“Φωνάζω…” για τις αδικοχαμένες γυναίκες-θύματα

8 Μαρτίου 202423:37

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

8 Μαρτίου, στην ημέρα της γιορτής του γυναικείου φύλου, κυκλοφορεί το νέο τραγούδι «ΦΩΝΑΖΩ» σε στίχους του Ευαισθητοποιημένου Συναδέλφου Στέφανου Δαμιανίδη και μουσική Γιάννη Δαμιανίδη που για ακόμη μία φορά ντύνουν με ήχο και λόγια συναισθήματα και σκέψεις.

Πρόκειται για έναν φόρο τιμής στις γυναίκες εκείνες που τόσο άδικα και πρόωρα κόπηκε το νήμα της ζωής τους, με θύτες γένους αρσενικού.

Τους στίχους ερμηνεύουν με ξεχωριστό τρόπο 4 ερμηνεύτριες της νέας γενιάς καλλιτεχνών από την Θεσσαλονίκη, η Ντίνα Γιακουμάκου, η Ελένη Φωτιάδου, η Ηλέκτρα Καράλη και η Μαίρη Δούτση.

Στο τελευταίο μέρος του τραγουδιού, η συμμετοχή του πενηνταμελούς γυναικείου φωνητικού συνόλου Cantus Arte Choir του Μακεδονικού κέντρου σύγχρονης Τέχνης, αλλά και της ταλαντούχας Soprano Τζώρτζιας Κωσταντίν, πέραν του συμβολικού τους χαρακτήρα, εντείνει την κραυγή διαμαρτυρίας, θυμού και αγανάκτησης απέναντι στο χείριστο όλων των εγκλημάτων!

Το «ΦΩΝΑΖΩ» δεν είναι μία γενικευμένη κραυγή καταδίκης σε βάρος των ανδρών! Είναι μια προσπάθεια αφύπνισης όλων μας, ενάντια στην αδιαφορία, που δυστυχώς χαρακτηρίζει τις σύγχρονες κοινωνίες!

Έχουμε πίστη πως όσο πιο δυνατά φωνάζουμε, αποκαλύπτοντας κακοποιητικές συμπεριφορές, τόσο περισσότερο θα εκλείψουν με τον καιρό αυτές οι δραματικές ιστορίες ανθρώπινης δυστυχίας. Αυτός είναι και ο σκοπός ύπαρξης του τραγουδιού μας!”

Το «ΦΩΝΑΖΩ» κυκλοφορεί τη Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής, αλλά και μέσω YouTube με επίσημο Video Clip από την OliveTree MP.

Ερμηνεύουν : Ντίνα Γιακουμάκου, Ελένη Φωτιάδου, Ηλέκτρα Καράλη, Μαίρη Δούτση

Συμμετέχουν: Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Cantus Arte Choir και η Soprano Τζώρτζια Κωσταντίν

Αρθρογράφος