Ένοχοι οι “αυτόκλητοι τιμωροί” του Έβρου – Αφωνία από την Ελληνική Λύση

5 Ιουλίου 202409:00

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής οι τρείς “αυτόκλητοι τιμωροί” της Αλεξανδρούπολης που είχαν κρατήσει παράνομα σε τρέιλερ 13 πρόσφυγες, το 2023.

Το δικαστήριο αποφάσισε τη μετατροπή της κατηγορίας από κακούργημα σε πλημμέλημα, αίροντας τις κατηγορίες της «αρπαγής» και των ρατσιστικών χαρακτηριστικών και τους καταδίκασε μόνο για παράνομη κατακράτηση.

Στον ιδιοκτήτη του τρέιλερ, που είχε δημοσιεύσει και βίντεο στα social media, επιβλήθηκε φυλάκιση 63 μηνών (πέντε χρόνια και τρεις μήνες) και στους άλλους δύο ποινή 60 μήνες, δηλαδή πέντε χρόνια.

Η ποινή των τριών είναι μετατρέψιμη χρηματικά με 10 ευρώ την ημέρα. Επίσης, άσκησαν έφεση που έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και αποφυλακίστηκαν. Οι 10 μήνες που ήταν προφυλακισμένοι, από τον Σεπτέμβριο, αφαιρούνται από την ποινή.

Από την παραπάνω είδηση απουσιάζει ο σχολιασμός της Ελληνικής Λύσης και των τοπικών στελεχών της (ένας εξ αυτών είναι και βουλευτής) οι οποίοι και θεωρούνται ως ηθικοί αυτουργοί (κατ’άλλους συνεργοί) των συλληφθέντων και καταδικασθέντων αυτοκλήτων τιμωρών!

Να θυμίσουμε ότι ο  ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε με επιστολή του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του, Σωκράτη Φάμελλου, την παραπομπή του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Πάρη Παπαδάκη στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας της Βουλής.

Στην επιστολή του, ο κ. Φάμελλος αναφέρει:

“Την ώρα που η χώρα είναι συγκλονισμένη από την απώλεια τουλάχιστον 18 συνανθρώπων μας από την πυρκαγιά στο δάσος της Δαδιάς, είδε το φως της δημοσιότητας η αποτρόπαια πράξη αρπαγής και παράνομης κατακράτησης μεταναστών στην Αλεξανδρούπολη από αυτόκλητους “πολιτοφύλακες”. Ταυτόχρονα, παρατηρήθηκε στο διαδίκτυο πλήθος περιπτώσεων παρακίνησης σε πράξεις μίσους εναντίον μεταναστών.

Σε αυτές συμμετείχε και ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Πάρης Παπαδάκης. Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Παπαδάκης παρακίνησε σε πράξεις μίσους κατά μεταναστών κατηγορώντας τους για παρακώλυση του έργου των πιλότων στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Θεωρούμε αυτονόητη την αυτεπάγγελτη παρέμβαση των αρμόδιων αρχών εναντίον του κ. Παπαδάκη.

Ταυτόχρονα, είναι χρέος όλων μας η προάσπιση του κύρους του Κοινοβουλίου, η διαφύλαξη της τήρησης του Συντάγματος, του Κανονισμού της Βουλής και του Κώδικα Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας για να μην αμαυρωθεί ο κοινοβουλευτισμός και πάλι από ενέργειες και νοοτροπίες που μας επιστρέφουν στις πιο μαύρες και σκοτεινές εποχές”.

Σημειώνεται, ότι ο κ. Φάμελλος ζητά και την ανάληψη πρωτοβουλιών από το Πρόεδρο της Βουλής.

Συνημμένη παρατίθεται η επίμαχη ανάρτηση Παπαδάκη:

Αντί Επιλόγου

Οι Συμβιβασμένοι θα μας σώσουν ή η κ. (Γαλα)Τούλα από τον Έβρο;

Σε εξέλιξη σενάριο αποσταθεροποίησης της Θράκης; – Ο επικίνδυνος πολιτικός καιροσκοπισμός της Ελληνικής Λύσης (και των υπολοίπων)

Η σιωπή των (ζητω)πατριωτών για την Θράκη

Ποιός θα παρέμβει για τα fake news της Ελληνικής Λύσης στον Έβρο;

Αρθρογράφος