Η εν ψυχρώ εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ στην διεθνή ειδησεογραφία

9 Απριλίου 202121:13

Την ίδια στιγμή που ζητά την απονομή δικαιοσύνης για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ η Αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος για τις Αξίες και τη Διαφάνεια Βιέρα Γιούροβα, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης καλύπτουν εκτενώς την είδηση της εκτέλεσης του Έλληνα δημοσιογράφου. Πιο συγκεκριμένα:

Το πρακτορείο Reuters σε τηλεγράφημά του με τίτλο «Ένοπλοι μοτοσικλετιστές πυροβόλησαν και σκότωσαν γνωστό Έλληνα δημοσιογράφο» φιλοξενεί δηλώσεις αξιωματούχου της αστυνομίας ο οποίος ανέφερε ότι «ήταν ένα επαγγελματικό χτύπημα».

«Η αστυνομία αναφέρει ότι η επίθεση σχεδιάστηκε προσεκτικά από δύο άτομα με μοτοσικλέτα» σημειώνει ο Guardian.

«Βετεράνος αστυνομικός ρεπόρτερ δολοφονήθηκε δίπλα στο σπίτι του στην Αθήνα» επισημαίνει το αμερικάνικο ABC News

«Ο Καραϊβάζ πυροβολήθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι στον Άλιμο, δίπλα στο αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο για το οποίο εργαζόταν, επέστρεφε στο σπίτι μετά τη δουλειά» αναφέρει το Politico.

«Ο Γιώργος Καραϊβάζ πυροβολήθηκε έξω από το σπίτι του στα νότια προάστια της Αττικής» τονίζει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

«Συγκλονισμένη η Ελλάδα από την εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου» επισημαίνει το Euractiv.

 
«Δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ δολοφονείται μπροστά στο σπίτι του», γράφει η γαλλική LeParisien, η οποία στο εκτενές της δημοσίευμα αναφέρεται και στην δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια το 2010.

«Δολοφονήθηκε από πυρά στην Αθήνα, δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ», γράφει η ισπανική ElPais η οποία κάνει επίσης αναφορά στις συνθήκες του εγκλήματος.

 

Αρθρογράφος