Ένας Αχμέτ Κούρτ (Λύκος) στον Δήμο Μύκης;

11 Φεβρουαρίου 202422:26

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Μύκης κ.Αχμέτ Κουρτ του Τζεβήτ γεννήθηκε το έτος 1972 στη Μύκη του Δήμου Μύκης Νομού Ξάνθης. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.Τελείωσε το Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο Μύκης Ν. Ξάνθης. Έπειτα το Γενικό Γυμνάσιο και Λύκειο Προύσας Τουρκίας.Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Σέλτσουκ (Ικόνιο) Τουρκίας και είναι δικηγόρος Ξάνθης ενώ διαμένει μόνιμα στη Ξάνθη.

Οι σχέσεις του με το βαθύ παρακρατικό κατεστημένο είναι δεδομένες καθώς ο ίδιος έχει διατελέσει και πρόεδρος της παράνομης «Τουρκικής Ενωσης Ξάνθης» («ΤΕΞ»), ήταν εναρμονισμένος με τις πολιτικές των Γκρίζων Λύκων για την Θράκη και διατηρεί στενές σχέσεις με το ακροδεξιό ισλαμοφαστιστικό εθνικιστικό μειονοτικό κόμμα DEB που ίδρυσε το 1991 ο Σαδίκ Αχμέτ, ενώ η Χήρα Ισίκ Σαδήκ Αχμέτ τον στήριξε ανοικτά στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.

Η επίσκεψη των παρακρατικών δομών του τουρκικού προξενείου έγινε στα πλαίσια της διείσδυσης του τουρκικού παρακράτους στους δήμους της Θράκης. Άλλωστε ο Αχμέτ Κιούρτ θα είναι και μέλος της παράνομης παρακρατικής δομής ΑΣΕΤΜΔΘ αυτοδικαίως ως αιρετός υπακούοντας στις εντολές του τουρκικού ΥΠΕΞ

Λεπτομέρεια: Ο Αχμέτ Κιούρτ είναι αγαπητό και (πρώην) μέλος του ΣΥΡΙΖΑ (?) που φαίνεται ότι έχει μία αδυναμία στους Δημάρχους (Ερντέμ Χουσείν, Οντέρ Μουμίν)

ΑΣΕΤΜΔΘ: Το παρακράτος της Άγκυρας στην Θράκη

Αρθρογράφος