Φυγόστρατοι, ριψάσπιδες, βύσματα, ρουφιάνοι και –κυρίως- υποκριτές…

7 Αυγούστου 201712:15

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Το θέμα που έφερε στην δημοσιότητα αντιπολιτευόμενη κυριακάτικη εφημερίδα για τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, ότι δεν υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία κάνοντας χρήση του νόμου 720/70 για να μην στρατευθεί ως γεννηθείς στην Κωνσταντινούπολη και ευρισκόμενος στο εξωτερικό για σπουδές (εκτοντάδες ομογενείς Κωνσταντινουπολίτες έκαναν χρήση του συγκεκριμένου νόμου καθώς μετά υπήρχαν συνέπειες στην Τουρκια για αυτούς) ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ με τους κατ’επάγγελμα «ριψάσπιδες» της ελληνικού δημόσιου βίου!

Είναι γεγονός ότι οι  «άριστοι» και οι «αριστοκράτες» της Χώρας μας , ακόμη και αυτοί που αργότερα ανέλαβαν και την υπεύθυνη θέση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, δεν τα είχαν καλά με τη στρατιωτική θητεία ενώ έτρεφαν για τον Ελληνικό Στρατό μια απέχθεια ή θεωρούσαν ότι είναι χώρος και πεδίο δράσης για πολίτες δευτέρας κατηγορίας.

Για αυτούς και τα παιδιά τους διατηρούνται θέσεις , μονάδες και ειδικότητες  , ακόμη και στο ακριτικό κέντρο των Αθηνών αποτελώντας ίσως και το τελευταίο –μέχρι πρότινος- πεδίο ρουσφετολογικής δράσης πολιτικών και κομματικών γραφείων.

Μία τυχαία αναζήτηση ΕΔΩ και ΕΔΩ μας δίνει μία εικόνα για το ποιοι είναι σήμερα , ενδεχομένως, οι τιμητές και οι επικριτές του κ. Κ. Γιαβρόγλου.

 Εμείς θα εξακολουθούμε να κοιμόμαστε στα απαρχαιωμένα σκηνάκια είτε στον Αψό είτε στον Έβρο ποταμό για να μπορούν εκείνοι να κολυμπάνε στα δικά τους ποτάμια και να κοιμούνται στις design σκηνές τους σε παραθαλάσσια κάμπιγνκ και θέρετρα πολυτελείας.

Κι όπως λέει κι ο κ. Λευτέρης Χαψιάδης, ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ

Αρθρογράφος