Οι πρώτες αντιδράσεις στην Ελλάδα μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ

9 Απριλίου 202121:00

Η ΕΣΗΕΑ ζήτησε τη διαλεύκανση του εγκλήματος και τη σύλληψη των δραστών. «Η ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι θα προασπίσει την ελευθερία του Τύπου και την ανεμπόδιστη εργασία των δημοσιογράφων απέναντι σε κάθε πίεση και απειλή, πολύ περισσότερο απέναντι σε μαφιόζικες πρακτικές και εγκληματικά σχέδια» ανέφερε η ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών.

Οι συνεργάτες του Γιώργου Καραϊβάζ στην ιστοσελίδα του bloko.gr Σπύρος Λεβειδιώτης και Μανώλης Ασαριώτης έγραψαν για τον φίλο και συνάδελφό τους.

«Κάποιοι επέλεξαν να του κλείσουν το στόμα, να τον κάνουν να σταματήσει να γράφει τα κείμενά του, με σφαίρες. Τον εκτέλεσαν μπροστά στο σπίτι του.Για εμάς, που τα τελευταία χρόνια συνεργαστήκαμε μαζί του, μας καθοδήγησε σε δύσκολες στιγμές, ήπιαμε κρασί παρέα, μας τίμησε με τη φιλία του, οι ώρες είναι πολύ δύσκολες» έγραψαν.

Σύσσωμος εξέφρασε την θλίψη του ο πολιτικός κόσμος.

«Η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ μας σόκαρε όλους» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, τονίζοντας ότι «οι αρχές διερευνούν ήδη την υπόθεση, προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Η κυρία Πελώνη προσέθεσε: «Στους οικείους του εκφράζουμε τη θλίψη μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ

Για μια ακόμη φορά το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας δολοφονίας μέρα μεσημέρι. Αυτή τη φορά, του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, που έπεσε θύμα δολοφονικής ενέδρας έξω από το σπίτι του, στον Άλιμο.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, που επί των ημερών του έχουμε δει αυτή τη πρωτοφανή έκρηξη βαριάς εγκληματικότητας, οφείλει να πράξει το αυτονόητο: Να διαλευκάνει άμεσα την υπόθεση και να φέρει τους δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του Γιώργου Καραϊβάζ.

Παύλος Χρηστίδης: «Η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ αποτελεί χτύπημα στη Δημοκρατία»

Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι με τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Αποτελεί χτύπημα στη Δημοκρατία. Η υπόθεση αυτή πρέπει να διαλευκανθεί το συντομότερο δυνατό.

ΚΚΕ: Μια αποτρόπαια πράξη..

Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ αποτελεί μια αποτρόπαια πράξη, της οποίας οι δράστες και τα κίνητρα χρειάζεται άμεσα να διερευνηθούν και να αποκαλυφθούν.
Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του.

ΜέΡΑ25: Κολομβιοποίησης της χώρας υπό τον κ. Χρυσοχοΐδη

«Mια δολοφονία δημοσιογράφου στο φώς της μέρας αλλά με όλα τα σημάδια της νύχτας έρχεται σαν άλλο ένα ανησυχητικό καμπανάκι της Κολομβιοποίησης της χώρας υπό τον κ. Χρυσοχοΐδη. Το ΜέΡΑ25 εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Γιώργου Καραϊβάζ», αναφέρει το ΜέΡΑ25.

Ελληνική Λύση: Απαιτούμε τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων

«Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου ο οποίος μόλις έχει τελειώσει την εκπομπή του και επιστρέφει σπίτι του, είναι έγκλημα κατά της ίδιας της δημοκρατίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης.

«Η Ελληνική Λύση εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του Γιώργου Καραϊβάζ και απαιτεί την σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων», προστίθεται.

Αρθρογράφος