Οι Αιρετοί της Θράκης υιοθετούν την “λίστα Τσαβούσογλου” κατά της Ελλάδας ;

9 Δεκεμβρίου 202219:34

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Η επίσκεψη των μελών του άτυπου, παράνομου και καταργηθέντος οργάνου της Μειονότητας γνωστό και ως ΑΣΕΜΤΔΘ συνεχίζεται στην Τουρκία, όπου σήμερα , μετά την συνάντηση με τον Τούρκο ΥΠΕΞ κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου, συναντήθηκαν με τον Τούρκο Αντιπρόεδρο Φουάτ Οκτάι . Είχαν προηγηθεί συναντήσεις με τον Πρόεδρο της ΥΤΒ κ. Αμπντουλλάχ Ερέν και τον Υπεύθυνο για Ανθρώπινο Δικαιώματα κ. Χακάν Τσαβούσογλου

Η συνάντηση των εγκαθέτων του Προξενείου στην Άγκυρα (ανάμεσά τους και 3 αιρετοί – δύο δήμαρχοι κι ένας αντιπεριφερειάρχης) συνδέεται με την αναβάθμιση των απειλών της Τουρκίας κατά της Ελλάδας.

Να επισημανθεί ότι στην αποστολή των εκπροσώπων της Προξενικής Μειονότητας στην Άγκυρα συμμετέχουν και 7 εκ των 17 διωκτών του Komotinipress κι εμού του ιδίου, που ενήργησαν υπό την καθοδήγηση της παραερντογανικής παρακρατικής σέκτας που δρα ανενόχλητη στην Θράκη.

Οι συναντήσεις των εγκαθέτων του Προξενείου αποδεικνύουν ότι όλες οι κινήσεις τους εναντίον των αντιφρονούντων εντός της Μειονότητας όσο και των αντιπάλων από την πλειονότητα ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ.

Στα όσα ήδη γνωστά έχουμε καταγράψει θα πρέπει να προσθέσουμε την Λίστα Τσαβούσογλου , έτσι όπως χθες παρουσιάσθηκε κι έγινε αποδεκτή από τους Προξενικούς  Εγκαθέτους οι οποίοι και θα αναλάβουν προφανώς την προώθησή της στην Θράκη.

Σκοπός αυτού του σημειώματος είναι να επισημανθεί η συγκατάθεση των Δημάρχων  Μύκης κκ Ριντβάν Ντεληχουσεΐν και Αρριανών Ριντβάν Αχμέτ όπως και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ταρκάν Μουλταζά στο πνεύμα των απειλών που εξαπολύουν οι Τούρκοι Αξιωματούχοι.

Θα έχει ενδιαφέρον στην επιστροφή τους να μάθουμε εάν συμφωνούν με την ΛΙΣΤΑ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ:

 • Η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει την «Τουρκική» Μειονότητα στη Δυτική Θράκη ως εθνική μειονότητα.
 • Η Ελλάδα εμποδίζει τα μέλη της μειονότητας να χρησιμοποιούν τους όρους «/Τουρκικό/Τουρκικά» στα ονόματα των σχολείων, των ιδρυμάτων, των κοινοτήτων και των οργανώσεών τους.
 • Η Ελλάδα παραβιάζει την ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι της «Τουρκικής» μειονότητας αν και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τιμώρησε την Ελλάδα για αυτόν τον λόγο σε τρεις περιπτώσεις.
 • Η Ελλάδα δεν εφάρμοσε τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ για σχεδόν 15 χρόνια.
 • Η Ελλάδα δεν επιτρέπει το δικαίωμα της «Τουρκικής» Μειονότητας να εκλέγει τους δικούς της θρησκευτικούς εκπροσώπους.
 • Ο νέος ελληνικός νόμος για τους μουφτήδες έρχεται σε αντίθεση με τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης του 1923 και στερεί από την «Τουρκική» Μειονότητα τα βασικά της ανθρώπινα δικαιώματα.
 • Η Ελλάδα απαλλοτριώνει ιδιοκτησίες τουρκικών βακουφιών στην Δυτική Θράκης.
 • Η Ελλάδα κάνει διακρίσεις στην «Τουρκική» Μειονότητα ασκώντας υπερβολικές διακρίσεις δημοσιονομικές ρυθμίσεις και αυθαίρετη φορολογία.
 • Η Ελλάδα έκλεισε περισσότερα από 90 δημοτικά σχολεία της «Τουρκικής» Μειονότητας τα τελευταία 15 χρόνια και δεν επιτρέπει να ανοίξουν νέα.
 • Η Ελλάδα δεν επιτρέπει ανακαίνιση και επέκταση υφιστάμενων κτιρίων μειονοτικών σχολείων.
 • Η Ελλάδα δεν χορηγεί αρκετές άδειες εργασίας σε καθηγητές τουρκικής γλώσσας ώστε να εργαστούν στα σχολεία της «τουρκικής» μειονότητας.
 • Η Ελλάδα εμποδίζει την ενημέρωση του τουρκικού διδακτικού υλικού.

Έλληνες Δήμαρχοι σε ρόλο επίσημων μειοδοτών;

Αρθρογράφος