Λαθρομετανάστες θετικοί στον Covid19 “έκλεισαν” το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου

23 Αυγούστου 202000:01

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Ήδη από τον προηγούμενο Μάϊο είχαμε επισημάνει ότι οι Άνθρωποι των Συνόρων φαίνεται ότι επαγρυπνούν και (προ)ετοιμάζονται για την αντιμετώπιση των νέων απειλών που αναδύονται και στην εποχή της πανδημίας, κάτι που φαίνεται ότι συμμερίζεται και η πολιτική ηγεσία της Χώρας.

Επίσης είχαμε τονίσει εμφαντικά ότι οι λαθρομετανάστες ήταν ενδεχομένως ο πυροκροτητής της ΡΒΧ τουρκικής βόμβας στην Ελλάδα!

Σε πρόσφατη αναφορά στον sferikos.gr υποστηρίξαμε ότι μία από τις βιολογικές βόμβες προς την Ελλάδα ήταν λαθρομετανάστες με κορωνοϊό.

Τα παραπάνω σχετίζόνται με το γεγονός ότι σε καραντίνα μπαίνουν εργαζόμενοι του νοσοκομείου Διδυμοτείχου και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, καθώς όπως αποκάλυψε το thraki Νεα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο τραυματίες τροχαίου που είχαν και κορονοϊό.

Όπως αποκάλυψε το thraki Νεα, πρόκειται για 8 άτομα τα οποία πέρασαν παράνομα στη Χώρα, ο διακινητής τους προκάλεσε τροχαίο, με αποτέλεσμα και οι οκτω να μεταφερθούν στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου και ο ενας να εκπνεύσει λίγες ώρες αργότερα, λόγω των τραυμάτων του.Από το ατύχημα ένα άτομο κατέληξε, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του thraki Νεα, 7 τραυματίες διαγνώστηκαν με κορονοϊό.

Σύμφωνα με το evros-news.gr, τα αποτελέσματα της Παρασκευής έδειξαν ότι πέντε από τους επτά τραυματίες είναι θετικοί στον κορωνοϊό!

Αυτόματα τέθηκαν σε καραντίνα μέχρι την Τετάρτη συνολικά 10 γιατροί που ήρθαν σε επαφή μαζί τους. Ανάμεσά τους ο διευθυντής της χειρουργικής και Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας, Βασίλης Γαλάνης, χειρουργοί, ο αναισθησιολόγος και άλλοι γιατροί.

Επίσης τέθηκαν σε καραντίνα περίπου 10 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες από τη βραδινή και την πρωινή βάρδια, που ήρθαν σε επαφή με τους τραυματίες.

Όλοι παραμένουν σε καραντίνα σπίτια τους και την προσεχή Τετάρτη θα υποβληθούν σε τεστ κορωνοϊού. Ανάλογα με τα αποτελέσματα θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους, ή θα παραμείνουν σε καραντίνα.

Οι τραυματίες μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Μετά τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει, αλλά και τις προηγούμενες ημέρες συνδικαλιστές αστυνομικοί έχουν ζητήσει να αυξηθούν τα τεστ στους συναδέλφους τους και να αυξηθούν τα μέτρα προστασίας καθώς υπάρχουν ακόμη ροές μεταναστών.

«Ρωτήστε με πως αισθάνομαι, όταν συλλαμβάνω κρατούμενο, τον μεταφέρω στο κέντρο κράτησης, για ανάκριση, στο νοσοκομείο και έχω την υποψηφία ότι μπορεί να νοσεί. Αισθάνομαι ως μεταφορέας του ιού», είπε συνδικαλιστής αστυνομικός στο thraki Νεα.

Αρθρογράφος