Μετεωρίτης ή Μέτιος;

25 Αυγούστου 201710:01

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Πριν από έναν περίπου χρόνο είχαμε επισημάνει ότι  ο κ. Χρήστος Μέτιος αναδείχθηκε στο αξίωμα του Περιφερειάρχη ΑΜΘ χωρίς την ευρύτερη συναίνεση της κοινωνίας , στηριζόμενος στις μεθοδεύσεις της ηγεσίας του κόμματος στο οποίο ανήκει  και τη βούληση των περιφερειακών συμβούλων του.

Είχαμε δε εκφράσει την εκτίμηση ότι  πρέπει ο ρόλος του «νεοεκλεγέντος» Περιφερειάρχη να είναι ρόλος συντονιστικός, καθοδηγητικός και ηγετικός και να επιδιώκει την περιφερειακή συλλογικότητα.

Η (τότε) προώθηση του Χρήστου Μέτιου στο ανώτατο αξίωμα του Περιφερειάρχη αποτελούσε ενδεχομένως κι ένα crash test για τον κόμμα του που αναζητούσε την ηγετική ομάδα της επόμενης μέρας για την ΑΜΘ και την ανασύνθεση του διαλυμένου κομματικού μηχανισμού στη Θράκη.

Οι μήνες που ακολούθησαν προκάλεσαν έντονους προβληματισμούς στους εν Αθήναις υποστηρικτές του ενώ σε τοπικό επίπεδο κατάφερε ο νέος Περιφερειάρχης να δημιουργήσει σύγχυση στους συνεργάτες του αφήνοντας αδιάφορο το κοινό της Περιφέρειάς του.

Έχοντας επιδοθεί σε μία πολιτική δημοσίων σχέσεων και ακολουθώντας τακτική υπερπροβολής  των δραστηριοτήτων του με άπειρα δελτία τύπου προσπαθεί να πείσει ότι «κάτι γίνεται»…

Οι άστοχες πολιτικά επιλογές του οδήγησαν στην de facto διάσπαση του συνδυασμού του Γιώργου Παυλίδη στο όνομα του οποίου όλοι ομνύουν αλλά ελάχιστοι σέβονται τη μνήμη και το πολιτικό του έργο.

Ο Χρήστος Μέτιος αντί να θέσει τις βάσεις για τη δημιουργία ενός συμπαγούς περιφερειακού σχήματος και να δημιουργήσει ένα αξιοκρατικό δίκτυο συνεργατών και υποστηρικτών , προχώρησε στην αποδόμηση ενός συστήματος το οποίο δεν μπορεί να το ανασυνθέσει διαλύοντας και το τοπικό κομματικό ιερατείο της ΝΔ το οποίο απλώς παρακολουθεί!

Επιπλέον, ενώ θα έπρεπε κάθε μέρα ο  Χρήστος Μέτιος να τονίζει ότι «Η Θράκη, περιοχή ευαίσθητη όπου κατά το παρελθόν κυριαρχούσαν φόβοι και ανασφάλειες, μετατράπηκε σήμερα σε ασφαλές πεδίο ανάπτυξης οικονομικών δραστηριοτήτων, αδυνατίζοντας τις εθνικιστικές πολώσεις του παρελθόντος» επεδίωξε το συγκρουσιακό δρόμο των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων δημιουργώντας επιπρόσθετα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ προβλήματα και στο ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ που προσπαθεί να αποδυναμώσει την εξωχώρια προπαγάνδα ή το -χειρότερο σενάριο- δεν το βοηθάει να αντιληφθεί το ΜΕΓΕΘΟΣ αυτής!

Η γνώση της πολιτικής επικοινωνίας μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το πέρασμα του κ. Μέτιου από την πολιτική θα ακολουθήσει την τροχιά ενός ακόμη πολιτικού μετεωρίτη, εκτός κι αν μας διαψεύσει η ίδια πραγματικότητα.

Άλλωστε στην πολιτική τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται κι αυτό που φαίνεται δεν υπάρχει!

Αρθρογράφος