Έλληνες Δήμαρχοι σε ρόλο επίσημων μειοδοτών;

8 Δεκεμβρίου 202221:07

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Σε ανάρτηση του ΥΠ.ΕΞ. Τουρκίας κ. Μεβλούτ Τσαβούσογλου διαβάζουμε:

“Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δέχθηκε τα μέλη του Συμβουλευτικού Συμβουλίου της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης στην Άγκυρα.Μετά την υποδοχή, ο Τσαβούσογλου έκανε την ακόλουθη δήλωση στον λογαριασμό του στο Twitter, συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης:Φιλοξενήσαμε τα πολύτιμα μέλη του Συμβουλευτικού Συμβουλίου της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης στην Άγκυρα. Η Ελλάδα επιμένει να παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των συμπατριωτών μας. Δεν αφήσαμε ποτέ ήσυχους τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης, δεν θα τους αφήσουμε ποτέ!”

Για να καταστεί πιο αντιληπτό το μήνυμα παρατίθενται και δύο γραφήματα στην τουρκική κι αγγλική γλώσσα.

Στις συνημμένες φωτογραφίες που διέρρευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, βλέπουμε τους εγκαθέτους της Άγκυρας και μέλη των παρακρατικών δομών του Προξενείου (ανάμεσά τους και οι 7 διώκτες της ελεύθερης και δημοκρατικής σκέψης στην Θράκη) να συμμετέχουν σε συσκέψεις με υψηλόβαθμους Τούρκους αξιωματούχους.

Δεν γνωρίζουμε ποιό είναι το θέμα της σύσκεψης αλλά αναρωτιόμαστε για το αν οι ΔΥΟ (2) ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΜΥΚΗΣ (Ριτβαν ΝτεληΧουσεΐν) και ΑΡΡΙΑΝΩΝ (Ριντβάν Αμέτ) και ο Αντιπεριφερειάρχης της ΠΑΜΘ (Ταρκάν Μουλταζά) έχουν επίγνωση της θέσης και του ρόλου τους.

Την ίδια στιγμή που ο Μελβούτ Τσαβούσογλου απειλεί την Ελλάδα ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ είναι ομοτράπεζοί του σε τράπεζα συσκέψεων, στο τουρκικό ΥΠ.ΕΞ.

Μπορεί οι Έλληνες Πολίτες ως ιδιώτες να συμμετέχουν σε οποιαδήποτε συναθροιση ή συνάντηση αλλά οι Έλληνες Αιρετοί ελέγχονται από υπερκείμενες δομές.

Και το ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΩΤΗΜΑ που ευθέως διατυπώνεται είναι:

ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΗ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΠΩΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ;

Να επισημανθεί δε, ότι εάν Τούρκοι ομόλογοί τους έπρατταν το ίδιο θα υφίσταντο διώξεις και προβλεπόμενες βάσει του νόμου κυρώσεις μέχρι και ισόβια κάθειρξη.

 

Η ΠΕΔ ΑΜΘ θα ασχοληθεί με την επίσκεψη των τριών Δημάρχων στην Άγκυρα;

 

Αρθρογράφος