….Και να διάγω εν γένει ως πιστός και φιλότιμος στρατιώτης..

8 Ιουλίου 201408:51

Το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου έλαβε χώρα η Επιχειρησιακή Αξιολόγηση από το ΓΕΣ του 558 Μ/Κ ΤΠ της 50 Μ/Κ ΤΑΞΠΖ «ΑΨΟΣ», κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε και συνεργασία με μαχητικά αεροσκάφη της Π.Α.

Η συγκεκριμένη αξιολόγηση πραγματοποιήθηκε με πρόσκληση εφέδρων και η κινητοποίηση που υπήρξε ήταν μεγάλη. Οι δρόμοι και τα βουνά στο Σουφλί, γέμισαν από άρματα μάχης, από τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και από ένοπλες ομάδες με διαφορετικού τύπου όπλα.

Για δέκα ολόκληρες μέρες οι διακόσιοι άνδρες περίπου που κλήθηκαν, εκπαιδεύτηκαν πραγματοποιώντας βολές με το φορητό οπλισμό που τους δόθηκε. Έγιναν και πάλι στρατιώτες, μόνο που αυτή τη φορά ενήργησαν συνειδητοποιημένα και με ωριμότητα γεγονός που έγινε αντιληπτό από τους αξιωματικούς της μονάδας και αναφέρθηκε στο Πεντάγωνο.

Όσοι κλήθηκαν, παράτησαν δουλειές και οικογένειες και παρουσιάστηκαν στο 558 Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού της 50ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας «ΑΨΟΣ» τηρώντας τον όρκο που είχαν δώσει «..ως πιστοί και φιλότιμοι στρατιώτες»…

Κι αυτό τελικά είναι που προσδιορίζει τον Έλληνα και την Ελληνική Ψυχή: το Φιλότιμο! Η λέξη φιλότιμο είναι καθαρά ελληνική. Η συγκεκριμένη λέξη πηγάζει από το συλλογικό ασυνείδητο της ελληνικής ψυχοσύνθεσης και νοοτροπίας. Όσοι λειτουργούν με φιλότιμο και πράττουν με φιλοτιμία, σίγουρα πετούν ελεύθεροι προς το Φως, γιατί προσφέρουν στους συνανθρώπους τους, χωρίς να περιμένουν αντάλλαγμα.

Και σίγουρα είναι Αφιλότιμος εκείνος ο εύσαρκος πολιτικάντης που τόλμησε να μας καταστήσει ως συνυπεύθυνους της δικής του ασχετοσύνης, ολιγωρίας και κομματικο-ιδεολογικής μυωπίας, λέγοντας ότι «μαζί τα φάγαμε» επενδύοντας σε πρακτικές αλληλοσπαραγμού και εθνικής ταπείνωσης.

Είναι ο ίδιος πολιτικάντης (που όμως και άλλοι ομοτράπεζοί του) συντήρησαν τον μύθο του «σημιτικού νόθου εκσυγχρονισμού», συναίνεσαν σε ενδοτικές εθνικές πρακτικές, συνυπέγραψαν αποφάσεις που εξασφάλιζαν μίζες σε κομματικούς υπανθρώπους και υποθήκευσαν το μέλλον της Χώρας και του Έθνους.

Την ίδια στιγμή που τα 2/3 των προσκληθέντων με ατομικά φύλλα πορείας προσπάθησαν να απαλλαγούν από την υποχρέωσή τους να συμμετάσχουν στην προαναφερθείσα άσκηση (και δεν αναφερόμαστε σε όσους έπρεπε να απαλλαγούν για αντικειμενικούς λόγους) κάποιοι άλλοι ανέτρεψαν την καθημερινότητά τους και δήλωσαν Παρόντες!

Ο Ελληνικός Στρατός είναι απείκασμα της Ελληνικής Κοινωνίας! Η κατάστασή που επικρατεί δεν είναι διαφορετική από αυτή που συναντάμε στο σύνολο της κρατικής μηχανής. Κάτω από το περιτύλιγμα κρύβεται μία σκουριασμένη και απαρχαιωμένη λογική , μία αναπαλαιωμένη και ανακυκλούμενη πραγματικότητα που όμως ακόμη «τσουλάει».. Όπως τα θρυλικά ΣΤΑΓΙΕΡ της ΕΛΒΟ.

Και τα στελέχη του Ελληνικού Στρατού, από τους μόνιμους οπλίτες μέχρι τους ανώτερους Αξιωματικούς , προσπαθούν κάτω από δυσβάστακτες οικονομικές συνθήκες και υποαμοιβόμενοι να συντηρήσουν και να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία της πολεμικής μηχανής του τόπου μας.

Ήταν εκεί όλοι εκείνοι που σε συνθήκες πραγματικού πολέμου θα ξαναεμφανισθούν! Θα αγνοήσουν τους πραγματικούς κινδύνους, θα παραμερίσουν τις αγκυλωμένες νοοτροπίες, θα αυτοσχεδιάσουν (η γνώριμη ελληνική πατέντα) στις δύσκολες στιγμές και θα ετοιμασθούν για την αντεπίθεση! Θα καταθέσουν τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους για την επιβίωση του Έθνους και την διατήρηση της Εθνικής Κυριαρχίας. Και μετά θα επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους. Έτσι απλά!

Όσοι βρεθήκαμε εκείνες τις μέρες στο Σουφλί ζήσαμε ΛΑΜΠΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ! Ετερόκλητη ομάδα, συστρατιώτες και σύντροφοι, συναγωνιστές και Συνέλληνες που μας έφερε κοντά το ενοποιητικό στοιχείο της άμετρης χαράς που προσφέρουν σε έναν λαό οι εθνικές επιτυχίες, τα συλλογικά κατορθώματα και οι νίκες είτε πρόκειται για το Μουντιάλ, είτε για το Ευρωμπάσκετ είτε για την προάσπιση της Πατρώας Γης.

Κι αν κάτι φοβούνται οι εχθροί της Ελλάδας και οι χορηγοί τους είναι αυτό ακριβώς: την κινητήρια δύναμη που οδηγεί ένα Έθνος μέσα από πολέμους, φτώχεια, συγκρούσεις και αποκλεισμούς στην επιβίωση και τη νίκη.

Κι αυτή η δύναμη δεν είναι άλλη από το φιλότιμο και τα συστατικά του στοιχεία:ηρωϊσμός, ελληνικό δαιμόνιο,ελληνική ψυχή, αλληλεγγύη, θυσιαστική συμπεριφορά.

Παρακολούνται βεβαίως κι όλοι εκείνοι οι «προοδευτικοί» και «εκσυγχρονιστές» του καναπέ να σταματήσουν να υποτιμούν την Ελληνική Κοινωνία και να παραμείνουν στην άνεση του επιδοτούμενου δογματισμού τους χωρί να μας ζαλίζουν.

Εμείς θα εξακολουθούμε να κοιμόμαστε στα απαρχαιωμένα σκηνάκια είτε στον Αψό είτε στον Έβρο ποταμό για να μπορούν εκείνοι να κολυμπάνε στα δικά τους ποτάμια και να κοιμούνται στις design σκηνές τους σε παραθαλάσσια κάμπιγνκ και θέρετρα πολυτελείας.

es1 es2 es3 es4 es5 es6 es7 es8 es9 es10 fantaros-klopi-660_1 first GES_558_MK_9 GES_558_MK_15

Αρθρογράφος

blank
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]