Για την ειδική αγωγή….ΒΑΛΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ!

7 Ιουλίου 201716:35

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Όσοι σε καθημερινή βάση (και είμαστε πάρα πολλοί) αγωνιζόμαστε μαζί με τα παιδιά μας στους (δια)δρόμους των «ειδικών» θεραπειών γνωρίζουμε όλα αυτά που οι κύριοι του ΕΟΠΥΥ και των συναρμόδιων υπουργείων δεν θέλουν να κατανοήσουν.

Οι δε σύμβουλοί τους και διάφοροι «ειδικοί συνεργάτες» με μεταπτυχιακά δια αλληλογραφίας γνωρίζουν  ίσως βιβλιογραφικά τις εξατομικευμένες ειδικές ανάγκες των παιδιών μας και των πασχόντων αλλά δεν παύουν να είναι διορισμένοι κρατικοδίαιτοι και κομματικοί εντεταλμένοι.

Οι γονείς σε αυτόν τον αγώνα είμαστε μόνοι μας με ελάχιστες εξαιρέσεις κάποιους θεραπευτές ή εκπαιδευτικούς που στέκονται στο πλάι μας ενώ οι υπόλοιποι προσπαθούν να ενταχθούν στα νέα παραμάγαζα που θα ανοίξουν επιδοτούμενα από κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Όλοι εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με τα χρέη να τρέχουν και την οικονομική δυσπραγία μας να προσπαθεί να ανταγωνισθεί και να υπερνικήσει τη δυσπραξία ων παιδιών μας.

Κόμματα, πολιτικοί  και άλλοι φορείς , συνυπεύθυνοι για ό,τι συμβαίνει χρόνια τώρα θα συνταχθούν με τις επιταγές των μνημονιακών και άλλων απαιτήσεων προκειμένουν να καλύψουν κι αυτοί τους δικούς τους κρυμμένους σκελετούς  στα ιστορικά χρονοντούλαπα.

Εμείς, όμως, καλούμε κάθε μέρα να παλαίψουμε με τους αόρατους εχθρούς των παιδιών μας, με τα «συμπτώματα» τα οποία και πρέπει να θεραπεύουμε προκειμένου να αυτορυθμιστούν τα ίδια για να επιβιώσουν σε μία απορρυθμισμένη Χώρα.

Ο ΕΟΠΥΥ προσπαθεί να περάσει παράνομα, δόλια και ανέντιμα με την έγκριση των πολιτικών προϊσταμένων του μία σύμβαση που θα εξυπηρετεί τι ς περικοπές του νέου μνημονίου όχι όμως και τις ανάγκες γονέων και παιδιών με διάφορες παθήσεις.

Στην πρόσφατη προσχηματική συνάντηση ΕΟΠΥΥ και κάποιων «ειδικών» συμμετείχαν σύμφωνα με πληροφορίες  κάποιοι ειδικοί παιδαγωγοί, ψυλοχόλοι, ένας παιδοψυχίατρος, ένας εκπρόσωπος από την Παμμακάριστο και τον ΕΛΕΠΑΠ κι ένας ιδιοκτήτης κάποιου κέντρου θεραπείας. Οι υπόλοιποι εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων απήχαν.

Το ανησυχητικό είναι ότι ΚΑΝΕΙΣ δεν ενημερώνει την κοινή γνώμη αλλά πρωτίστως ΕΜΑΣ τους γονείς.

Όλα δείχνουν ότι θα υπάρχουν μία σιωπηρή συναίνεση για την δημιουργία θεραπειών πολλαπλών ταχυτήτων με όσους έχουν δύναμη και πόρους να συνεχίσουν και οι υπόλοιποι να αναζητούμε τα voucher του ΕΟΠΥΥ τα οποία θα εγκλωβισθούν στα clawback των μνημονίων.

Κάποιοι γονείς ήδη έχουν σταματήσει θεραπείες διότι απλά δεν έχουν χρήματα! Κάποιοι άλλοι χρεωνόμαστε σε φίλους και γνωστούς για να καλύψουμε τα προβλεπόμενα από τα πρωτόκολλα θεραπειών και οι υπόλοιποι ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ να αποδεχθούν τις παθήσεις των παιδιών τους   έχοντας τρομάξει από τα όσα ακούν και βλέπουν.

ΔΕΝ ΤΡΟΜΑΖΟΥΜΕ…ΚΙ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΜΑΣ…. ΒΑΛΕ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ!

Αρθρογράφος