Καλλιεργείται η εικόνα εξίσωσης Τούρκου Προξένου και ΠΑΜΘ;

9 Φεβρουαρίου 202406:49

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Επιχειρηματιών Θράκης – Trakya İşadamları Derneği (TİAD) πραγματοποίησαν εθιμοτυπική επίσκεψη στον “Έπαρχο” Γενικό Πρόξενο Τουρκίας κ. Αϊκούτ Ουνάλ και στον ΠΑΜΘ κ. Χρ. Τοψίδη.

Ο Τούρκος Πρόξενος δημοσιοποίησε την συνάντηση αυτή, ενώ ο ΠΑΜΘ Χρ. Τοψίδης όχι, ακολουθώντας μία τακτική επιλεκτικής δημοσιοποίησης των δραστηριοτήτων του που παραπέμπουν σε μία επικοινωνιακή διγλωσσία.

Όσον αφορά στον ΣΕΘ πρόκειται για ένα (πρώην;) παράρτημα της ομάδας του κ. Λεβέντ Σαδήκ και παραπέμπει στις “παράλληλες οικονομικές δομές” που ενισχύονται από τον τουρκικό κρατικό μηχανισμό κάτι που φαίνεται από τα πρώτα -ήδη-βήματα του ΣΕΘ, του οποίου μάλιστα προήδρευε κι ο κ. Λεβέντ Σαδήκ.

Ο κ. Χρ. Τοψίδης νομιμοποιείται άραγε να συναντά μέλη ενός συλλόγου και να συζητά μαζί τους θέματα οικονομικής συνεργασίας στην Θράκη όταν για αυτό υπάρχουν τα Επιμελητήρια των οποίων προφανώς είναι μέλη και οι συμμετέχοντες στον εν λόγω σύλλογο.

Δημιουργείται η αίσθηση ότι κάποιοι επιχειρούν μία εξίσωση του Κράτους (Χρ. Τοψίδης) και του τουρκικού (παρα)κράτους στην Θράκη το οποίο εποπτεύει ο Τούρκος Πρόξενος μέσα από ένα πλέγμα δραστηριοτήτων δημοσίων σχέσεων και κοινωνικών επαφών.

Αντί Επιλόγου

Ανατέθηκε στον κ. Λεβέντ Σαδήκ Αχμέτ νέος ρόλος για την Θράκη;

Ο Χορηγός του Πανθρακικού ενεργεί ως εκπρόσωπος του DTİK στην Ελλάδα

 

Αρθρογράφος