Κήρυγμα ισλαμο-τουρκισμού από τον Mehmet Görmez στην Κομοτηνή

15 Ιουνίου 202408:26

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επίσκεψη του Δρος Mehmet Görmez στην Θράκη, πρώην επικεφαλής της DIYANET και διευθυντής του ισλαμικού ιδρύματος İslam Düşünce Enstitüsü (İDE)  , ο οποίος πραγματοποίησε ομιλία στην έδρα του παράνομου συλλόγου ΤΕΝΚ ο οποίος αναπτύσσει και σχετική παρακρατική δραστηριότητα.

Ο Mehmet Görmez υποδεχθείς υπό του παρακρατικού και παραθρησκευτικού παράγοντα ψευδομουφτή κ. Ιμπραήμ Σερήφ και μελών παρακρατικών δομών (ανάμεσά τους και οι Δήμαρχοι Ιάσμου κι Αρριανών), τόνισε εξαρχής ότι “η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης πρέπει να προστατεύει την ταυτότητα, τον πολιτισμό και τις αξίες της” .

Η ομιλία του εκτός των άλλων περιείχε τα ακόλουθα κύρια σημεία:

  • 1. Ο Mehmet Görmez πραγματοποιεί για τέταρτη φορά επίσκεψη στην (δυτ) Θράκη και νοιώθει συναισθηματικό δέσιμο που δεν γνωρίζει σύνορα.
  • 2. Ο τουρκικός πολιτισμός δεν ξεχωρίζει τους μη μουσουλμάνους ως μειονότητες για αυτό η Οθωμανική Αυτοκρατορία εισήγε το σύστημα του Μιλλέτ και έδωσε το όνομα έθνος ακόμη και σε πολύ μικρό αριθμό ανθρώπων.
  • 3. Οι διακρίσεις του σήμερα οδήγησαν στις μεγάλες αλλαγές. Ένας στους τρεις μουσουλμάνους έγινε μειονότητα και υπάρχουν περίπου 2 δισεκατομμύρια μουσουλμάνοι στον κόσμο.
  • 4. Αναφέρθηκε στην κρίση της Μέσης Ανατολής λέγοντας ότι “η μεγαλύτερη γενοκτονία στην ιστορία λαμβάνει χώρα στην Παλαιστίνη. Σχεδόν τα δύο τρίτα των αδελφών και των αδελφών μας εδώ ζουν σε όλο τον κόσμο ως πρόσφυγες/μετανάστες”
  • 5.”Η θρησκεία και η γλώσσα είναι οι πυλώνες που στηρίζουν την ταυτότητά μας, την ιστορία, τον πολιτισμό μας.Γι’ αυτό πρέπει να μάθεις σωστά την πίστη και την πίστη σου για να ζήσεις με τη δική σου ταυτότητα μέχρι το πρωί της κρίσης. Γιατί η γλώσσα είναι το σπίτι του πολιτισμού, το σπίτι της ιστορίας, το σπίτι της θρησκείας».” τόνισε εμφατικά ο Δρ. Mehmet Görmez .

Ο διεφθαρμένος ισλαμιστής Mehmet Görmez επισκέπτεται το τουρκικό παρακράτος της Θράκης

Αρθρογράφος