Εν ψυχρώ εκτελέσθηκε σε ενέδρα ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ (video)

9 Απριλίου 202116:39

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Ένας από τους παλαιότερους αστυνομικούς συντάκτες, ο Γιώργος Καραϊβάζ,  δολοφονήθηκε εν ψυχρώ κάτω από άγνωστες συνθήκες (οι οποίες διερευνώνται αρμοδίως ) έμπροσθεν της οικίας του στον Άλιμο, σήμερα 9/4/2021.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το θύμα βρέθηκε πεσμένο μπρούμυτα, έξω από το αυτοκίνητό του, στο παρκάκι κοντά στο σπίτι του.
Ο Γιώργος Καραϊβάζ ήταν στο παρελθόν επικεφαλής του αστυνομικού ρεπορτάζ στον ΑΝΤ1. Στην τρέχουσα τηλεοπτική σεζόν  εργαζόταν στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα» και ήταν διαχειριστής και στην ιστοσελίδα bloko.gr.

Τι μεταδίδει το ΑΠΕ:

Ενέδρα έξω από το σπίτι του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, στον Άλιμο, είχαν στήσει οι δράστες οι οποίοι τον πυροβόλησαν και τον σκότωσαν στις 14:15 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι δράστες ήταν δύο που επέβαιναν σε δίκυκλο, πιθανότατα τύπου σκούτερ. Την ώρα που ο δημοσιογράφος έφτανε στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διέμενε, στην οδό Θέμου Άννινου 29, οι δράστες τον πλησίασαν και ένας από αυτούς τον πυροβόλησε πολλές φορές με πιστόλι με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Οι δράστες μετά τη δολοφονία εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Στο σημείο βρίσκονται αξιωματικοί της Ασφάλειας καθώς και κλιμάκιο της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών, ενώ η περιοχή έχει αποκλειστεί προκειμένου να ερευνηθεί ο χώρος.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, τουλάχιστον σε επίπεδο αστυνομικό, ο δημοσιογράφος δεν είχε αναφέρει ότι δεχόταν απειλές και δεν είχε υποβάλει ποτέ αίτημα για αστυνομική φύλαξη.

Το όνομα του δολοφονηθέντος συντάκτη είχε αναφερθεί σε 70σελιδο έγγραφο της ΕΥΠ αναφορικά με το  “κύκλωμα διαφθοράς στην ΕΛ.ΑΣ.” σύμφωνα με την οποία καταγράφηκαν στη διετία 350 οίκοι ανοχής, 250 studios και 300 παράνομα καζίνα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, οι ιδιοκτήτες των οποίων πλήρωναν στα μέλη της συμμορίας από 300 μέχρι και 7.000 ευρώ τον μήνα για αστυνομική κάλυψη.Σύμφωνα με τη δικογραφία, το συνολικό μηνιαίο κέρδος τους αγγίζει το 1.000.000 ευρώ.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση είχε αναφερθεί και ο ίδιος ο δημοσιογράφος σε άρθρο του στην ιστοσελίδα που διαχειριζόταν όπως και για τις σχέσεις του με τον εκτελεσθέντα Δημήτρη Μάλαμα

Να υπενθυμίσουμε την προ οκταμήνου απόπειρα δολοφονίας κατά του δημοσιογράφου κ. Στέφανου Χίου η οποία μέχρι σήμερα μένει ανεξιχνίαστη. Πρέπει ν’αναφερθεί ότι ο κ Στέφανος Χίος, έχει ήδη ενημερώσει τις Αρχές για τρία άτομα που κατά την αντίληψή του σχετίζονται με την εναντίον του απόπειρα.

Σε οριζόντια σύνδεση τοποθετούμε και την  δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια το 2010 που μέχρι σήμερα παραμένει επίσης ανεξιχνίαστη και εντάσσεται επίσης στις διαδρομές του σύγχρονου εγκλήματος.

Μεγάλο ενδιαφέρον δημιουργεί η σημερινή συγκυρία με την συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα προστασίας υψηλών προσώπων κι ευπαθών στόχων ανάμεσα στον ΥΠΡΟΠΟ κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη και κ. Γιώργο Καμίνη.

Αντί επιλόγου να υπενθυμίσουμε ότι Η πληροφόρηση λειτουργεί ως αντίμετρο στις υβριδικές απειλές

Αρθρογράφος