ΙΗΗ: Συνεχίζει την δράση του το “φιλάνθρωπο πολιτικό ισλάμ” στα Βαλκάνια

30 Μαρτίου 202408:00

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Όπως έχουμε επισημάνει και σε παλαιότερα κείμενά μας, η οργάνωση IHH λειτουργεί ως το μακρύ χέρι του ισλαμιστικού κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) της Τουρκίας, του οποίου ηγείται ο Πρόεδρος Ερντογάν, ο οποίος ουσιαστικά θεωρεί τον εαυτό του ηγέτη όλων των Μουσουλμάνων παγκοσμίως. Κατηγορήθηκε για λαθρεμπόριο όπλων σε τζιχαντιστές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα στη Συρία τον Ιανουάριο του 2014 σε αντιτρομοκρατική έρευνα που διεξήχθη από εισαγγελέα στην ανατολική επαρχία Βαν της Τουρκίας.

Στην περιοχή των Βαλκανίων γνωρίζουμε την δράση της ΙΗΗ σε ό πολλά μέρη του κόσμου κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης το 1992-1995, ενώ σήμερα παρέχει βοήθεια σε εμπόλεμες περιοχές όπως είναι το Μπαγκλαντές, η Σομαλία, το Αφγανιστάν, η Παλαιστίνη και η Συρία.

Η IHH συνεχίζει την δράση στα Βαλκάνια κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού διανέμοντας πακέτα σε “πιστούς” στην Αλβανία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο, το Κοσσυφοπέδιο, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Σερβία, καθώς και την Πολωνία και τη Ρουμανία, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για το Ραμαζάνι.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων IHH για το Ραμαζάνι, 320 πακέτα τροφίμων, γεύματα ιφτάρ για 100 άτομα, 95 fitre-zakat στην Αλβανία, 250 πακέτα τροφίμων, γεύματα ιφτάρ για 400 άτομα, ρούχα Eid για 500 ορφανά, 645 πακέτα τροφίμων και 80 fitre-zakat για Κοσσυφοπέδιο , 800 πακέτα τροφίμων στη Βόρεια Μακεδονία, 200 πακέτα τροφίμων στο Μαυροβούνιο και ρούχα Eid σε 150 ορφανά, 400 πακέτα τροφίμων στην περιοχή Σάντζακ της Σερβίας, 225 πακέτα τροφίμων στη Ρουμανία, 200 πακέτα τροφίμων στην Πολωνία και γεύματα ιφτάρ σε 140 άτομα .

Το ΙΗΗ δραστηριοποιείται και στην Θράκη και οι εδώ εκπρόσωποί του συμμετέχουν στις τοπικές δράσεις του τοπικού ισλάμ διοργανώνοντας παράνομους εράνους για την ενίσχυση των δράσεων του ΙΗΗ εκτός Ελλάδας συγκεντρώνοντας “μαύρο χρήμα” που το στέλνουν (άγνωστο πως….) στις προαναφερθείσες περιοχές. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές, η “ταρίφα” για δωρεές στην Θράκη είναι κατ’ελάχιστον 1500 ευρώ για ιφτάρ λχ στην Αφρική 300 ατόμων.

Η ακραία ισλαμιστική οργάνωση ΙΗΗ δραστηριοποιείται στην Θράκη;

Αρθρογράφος