλείσει τους λογαριασμούς του παρελθόντος και να επαναπροσδιορίσει την παρουσία του στην Ροδόπη

Η φιλελεύθερη παράταξη το 2019 κέρδισε μετά πολλά χρόνια την πρωτιά στη Ροδόπη φτάνοντας στις 23.000 ψήφους με δυναμική σε πλειονότητα και μειονότητα.

Σήμερα, εν έτει 2023, και με δεδομένες τις απώλειες στην μειονότητα από την απουσία ισχυρής παρέμβασης στο κομμάτι αυτό του πληθυσμού επί 4 συναπτά έτη, η φοβικη στελέχωση του ψηφοδελτίου μόνο και μόνο για να μην κινδυνεύσει η επανεκλογή Ευριπίδη ( που δεν φαίνεται να κινδυνεύει και αυτή την φορά παρά τα περι του αντιθέτου θρυλούμενα), υποσκάπτει τους παραδοσιακούς δεσμούς με την παράταξη ευρύτερων αστικών κυρίως στρωμάτων του εκλογικού σώματος.

Ας το λάβουν υπόψη τους στην Αθήνα πριν παρουσιάσουν στη Ροδόπη ένα ψηφοδέλτιο που θα είναι προϊόν κοπτορραπτικης και όχι πολιτικής και ιδεολογικής ζύμωσης. Άλλωστε, έπονται και οι αυτοδοικητικές εκλογές και μια δεύτερη ή ακόμα και τρίτη Ν.Δ. στη Ροδόπη θα παράξει εκλογικά τετελεσμένα που θα είναι δύσκολο να ανατραπούν στη συνέχεια..

Το ότι ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης ετοιμάζεται ν’αδειάσει για ακόμη μία φορά τη ΝΔ στις προσεχείς εκλογές ΟΤΑ κατόπιν υπόγειας συμφωνίας με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ μέσω του Προέδρου της ΔΕΕΠ κ. Γιάννη Τζαμπάζη, είναι ένα από τα αναμενόμενα κι ενδεχόμενα ανταλλάγματα …

Εκτροχιάσθηκε ο Γιάννης Τζαμπάζης στην κοπή πίτας της ΔΕΕΠ Ροδόπης (video)

 

Αρθρογράφος