Η DIAYNET εισβάλλει στην Θράκη

7 Νοεμβρίου 202311:34

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

«Πάρε το Παιδί σου και Έλα στην Πρωινή Προσευχή» είναι ο τίτλος της νέας δράσης των εκπροσώπων του πολιτικού ισλάμ που εξυπηρετούν τους σκοπούς του τουρκικού παρακράτους στην Θράκη.

Την Κυριακή 5/11/2023 πραγματοποιήθηκε σχετική εκδήλωση “κατήχησης” στο τζαμί της οδού Αρσινόης ενώ την επόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθεί ανάλογη δράση στην Πελεκητή του Δήμου Ιάσμου.

“Τουρκο -Ισλαμικό Εκπαιδευτικό Τόξο”: Γιατί ο Πιουριφόϊ της Ιώνων επιχειρεί διείσδυση τώρα και στα μειονοτικά σχολεία;

Ο Ρόλος της DIYANET

Πίσω από αυτές τις δράσεις βρίσκεται η παρακρατική και παράνομη παράλληλη δομη του Ψευδομουφτή Ιμπραήμ Σερήφ ο οποιος ακολουθεί τις εντολές του εργοδότη του που ειναι η DIYANET, η διεύθυνση θρησκευτικών υποθέσεων Τουρκίας.

Υπάρχει μια εκπληκτική αύξηση στον αριθμό του προσωπικού της Προεδρίας Θρησκευτικών Υποθέσεων, DIAYNET..

Ο αριθμός του προσωπικού της Diyanet που πληρώνεται από τον δημόσιο προϋπολογισμό αυξήθηκε κατά 60 χιλιάδες άτομα τα τελευταία 6 χρόνια και έφτασε τις 211 χιλιάδες 154 τον Ιούνιο του 2023.

Η κοινότητα Ismailaga είναι μία από τις πολλές που εμπίπτουν στην ομπρέλα του τάγματος Naqshbandi-Khalidi, ενός κλάδου των Σούφι του σουνιτικού Ισλάμ που περιλαμβάνει επίσης αιρέσεις όπως οι Menzil, Suleymancilar και Iskenderpasa. Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λέγεται ότι ήταν οπαδός του τελευταίου και ότι διατήρησε δεσμούς με την ομάδα.

Κάτω από την 20ετή διακυβέρνηση του ΑΚΡ, οι θρησκευτικές αιρέσεις, γνωστές ως tarikats, έχουν επεκτείνει περαιτέρω την επιρροή τους στην εκπαίδευση, όπου λειτουργούν φθηνές φοιτητικές εστίες εκτός από την οργάνωση μαθημάτων Κορανίου για παιδιά.

Το τουρκικό παρακράτος στην Θράκη προωθεί τα σχέδια της DIAYNET και του παρακρατικού πολιτικού ισλάμ.

Η DIYANET χρηματοδοτεί τους ψευδομουφτήδες και το δίκτυό τους.

Στην Θράκη διεξάγεται ένας ακόμη πόλεμος , όπου σημαντικό ρόλο διαδραματίζει η ΔΕΜΠ Κομοτηνής

ΔΕΜΠ Vs. Πολιτικό Ισλάμ: Ο “άγνωστος πόλεμος” Αθήνας – Αγκυρας

Αρθρογράφος