Εν μέσω προβλημάτων η επίσκεψη Κυρ. Βελόπουλου στον Έβρο

3 Ιουνίου 202310:08

Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Η προοπτική να κρατηθεί η έδρα της Ελληνικής Λύσης στην Θράκη αφού με το νέο εκλογικό νόμο που θα ισχύσει, ο ΣΥΡΙΖΑ παραχωρεί 11 έδρες, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ 7, το ΚΚΕ 4 και η Ελληνική Λύση 3. Σημειώνοντας ότι το πρώτο κόμμα διαθέτει εκλογικό ποσοστό πάνω από 40%, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου νόμου λαμβάνει πριμ 50 εδρών, με την έννοια ότι οι υπόλοιπες 250 έδρες κατανέμονται αναλογικά.

Αυτός είναι και ο λόγος που την Ορεστιάδα και την Αλεξανδρούπολη θα επισκεφθεί την Κυριακή, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος. Εντύπωση προκαλεί το γεγονος οτι για ακόμη μία φορά αφήνει εκτός του προγράμματός του την Κομοτηνή και την Ξάνθη!

Ο κ. Βελόπουλος θα φθάσει στην Ορεστιάδα στις 10:30 το πωί της Κυριακής και θα περιοδεύσει στο κέντρο της πόλης, όπου θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης θα μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη, όπου στις 13:30 μ.μ. θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της πόλης.

Ένα μεγάλο ερώτημα που τίθεται τόσο από στελέχη του όσο και από τους τοπικούς παρατηρητές, έχει να κάνει με την συνοδεία του.

Η επίσκεψή του συμπίπτει και με τον “ιερό πόλεμο” που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην ΙΜ Εσφιγμένου και τον Κυρ. Βελόπουλο τον οποίον και κατηγορούν για παράνομες δοσοληψίες

Πιο συγκεκριμένα παρουσιάζεται στις 1.6.2023 ο Κυριάκος Βελόπουλος σε τηλεοπτική εκπομπή να επιβεβαιώνει:
– τις παράνομες οικονομικές-εμπορικές συναλλαγές του με εγκαταβιούντες στο Άγιο Όρος.
– την πώληση προϊόντων αμφίβολης ασφάλειας που παράγονται σε παράνομη βιοτεχνική μονάδα στο Άγιο Όρος, όπου δεν γίνεται κανένας έλεγχος για την ασφάλεια των προϊόντων για χρήση από ανθρώπους.
– την χρηματοδότηση καταληψιών κτηρίων και αγροκτημάτων Αγίου Όρους.
Παράλληλα μετέδωσε ψευδείς ειδήσεις για τα τεκταινόμενα στο Άγιο Όρος (για δήθεν πεινασμένους μοναχούς κτλ).

Να μην ξεχνάμε και την άνοδο των εκ δεξιών αντιπάλων του: ΝΙΚΗ και Πατριωτικό Συνασπισμό

Ήδη τα τοπικά στελέχη της Ελληνικής Λύσης βρίσκονται σε εσωτερικές αντιπαλότητες κι έριδες, αφου με ευθύνη του Κυρ. Βελόπουλου και των συνεργατών του το κόμμα κατέρρευσε δημοσκοπικά μετά την αποπομπή Ηλιακόπουλου και την χλωμή προεκλογική του παρουσία στον Έβρο

Βεβαίως δίπλα του θα ειναι ο Παρης Παπαδάκης που εξελέγη στις εκλογές του Μαΐου και είναι ο μόνος που σε αυτη τη φάση ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ τον αποδυναμωμένο ως προς την μέτρηση φήμης στην περιοχή Κυρ. Βελόπουλο.

Τα όποια ποσοστά δημοφιλίας στην διαδικτυακή κοινή γνωμης συγκεντρώνουν το query ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και ο ΠΑΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ.

Στο βάθος όμως, υπερτερεί σε αναφορές ο Ηλίας Ηλιακόπουλος με πρόσφατη την τηλεοπτική του παρουσία  που γνώρισε ιδιαίτερη απήχηση στην τοπική κοινή γνώμη.

Στην ίδια μέτρηση φαίνεται ότι οι κκ Μαργαρίτης Κίρκος και Γιάννης Δερμεντζόγλου έχουν υποβαθμισθεί με τον κ. Μαργαρίτη Κίρκος να μην αναφέρεται και να μην αναδεικνύεται η προσφορά του στο κόμμα με το οποίο κατήλθε ως υποψήφιος.

Αρνητικά σχόλια συγκέντρωσε το query του Πάρη Παπαδάκη με αφορμή μία φωτογραφία σε κλίμα εορτασμού με ποτήρια σαμπάνιας, καθώς και δημοσίευμα στο οποίο φέρεται να δήλωσε ότι οι συνυποψήφιοί του τον πολέμησαν.

(Η ανάλυση έγινε με την υπηρεσία palo pro, το πιο ολοκληρωμένο εργαλείο διαχείρισης φήμης στο διαδίκτυο. Τα στοιχεία δεν είναι δημοσκοπικού χαρακτήρα.Για περισσότερες πληροφορίες και σε βάθος ανάλυση των αναφορών επικοινωνήστε μαζί μας στο customerservicepro@palo.gr)

 

Αρθρογράφος