Με εκπροσώπους του τουρκικού κράτους και παρακράτους συναντήθηκε ο ΠΑΜΘ Χρ. Τοψίδης

16 Φεβρουαρίου 202421:12

Το λανθασμένο μήνυμα που εκπέμπει ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ – Τακτικές εξίσωσης Ελληνικού Κράτους και Τουρκικού Παρακράτους στην Θράκη – Γιατί συναντήθηκε με τους παρακρατικούς σκοταδιστές της Ξάνθης για θέματα εκτός της αρμοδιότητάς του- Επιβάλλεται ή καλλιεργείται πνεύμα συνδιοίκησης;

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Την Πέμπτη 15/2/2024 ο Νομάρχης Αδριανούπολης κ. Γιουνούς Σεζέρ, επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλο Τοψίδη στο γραφείο του. Τον Νομάρχη συνόδευσε και ο Έπαρχος Ιψάλων κ. Ομέρ Σεβγκιλί. Τη συνάντηση παρακολούθησαν ο Πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή κ. Αϊκούτ Ουνάλ και ο Υποπρόξενος κ. Μπαρίς Τσούλχα.

Ειδικά ο τελευταίος συχνά πυκνά με τον μεταφραστή του Προξενείου κυκλοφορούν στο κτίριο της ΠΑΜΘ στα πλαίσια εκπόνησης προγραμμάτων διασυνοριακής συνεργασίας.

Αμέσως μετά ο Νομάρχης Αδριανούπολης πραγματοποίησε επαφές κι επισκέψεις σε τουρκοδίαιτους συλλόγους και παρακρατικούς μηχανισμούς σε Κομοτηνή και Ξάνθη. Λίγο νωρίτερα ο Παρακρατικός Οζάν Αχμέτογλου με τους συνεργούς του φωτογραφίζονταν σε μία συνάντηση με τον ΠΑΜΘ Χρ. Τοψίδη σε μία αναίτια συνάντηση για θέματα που δεν άπτονται της αρμοδιότητας του Περιφερειάρχη, ή έστω δεν είναι επαρκώς αιτιολογημένες αυτές οι κινήσεις του.

Οι παρακρατικοί σκοταδιστές της Ξάνθης συναντήθηκαν με τον Χρ. Τοψίδη

Οι παρακρατικοί σκοταδιστές της Ξάνθης και οι συνοδοί τους πραγματοποίησαν μεγαλοπρεπή συνάντηση με τον ΠΑΜΘ Χρ. Τοψίδη στο κτίριο της Περιφέρειας.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν το στεγαστικό, αλλά και άλλα ζητήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο και συμφωνήθηκε η από κοινού διαχείρισή τους, με στόχο φυσικά το όφελος των μαθητών και μαθητριών

Δεν ξέρουμε αν από αυτή την συνάντηση απουσίαζαν οι αρμόδιοι για την Μειονοτική Εκπαίδευση, η Αν. Διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης ή υποδιευθύντρια του Μειονοτικού Γυμνασίου Λυκείου Ξάνθης, αλλά από την φωτογραφία σίγουρα δεν φαίνεται να συμμετείχαν.

Ο ΠΑΜΘ κ. Χρ. Τοψίδης οφείλει ν’αντιληφθεί τον ρόλο του και να τον προσαρμόσει στις νέες γεωπολιτικές, γεωοικονομικές και γεωκοινωνικές συνθήκες χωρίς όμως αυτό ν’αναιρεί την εξυπηρέτηση των παγίων εθνικών συμφερόντων στα οποία δεν συμπεριλαμβάνεται η εκ του παραθύρου νομιμοποίηση του τουρκικού παρακράτους στην Θράκη.

Οι παρακρατικοί σκοταδιστές συνάντησαν τον Τούρκο Πρόξενο

Τα ψεύδη των Εγκαθέτων διασπείρονται και στην Κομοτηνή – Επενδύει ο Χρ. Τοψίδης στην στήριξη από το Παρακράτος;

Αρθρογράφος