Για τους Εθνοφύλακες Ν. Ροδόπης δεν υπάρχει στιγμή χωρίς καθήκον! (video)

26 Μαρτίου 202208:47

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Στο στρατιωτικό σκέλος της παρέλασης που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, τα στελέχη των ΕΔ και της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων εντυπωσίασαν με την άριστη εμφάνισή τους αλλά τα θερμότατα χειροκροτήματα απέσπασε ο Ουλαμός Παρελάσεως των επιλέκτων Εθνοφυλάκων των ΤΕ Ν. Ροδόπης όπως , άλλωστε, είχε γίνει και στην παρέλαση για την Επέτειο του ΟΧΙ, στις 28 Οκτωβρίου 2021.

Έχουμε επισημάνει (και είναι γνωστό σε κάθε επιβουλέα) ότι τα στελέχη και οι Εθελοντές των Ταγμάτων Εθνοφυλακής αποτελούν τον άγνωστο πολλαπλασιαστή ισχύος για την άμυνα της Χώρας και ειδικά για την Ακριτική Ελλάδα.

Να τονίσουμε ότι οι δύο μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες του Ελληνικού Στρατού που αποτελούν έναν επιπρόσθετο σημαντικό παράγοντα ισχύος στην περιοχή,είναι οι Έφεδροι και οι Εθνοφύλακες, καθώς αποτελούν την αιχμή του δόρατος της χερσαίας άμυνας της Χώρας στη Θράκη, έτοιμες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αν ποτέ χρειασθεί!

Η αναβάθμιση της Εθνοφυλακής δεν σταμάτησε ούτε σε καιρό πανδημίας. Το 2020, εν μέσω δηλαδή της υγειονομικής κρίσης του Covid-19 και των περιοριστικών μέτρων, καταγράφηκε ο υψηλότερος μέσος όρος συμμετοχής εθνοφυλάκων στην εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ειδικότερα, ο μεγαλύτερος αριθμός συμμετοχών εθνοφυλάκων στην εκπαίδευση – από το έτος 2017 που συγκροτήθηκε η Διεύθυνση Εθνοφυλακής στο ΓΕΣ και τηρούνται στατιστικά στοιχεία – παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο 2020 με 8.401 εθνοφύλακες να δηλώνουν δυναμικό «παρών» και τον Μάιο με 8.018 εθνοφύλακες. Η ίδια τάση συνεχίσθηκε και το 2021.

Σε αυτά τα πλαίσια το Δ’ΣΣ προχώρησε στη βελτίωση της εκπαίδευσης των Εθνοφυλάκων με την συμμετοχή τους σε εκπαιδεύσεις ειδικού σκοπού. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται και στον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού των Εθνοφυλάκων και η επαφή τους με νέα αντικείμενα εκπαίδευσης, και αυτός είναι και ο λόγος που εκπαιδεύονται οι Εθνοφύλακες και σε σύγχρονες εγκαταστάσεις που διαθέτει το Δ’ΣΣ στην περιοχή μας.

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης αναβάθμισης του ρόλου των ΤΕΘ, η αποστολή της Εθνοφυλακής συνίσταται αφενός στη συμβολή στην άμυνα της χώρας, στη διατήρηση της αποτρεπτικής ικανότητας του Στρατού Ξηράς και στην ενίσχυση και υποβοήθηση των Ενόπλων Δυνάμεων στην εκπλήρωση της αποστολής τους και αφετέρου στην παραγωγή εθνικού και κοινωνικού έργου το οποίο επιτελούν οι Εθνοφύλακες όλα αυτά τα χρόνια στις τοπικές κοινωνίες.

Τα στελέχη και οι Εθελοντές Πολίτες-Οπλίτες των ΤΕΘ έχοντας πλήρη αντίληψη της αποστολής και του ρόλου τους και με συναίσθηση ευθύνης αλλά και υψηλό φρόνημα πυκνώνουν τις συμμετοχές στις ασκήσεις, τις βολές και τις εκπαιδεύσεις της Εθνοφυλακής.

Δικαίως, λοιπόν, οι επίλεκτοι Εθνοφύλακες της ευρύτερης περιοχής του Ν. Ροδόπης για ακόμη μία φορά είχαν την τελευταία λέξη κλείνοντας την καθιερωμένη παρέλαση στην Κομοτηνή αποδεικνύοντας το υψηλό φρόνημα των μελών των Ταγμάτων Εθνοφυλακής, αποσπώντας των θερμό χειροκρότημα των συμπολιτών τους που τους τίμησαν με την πολυπληθή παρουσία τους.

Αρθρογράφος