Εκτροχιάσθηκε ο Γιάννης Τζαμπάζης στην κοπή πίτας της ΔΕΕΠ Ροδόπης (video)

30 Ιανουαρίου 202301:12

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Ο Γιάννης Τζαμπάζης προσέβαλε κι εξέθεσε τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας on camera!

Το lubentv ανέδειξε το “πολιτικό έλλειμμα” της ΔΕΕΠ Ν. Ροδόπης;

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 πραγματοποίηθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Κομοτηνής η καθιερωμένη κοπή πίτα της ΔΕΕΠ Ροδόπης με τα διαδραματισθέντα σε αυτή να αποτελούν τόσο υλικό για νέα βίντεο στο lubentv όσο και να στείλουν το μήνυμα στα κεντρικά της ΝΔ στην Αθήνα ότι “το κόμμα θα πάει άπατο”, ” ο Γιάννης Τζαμπάζης κάνει παζάρια με τους αντιπάλους του κόμματος” και ότι “πρέπει να υπάρξει κεντρική παρέμβαση μήπως και σωθεί η κατάσταση”.

Εκ προοιμίου έγινε αντιληπτό ότι η σημερινή σύνθεση των κομματικών οργάνων της ΝΔ στο Ν. Ροδόπης υπό την Προεδρία του κ. Γιάννη Τζαμπάζη δεν είναι σε θέση ν’αναλάβει το βάρος της διενέργειας των δύο συνεχομένων εκλογικών αναμετρήσεων σε οργανωτικό κομματικό επίπεδο. Για ανεξήγητους λόγους, η ΔΕΕΠ Ροδόπης, όπως έχουμε επισημάνει κατ’επανάληψη στο Komotinipress, όχι μόνον δεν αναδεικνύει το κυβερνητικό έργο αλλά δεν αναλαμβάνει και πρωτοβουλίες για την στήριξή του.

Η προσβλητική και αυταρχική στάση του κ. Γιάννη Τζαμπάζη απέναντι σε ιστορικά στελέχη της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ δημιούργησε έντονο προβληματισμό ενώ διαδραματίσθηκαν σκηνές απίστευτου κάλλους στα μάτια των έκπληκτων δημοσιογράφων που τα κατέγραψαν όλα on camera.

Το Komotinipress παρά το ότι δεν είχε προσκληθεί -ως συνήθως) στην συγκεκριμένη εκδήλωση , κατέγραψε τα όσα συνέβησαν και διαδραματίσθηκαν στον χώρο της εκδήλωσης τα οποία και εκθέτει ως προς τα βασικά τους σημεία ως εξής:

 • 1.Κατ’αρχήν η συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν σε συσκευασία 3+1: Κοπή πίτας, παρουσίαση προεκλογικού προγράμματος περιφερειακών εκλογών και προβολής Χρ. Μέτιου, συνέντευξη τύπου και συνεστίαση!
 • 2.Στην αίθουσα είχαν προσκληθεί 60 άτομα που όμως δεν αποτελούσαν το αντιπροσωπευτικό δείγμα των στελεχών του κόμματος στην περιοχή καθώς:
  2α.Απουσίαζαν ενεργά αλλά και ιστορικά στελέχη του κόμματος με θεσμικό -μάλιστα- ρόλο όπως ο Πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Νίκος Αγγελίδης , ο Αν. Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ροδόπης κ. Κοσκερίδης Σάββας, η Δκτρια ΣΓΝΚ κ. Μάγδα Γιαμουστάρη κ.ά.
  2β.Απουσίαζαν στελέχη της Μειονότητας εκτός των κκ Μουσταφά Κατραντζή, Χασάν Χασάν που παραμένουν πιστοί στον κομματικό μηχανισμό. Ενδιαφέρουσα η απουσία λχ των κκ Αχμέτ Ιμπράμ και Ταρκάν Μουλταζά .
  2γ.Παρά το γεγονός της παρουσίας των δημοτικών συμβούλων κκ Βακιάνη και Μαχαίρα από τον Ίασμο δεν ετέθη το φλέγον θέμα του Ιάσμου ως ελάχιστη αναφορά.
  2δ.Δεν είχαν προσκληθεί όλα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ενώ στην εκδήλωση δεν παρευρέθη κανένα μειονοτικό μέσο
  2ε. Απουσίαζαν ΕΚΛΕΓΜΕΝΑ στελέχη της ΔΕΕΠ Ροδόπης όπως ο Αντιπρόεδρος!
  2στ. Απουσίαζαν νεολαίοι του κόμματος ενώ
  2ζ. Η μέση ηλικία των παρευρισκομένων ήταν στην κατηγορία 45+
 • 3. ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΣ σε αντίθεση με εκδηλώσεις ΔΕΕΠ ομόρων νομών που είχαν ως τιμώμενο πρόσωπο υπουργούς και στελέχη της Κυβέρνησης!
 • 4. Στην σύνθεση του “προεδρικού πάνελ” δεν τηρήθηκε κάποιο πρωτόκολλο ενώ εύλογες απορίες προκάλεσε η παρουσία μιας ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ μέλους της ΔΑΠ στην ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ως υπεύθυνης πόλης. Η εμφάνισή της ήταν παράταιρη και μάλλον άκυρη..
 • 5.Δεν τηρήθηκε, επίσης, κάποιο πρωτόκολλο ως προς τους ομιλητές και το περιεχόμενο των ομιλιών καθώς δεν εκφωνήθηκε χαιρετισμός: α) του κυβερνητικού βουλευτή κ. Ευρ. Στυλιανίδη β)του γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Παύλου Μαρινάκη γ) του γραμματέα οργανωτικού ΝΔ κ. Στυλιανού Κονταδάκη δ) του κ. Αντώνη Γραβάνη που έχει άλλωστε διπλό ρόλο και ως θεσμικός Πρόεδρος του ΕΒΕΡ Ροδόπης και ως υποψήφιος Δήμαρχος Κομοτηνής
 • 6.Να σταθούμε στην ολιγόλεπτη παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου κ. Παντελεήμονος που αφού “ευλόγησε” την πίτα έφυγε.
 • 7α.Επί του περιεχομένου των ομιλιών των παρευρισκομένων επισημαίνεται από τους αυτόπτες κι αυτήκοες μάρτυρες ότι ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ροδόπης κ. Γιάννης Τζαμπάζης, αντί ν’ασχοληθεί με το προεξάρχον ζήτημα των Εθνικών Εκλογών πήγε στο μεθεπόμενο σταθμό των Περιφερειακών Εκλογών χωρίς καμία αναφορά στις δημοτικές κάνοντας λόγο για “χαλαρή ψήφο”.
  7β.Ο ΠΑΜΘ Χρ. Μέτιος κι αυτός ασχολήθηκε με τον Χρ. Τοψίδη ενώ ο κ. Νίκος Τσαλικίδης απάντησε με γρίφους όταν ερωτήθηκε εάν σε ποια κάλπη θα κατέλθει υποψήφιος.Στο ίδιο μήκος κύματος οι Χρ.Μέτιος και Ν. Τσαλικίδης οι οποίοι καλλιεργούν το αφήγημα ότι η Ροδόπη είναι αδικημένη κι εκτός κεντρικών σχεδιασμών αποκρύπτοντας ότι δεν υπάρχει ομάδα task-force της Ροδόπης που να θέτει αιτήματα κι ερωτήματα προς τους θεσμικούς, να διεκδικεί και να απαιτεί.
  7γ.Αδιανόητη η αναφορά στην περίπτωση Χρ. Τοψίδη με ακατανόητη την απειλή που εκστόμισε εναντίον των στελεχών της ΝΔ ο κ. Γιάννης Τζαμπάζης για διαγραφή τους από τα μητρώα του κόμματος. Ο μάλλον άσχετος με τα διαδικαστικά του κόμματος Πρόεδρος της ΔΕΕΠ δεν γνωρίζει ότι ο ίδιος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ καθώς προηγείται η παραπομπή τους στα πειθαρχικά όργανα του κόμματος και μετά τίθεται το ερώτημα διαγραφής τους.
  7δ. Ανεπίτρεπτο το “άδειασμα” που έκανε στον Αντώνη Γραβάνη ο Γιάννης Τζαμπάζης στηρίζοντας σαφέστατα τις επιλογές στελεχών της ΝΔ για να στηρίξουν την ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ του Γιώργου Πετρίδη (παλαιότερα) και του Γιάννη Γκαράνη , σημερινού Δημάρχου με σαφή αντικυβερνητική στάση και στέλεχος του ΚΙΝ.ΑΛ.
  7ε.Γεγονός που προκάλεσε την δικαιολογημένη αντίδραση του ιστορικού στελέχους της πρώην ΝΟΔΕ κ. Ντίνου Μορφακίδη και οδήγησε στην
  7στ. Ανεπίτρεπα “δυναμική” η απάντηση του Γιάννη Τζαμπάζη στις παρατηρήσεις του Ντίνου Μορφακίδη και αλγεινή εντύπωση προκάλεσε ο “τσαμπουκάς”με το χτύπημα στο τραπέζι και την λουδοβίκειο στάση τύπου “ΜΟΝΟ ΕΓΩ ΜΙΛΑΩ ΕΔΩ” επιδεινύοντας ασέβεια σε στελέχη με ιστορία της ΝΔ
  7ζ. Ενωτική και διεισδυτική ήταν η τοποθέτηση του κ. Γιάννη Βεζυργιαννίδη, μέλους της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και πρώην προέδρου της ΔΕΕΠ Ροδόπης ο οποίος και έθεσε τους στόχους της ΔΕΕΠ για την προσεχή φάση.
  7η.Τελευταίος τοποθετήθηκε ο Αντώνης Γραβάνης και τόνισε την ανάγκη να αλλάξει η κατάσταση στην πόλη απευθύνοντας κάλεσμα αγώνας και στα στελέχη της ΝΔ με τα οποία έχουν δώσει κοινό αγώνα!
 • 8. Φλουρί πάντως δεν βρέθηκε και δεν μάθαμε εάν το έτυχε κάποιος εκ των παρευρισκομένων ή ήταν σε κομμάτι που πήραν όσοι αποχώρησαν εκνευρισμένοι και θιγόμενοι από την εκδήλωση,νωρίτερα απ’ό,τι προβλεπόταν.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία από τις ομιλίες των Γ. Βεζυργιαννίδη, Ντίνου Μορφακίδη και Γιάννη Τζαμπάζη.

 • 1. Γιάννης Βεζυργιαννίδης:” Ως μέλος της Πολιτικής Επιτροπής μεταφέρω τα συγχαρητήρια του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής κ. Παύλου Μαρινάκη και του Γραμματέα Οργανωτικού κ. Στυλιανού Κονταδάκη για την επιτυχία που σημείωσε η κεντρική ομιλία του Πρωθυπουργού και Προέδρου της ΝΔ κ. Κυρ. Μητσοτάκη στην Κομοτηνή. Έχει αποδειχθεί, ότι όταν είμαστε οργανωμένοι και δουλεύουμε με πρόγραμμα, μπορουμε να καταφέρουμε πολλά και σημαντικά για τον τόπο μας. Η ενότητα αναδεικνύεται με τις πράξεις κι όχι στα λόγια. Εχουμε μπροστά μας μία εκλογική χρονιά όπου θα διεξαχθούν δύο συνεχόμενες αναμετρήσεις σε επίπεδε εθνικών εκλογών και θα πρέπει να εστιάσουμε τις προσπάθειές μας για να επιτύχουμε στις δεύτερες εκλογές την αυτοδυναμία της ΝΔ. Διαχρονικά ο στόχος της ΔΕΕΠ Ροδόπης ήταν η εκλογή δύο (2) βουλευτών και Χριστιανού και Μουσουλμάνου.Πρωταρχικός στόχος για αυτές τις εκλογές είναι να ξεπεράσουμε το εκλογικό ποσοστό του 2019 όπου είχαμε σημειώσει την μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση πανελλαδικά κατά 15% αυξάνοντας τα ποσοστά του κόμματος από 22% σε 37%.”
 • 2.Ντίνος Μορφακίδης: “Όλα αυτά τα βουλεφτιλίκια και τα δημαρχιλίκια είναι κομματικά μετερίζια. Είχα αναλάβει να δηλώσω μέσα σε ένα τριήμερο ποιος θα είναι υποψήφιος δήμαρχος στην Κομοτηνή. Τα στελέχη τότε τα δικά μας είχαν όλα λακίσει. Έψαχνα να βρω άνθρωπο να βάλω υποψήφιο δήμαρχο. Τότε προς τιμή της μπήκε μπροστά η Φελίνα Καζάκου. Με τη Φελίνα κάναμε μοναχική πορεία. Για να στελεχώσω το ψηφοδέλτιο της μόνο μετάνοιες στην Παναγία δεν έκανα. Μπράβο της που μπήκε τότε μπροστά.Τώρα, έχουμε τον Αντώνη Γραβάνη. Την προηγούμενη φορά μπήκε μπροστά και τον στηρίξαμε αλλά δεν κατέστη δυνατό να βγει. Πως θα έβγαινε όταν τα μισά στελέχη της ΝΔ ήταν απόντες από το ψηφοδέλτιο του και στελεχώνουν άλλα ψηφοδέλτια; Μιλάμε για κομματική οργάνωση; Τι ερχόμαστε εδώ; Να τα λέμε μεταξύ μας και να κρυβόμαστε; Να λέμε αλήθειες. Οι μισοί Νεοδημοκράτες είναι σε άλλα ψηφοδέλτια
 • 3.Γιάννης Τζαμπάζης: “Στηρίζουμε το κόμμα αυτό στις εθνικές και περιφερειακές εκλογές, αλλά σε Δήμους κάτω από 100.000 κατοίκους τα μέλη μας είναι ελεύθερα να πάνε όπου θέλουν, αυτή είναι η επίσημη γραμμή του κόμματος.Δεν μπορώ να αγνοήσω την προσπάθεια ούτε του Θέμη Τζενετίδη, ούτε του Νάκου ούτε του Μουρτίδη ούτε του Τσακιρίδη γιατί στις εθνικές και περιφερειακές εκλογές είναι εδώ και στηρίζουν. Είμαστε όλοι μαζί αλλά υπάρχει μια χαλαρή ψήφος σε επίπεδο Δήμου. Δεν ήρθαμε εδώ να μαλώσουμε, είμαστε εγγυητές της ενότητας του κόμματος. Τον Αντώνη Γραβάνη θα τον στηρίξουμε στις δημοτικές εκλογές, δίνει αγώνα ζωής, τον αγαπώ και τον πιστεύω αλλά δεν θέλω μεταξύ μας διχόνοια. Έληξε το θέμα».

Πληρέστερη εικόνα οι αναγνώστες μας μπορούν να έχουν από τις βιντεοσκοπημένες ομιλίες της εκδήλωσης τις οποίες και φιλοξενούμε με την άδεια της κ. Μαρίνας Κινέζου από τα Νέα της Θράκης

Αρθρογράφος